Laksesmell bidro til nedgang på Oslo Børs – Mowi falt tungt

Etter en positiv inngang til dagen gikk det bratt nedover på Børsen i løpet av handelsdagen.
Ved dagens slutt endte Hovedindeksen ned 0,82 prosent til 990,40 poeng.
Det var særlig lakseselskapene som bidro til nedturen. Sjømatindeksen endte dagen ned 2,84 prosent drevet av blant annet laksekjempen Mowi som falt 4,06 prosent. Ifølge Infront TDN Direkt falt aksjen i forkant av selskapets oppdatering for fjerde kvartal som er ventet innen få dager.
Landoppdrettselskapet Atlantic Seafood falt også mer enn fire prosent i løpet av handelsdagen. Samtidig endte både Bakkafrost, Salmar og Salmones Camanchaca med fall på mer enn to prosent.
Tidligere på dagen ble det kjent at lakseprisen var på 50,38 kroner per kilo forrige uke, ifølge SSB. Dette er 35 prosent lavere enn samme tid i fjor.
Ellers ble boligriggselskapet Prosafe den store vinneren på Oslo Børs. Tirsdag ettermiddag skrev Upstream at selskapet ligger an til å få en avtale med Petrobras for levering av et flotell til bruk offshore Brasil. Ifølge avisen kan Safe Concordia bli utleid til en dagsrate på 89.000 dollar. Prosafe-aksjen steg 51,94 prosent til 1,96 kroner på Oslo Børs onsdag.
På taperlisten skilte Borr Drilling seg ut etter at Dagens Næringsliv har omtalt et notat som sier at DNB har lagt frem en alternativ plan som kan iverksettes om Borr ikke lykkes med restruktureringen. Selskapet har på sin side svart at de er svært sikre på at de kan gjennomføre planen. På Oslo Børs endte Borr Drilling-aksjen ned 12,29 prosent.
Stolt-Nielsen på sin side klatret 10 prosent etter at det tirsdag varslet at det vurderer å børsnotere datterselskapet Stolt Sea Farm, som driver med landoppdrett av piggvar og tunge. Ifølge Finansavisen kan selskapet verdsettes til rundt tre milliarder kroner.
Det kan samtidig nevnes at Kongsberg Automotive ned 15,93 prosent til 0,30 kroner. Det skjedde etter at storeieren Teleios Global solgte 100 millioner aksjer tirsdag.
Oljeprisen er ned 0,85 prosent til 56,24 dollar fatet i det Oslo Børs takker for dagens handel.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Oljeprisen bikket under 55 dollar

Oljeprisen vendte brått nedover fra klokken 16.00 fredag ettermiddag, og har i løpet av ettermiddagen bikket under 55 dollar.
I skrivende stund, klokken 17,42, omsettes ett fat med nordsjøolje for 55,18 dollar i spotmarkedet, ned 2,16 prosent for dagen.
Nedgangen har også bidratt til å dra med seg Hovedindeksen på Oslo Børs, som avslutter dagen med et fall på 1,09 prosent.

Oslo Børs avslutter uken med markant nedgang

Etter en negativ start på dagen, utviklet børsdagens seg forholdsvis rolig, men helt i innspurten falt Børsen brått, samtidig som oljeprisen falt.
Fredag endte Hovedindeksen ned 1,09 prosent til 987,92 poeng.
Dermed endte uken med nedgang. Det er den første uken på fem uker som ender med nedgang på Oslo Børs. Samlet for uken har Hovedindeksen falt 1,32 prosent.
Oljeprisen har falt markant den siste...Se mer

Helrødt på Wall Street – Wells Fargo-aksjen raste

Wall Street snudde nedover etter en drøy time med handel fredag ettermiddag, og nedturen forsterket seg utover kvelden.
Slik stod de store indeksene da handelen stengte klokken 22 norsk tid:
  • Dow Jones ned 0,57 prosent
  • Nasdaq ned 0,87 prosent
  • S&P 500 ned 0,72 prosent
Som vanlig er det storbankene som sparker i gang resultatsesongen i USA.
JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo var blant dagens kandidat...Se mer

Storbanker faller etter resultatslipp

Resultatsesongen er i gang i USA. Investorene er ikke nådige og sender aksjene til både JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo nedover i førhandelen.
Den hektiske resultatsesongen har satt i gang i USA fredag ettermiddag med flere av de virkelig store bankene på plakaten. Både JP Morgan & Chase, Wells Fargo og Citigroup har åpnet sine regnskapsbøker.
Resultatene til alle de tre bankene er noe bedre e...Se mer

Dof trenger mer betalingsutsettelse

Det hardt pressede offshorerederiet Dof er fortsatt ikke i mål med forhandlingene med kreditorene om en større restrukturering av milliardgjelden.
Derfor søker selskapet nå ytterligere forlengelse av den såkalte stillstandsperioden, en utsettelse av betalinger av renter og avdrag, frem til 31. mars.
Det fremgår i en børsmelding fredag formiddag, der det har bedt Nordic Trustee om å kalle inn til et...Se mer

Awilco LNG øyner sterkere resultater i 2021

Awilco LNG har inngått en charterkontrakt på to til tre måneder for båten «WilPride», ifølge en melding.
Rederiet venter bruttoinntekter fra arbeidet på mellom 10,3 og 14,3 millioner dollar, fremgår det.
Selskapet melder også om at det venter sterkere resultater i 2021 - i takt med det knallsterke markedet for frakt av LNG om dagen:

Toppsjef Kenneth Hamnes i Arcus slutter

Kenneth Hamnes har fredag sagt opp stillingen som sjef for brennevinsprodusenten Arcus, ifølge en børsmelding.
Han vil fortsette i stillingen ut januar og begynner deretter i en ny stilling som toppsjef i Kavli Holding, fremgår det.
Finansdirektør Sigmund Toth tar over sjefsstolen i Arcus midlertidig fra 1. februar.
Stein Erik Hagen er største aksjonær i Arcus.

Pareto venter dobling av utbyttet til Fredriksen-rederi

Markedet for frakt av LNG (flytende naturgass) er knallsterkt om dagen.
Skipenes inntjening i spotmarkedet er skyhøy og befrakterne byr store summer for de få skipene som er tilgjengelig.
Situasjonen har fått Pareto Securities til å jekke opp kursmålet på John Fredriksens Flex LNG til 119 kroner. Tidligere var kursmålet 90 kroner.
Shippingaksjen handles til 87 kroner på Oslo Børs fredag. Oppgangen i...Se mer

Norwegian-aksjen faller igjen på Oslo Børs

Norwegian faller på Oslo Børs fredag formiddag, etter nedgang også dagen før, da det kriserammede flyselskapet meldte at det dropper langdistanse og fokuserer på Norden.
Aksjen er ned 6,47 prosent til 68,28 kroner per aksje. Torsdag falt kursen 5,19 prosent til 70 kroner. Kursen er rasert siden coronakrisen. Børsverdien er på 2,7 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.
Norwegian-aksjen har gått fra...Se mer

DNB: Redningen av Borr er fortsatt hovedmålet

DNB jobber nå aktivt sammen med Borr Drilling for å redde det kriserammede selskapet, slik at man unngår alternativer som å dele opp og selge selskapet.
Å komme i mål med en restrukturering av Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap Borr Drilling er fortsatt DNBs primære mål, og banken jobber aktivt med selskapet for å nå dette målet.
Det sier direktør for Ocean Industries Jan Ole Huseby i DNB i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%