Sparebanken Telemark gjør seg klare til notering

I forbindelse med børsnoteringen av Sparebanken Telemark venter banken at de egenkapitalbevisene blir solgt innenfor et indikativt prisintervall på mellom 106 og 120 kroner.
Banken skriver at det er ventet at Finanstilsynet vil godkjenne et prospektet rundt 14. september, og det ventes at at bankens egenkapitalbevis blir tatt opp til notering og starter handel på Oslo Børs i starten av oktober 2018 under ticker-koden SBTE.
Tilbudet gir en egenkapitalverdi på mellom 1,06 milliarder kroner og 1,20 milliarder kroner før emisjonen.
Tilbudet vil bestå av et salg av eksisterende egenkapitalbevis i banken med et totalt brutto salgsproveny på inntil 350 millioner kroner, i tillegg til utstedelse av nye egenkapitalbevis med bruttoproveny på inntil 100 millioner kroner.
Endelig pris i tilbudet per tilbudte egenkapitalbevis vil bli bestemt i av banken og dens to eierstiftelser, Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde og Sparebankstiftelsen Telemark - Grenland etter råd fra tilretteleggerne Arctic Securities og SpareBank 1 Markets etter endt bookbuilding-periode for det institusjonelle tilbudet.

Siste nytt

Tidligere Telenor-topp Lars-Åke Norling ny Nordnet-sjef

Lars-Åke Norling er utnevnt som ny administrerende direktør i Nordnet, ifølge en melding mandag.
Norling har tidligere blant annet har vært administrerende direktør i Telenor i Sverige og er for tiden ansvarlig for investeringer i TMT-sektoren i Kinnevik.
– Lars-Åke er den rette personen til å lede arbeidet med å bygge fremtidens bank. Han har bred erfaring i forbrukermarkedet, er resultatorientert...Se mer

Equinor fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje- og gass sørvest for Norne-feltet i Norskehavet, ifølge en melding fra Oljedirektoratet mandag morgen.
Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Lysingformasjonen er mellom 0,3 og 2 millioner standard kubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter og mellom 0,1 og 8 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter i Langeformasjonen.

H&M stenger butikker i Europa

H&M sier kjeden vil fokusere på vekstmarkeder i tiden fremover, og vil åpne 175 nye butikker i disse markedene i 2019 alene.
Nye land i disse markedene er Egypt og Mexico hvor klesgiganten vil åpne franchiser i år.  
I Europa er bildet annerledes, og antallet H&M-butikker på kontinentet vil reduseres med 50 i løpet av året, skriver selskapet i rapporten.

Les også:

Equinor boret tørt på andre forsøk på Korpfjell i Barentshavet

Saken oppdateres...
Mandag morgen kom boreresultatene som viser en ny «oljeskuffelse» i Barentshavet. Oljedirektoratet melder nemlig om at letebrønn 7335/3–1 i Barentshavet (Korpfjell Deep) er tørr.
Dette er den andre brønnen som har blitt boret i Korpfjell, et av leteprospektene det har vært knyttet mest spenning til i Barentshavet etter at norske myndigheter åpnet opp nye områder for oljenæringen...Se mer

H&M slår forventningene etter tilbudsgrep

Etter et svært tungt 2018, slår den svenske klesgiganten tilbake, og leverer overraskende sterke tall i første kvartal.
Saken oppdateres.
H&M omsatte for 57,47 milliarder svenske kroner i andre kvartal, noe som representerer en vekst på 11 prosent i svenske kroner.
På forhånd ventet analytikerne en omsetning på 57,2 milliarder svenske kroner, ifølge Infront.
Klesgiganten skriver i rapporten at de ser...Se mer

Spår Oslo Børs opp 0,4 prosent fra start

Nordnet venter at Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent, eller innenfor intervallet 0,2 til 0,5 prosent mandag.
Denne uken vil det komme en rekke rentebeslutninger. Norges Bank er ventet å heve renten onsdag, mens amerikanske Fed er ventet å holde renten uendret torsdag.
– Gitt at både vekst og inflasjonsimpulsene i økonomien har kommet vesentlig ned siden forrige rentemøte, er det naturlig å anta at sent...Se mer

DNB-fond kjøper kontoreiendom for 1,3 mrd.

DNB Scandinavian Property Fund (DNB SPF) kjøper kontoreiendommen Workplace Oo på Storo i Oslo for 1,33 milliarder kroner av Skanska, skriver selskapene i en pressemelding.
Vidar Stokkeland, sjef for Skanska Commercial Development Nordic, sier de «har hatt stor tro på prosjektet fra start og igangsatte byggingen uten at leietagere var på plass».
– Det har vist seg å være en god beslutning og Workpl...Se mer

Dolphin Drilling-rigg sikrer arbeid for Shell

Riggselskapet Dolphin Drilling, tidligere Fred. Olsen Energy, er tildelt en kontrakt for riggen Borgland Dolphin av Norske Shell for arbeid ved Knarr-feltet på norsk sokkel, ifølge en melding mandag morgen.
Arbeidet innebærer boring av en brønn med opsjon for to til.
Den faste kontrakten har en verdi på 15 millioner dollar, inkludert mobiliseringskostnader, opplyses det.

JP Morgan nedgraderer Yara-aksjen

Storbanken JP Morgan nedgraderer sin anbefaling på gjødselkjempen Yara International til nøytral fra tidligere en overweight-anbefaling, melder Reuters.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%