I samarbeid med CMC Markets

Sparebanken Telemark gjør seg klare til notering

I forbindelse med børsnoteringen av Sparebanken Telemark venter banken at de egenkapitalbevisene blir solgt innenfor et indikativt prisintervall på mellom 106 og 120 kroner.
Banken skriver at det er ventet at Finanstilsynet vil godkjenne et prospektet rundt 14. september, og det ventes at at bankens egenkapitalbevis blir tatt opp til notering og starter handel på Oslo Børs i starten av oktober 2018 under ticker-koden SBTE.
Tilbudet gir en egenkapitalverdi på mellom 1,06 milliarder kroner og 1,20 milliarder kroner før emisjonen.
Tilbudet vil bestå av et salg av eksisterende egenkapitalbevis i banken med et totalt brutto salgsproveny på inntil 350 millioner kroner, i tillegg til utstedelse av nye egenkapitalbevis med bruttoproveny på inntil 100 millioner kroner.
Endelig pris i tilbudet per tilbudte egenkapitalbevis vil bli bestemt i av banken og dens to eierstiftelser, Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde og Sparebankstiftelsen Telemark - Grenland etter råd fra tilretteleggerne Arctic Securities og SpareBank 1 Markets etter endt bookbuilding-periode for det institusjonelle tilbudet.

Siste nytt

Vil ikke la Marine Harvest bygge «Egget» i stål

Marine Harvest henvendte seg i august til Fiskeridirektoratet da de mente det var nødvendig å bygge skallstrukturen til «Egget» i stål, fremfor i materialet (sandwich FRC) som ble brukt i søknaden om utviklingstillatelser.
Ifølge Marine Harvest viser analyser at bruk av sandwich FRC er langt mer kostbart enn hva de har budsjettert med.
«Bruk av stål vil gjøre at man kan nærme seg størrelsen på inve...Se mer

To flere oljerigger i aktivitet i USA

Antallet aktive oljerigger i USA holdt økte denne uken med to, til 886. Det viser ferske riggtall fra oljeserviceselskapet Baker Hughes.
Antallet aktive gassrigger falt med én til 195.
Det er 150 flere oljerigger i aktivitet nå sammenlignet med samme tid i fjor.
Nyheten gjør ikke store utslag i oljeprisen, som har falt fra 68,30 dollar rundt klokken 16, til 66,94 dollar rundt klokken halv åtte.
Prisen på ett falt amerikansk...Se mer

Svenske Electrolux varsler prisøkning på elektronikk

Kjeden som produserer en rekke elektronikk-varer varsler høyere priser i USA fra januar 2019, og sier det kan kommer flere prisøkninger i året som kommer, skriver Wall Street Journal.
I 2018 satte kjeden opp prisene to ganger, hvor på årsaken er dyrere råvarepriser.
Electrolux har allerede satt opp prisene i Europa, og rammes av Trumps handelskrig med Kina som påvirker hvor dyrt det er for kjeden å...Se mer

Europeiske aksjer falt tilbake fredag - tynget av bank og bil

Europeiske aksjer startet dagen med oppgang, men har gjennom dagen falt tilbake, og den brede europeiske samleindeksen Stoxx 600 endte dagen med et fall på 0,12 prosent.
Også fredag var det bankaksjer det gikk verst ut over, med og bankindeksen Stoxx 600 Banks stengte med et fall på 0,80 prosent.
Også bilaksjer fikk et skudd for baugen fredag, og Volkswagen falt 2,5 prosent etter å ha annonsert at...Se mer

Nvidia drar med seg flere produsenter i dragsuget

Nvidia-aksjen er fredag ettermiddag ned 17,22 prosent og på vei mot sin verste børsdag på over ti år.
Selskapet la frem svakere inntekter og skuffet også på guiding. Aksjen trekker ned teknologisektoren, som tynger i New York.
Nvidia la skylden på usolgte brikker for den skuffende guidingen. Selskapets kraftige grafikkort for PC brukes primært til spill eller å behandle komplekse transaksjoner for...Se mer

Faller på børs etter flere dager med negativ omtale

Nok en gang er Facebook ute i hardt vær, denne gangen på grunn av selskapets håndtering av Russlands innblanding i valget gjennom plattformen, som beskrives i en omfattende New York Times-artikkel denne uken.
Aksjen merker presset, og er ned 2,27 prosent fredag ettermiddag.
Doug Anmuth som er J.P. Morgan analytiker, og følger Facebook, mener saken i New York Times ikke skader selskapet betydelig, me...Se mer

Svakere amerikansk industriproduksjon enn ventet

Amerikansk industriproduksjon steg med 0,1 prosent i oktober, fra september, ifølge tall fra den amerikanske sentralbanken.
Ifølge Refinitiv var det ventet vekst på 0,2 prosent.
Noe av skylden får orkanene som har herjet på motsatt side av Atlanterhavet, men ifølge Financial Times skal utslagene ha vært på mindre enn 0,1 prosent.

Berg-og-dalbane for oljeprisen ga et ukefall på 1,56 prosent

Etter tre tunge dager avsluttet Oslo Børs uken sterkt, og Hovedindeksen stengte fredag med en oppgang på 0,91 prosent til 872,61 poeng.
For uken endte det likevel med et fall på 1,56 prosent.
Det er oljeprisen som har preget børsen denne uken, og nordsjøoljen har beveget seg mellom 71,85 dollar per fat natt til mandag og bunnet ut på 64,63 tirsdag kveld.
Da Oslo Børs stengte fredag lå prisen på ett f...Se mer

Fond kjøper 380.000 aksjer i Data Respons

Fond forvaltet av Alfred Berg Kapitalforvaltning har kjøpt 380.000 aksjer i Data Respons fredag, skriver teknologiselskapet i en børsmelding.
Fond forvaltet av Alfred Berg Kapitalforvaltning eier 2.972.509 aksjer i selskapet etter dagens kjøp, tilsvarende 5,10 prosent av utestående aksjer. Eierandelen er beregnet av utestående 58.244.170 aksjer.

Christian Ringnes øker på topp- og bunnlinjen

Christian Ringnes økte på både topp- og bunnlinjen i årets tredje kvartal, viser den ferske rapporten fra selskapet Eiendomsspar.
Leieinntektene var på 199,6 millioner kroner i kvartalet, en oppgang på 191,2 millioner fra samme tid i fjor.
Brutto driftsresultat var på 186,8 millioner kroner, opp fra 177,9 millioner.
Driftsresultatet landet på 132,6 millioner kroner, opp fra 121,9 millioner.
På bunnlinken økte selskapet f...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%