Purdue Pharma ville inngå forlik - flere stater avviser forslaget

Purdue Pharma og selskapets eiere, som er medlemmer av Sackler-familien, inngikk et foreløpig forlik med advokater som representerer tusenvis av kommunale myndigheter, stammer og stater over hele USA. Advokatene saksøker legemiddelindustrien for ødeleggelsene som følge av opioidepidemien.
Det melder New York Times.
Onsdag kveld skriver Financial Times at flere av statene, inkludert Conneticut, New York og North Carolina har avvist det foreløige forliket.
Selskapet forventes å begjære et såkalt «kapittel 11-konkurs» for omorganisering av selskapet.
Forliket innebærer oppløsningen av Purdue Pharma slik det nå eksisterer, og dannelsen av et nytt selskap som vil fortsette å selge legemiddelet Oxycontin, hvor inntektene vil gå til et offentlig selskap som skal betale saksøkerne. Purdue Pharma skal også donere «redningsmedisiner» hvor flere er i utvikling, for avhengighetsbehandling og reversering av opioide overdoser.
Sackler-familien skal også betale tre milliarder dollar kontant over syv år. Forliket inkluderer ikke en erklæring om forseelser, og selskapet ønsket ikke å kommentere saken.

Les også:

Siste nytt

Trond Mohn øker i Bergenbio

Bergensinvestor Trond Mohn kjøpte fredag 59.336 aksjer i biotekselskapet Bergenbio til en gjennomsnittskurs på 13,92 kroner, tilsvarende et kjøp på 826.224 kroner, ifølge en melding.
Mohn kontrollerer gjennom Meteva as i overkant av 27 prosent av Bergenbio.
Bergenbio-aksjen er det siste året ned 44 prosent på Oslo Børs.

Verste uke siden finanskrisen Stoxx Europe 600-indeksen

De europeiske børsene er i korreksjonsmodus, og fortsatte det kraftige fallet fredag.
Den brede indeksen Stoxx Europe 600 falt 4,09 prosent fredag, og har samlet denne uken hatt en nedgang på 12,7 prosent, som er den verste uken siden finanskrisen, ifølge CNBC.
Slik endte det på Europa-børsene:
  • DAX i Frankfurt falt 3,86 prosent
  • FTSE100 i London ned 3,39 prosent
  • CAC40 i Paris er ned 4,07 prosent
  • IBEX35 i Madrid ned 3,68 prose...Se mer

PGS dropper reparasjonsemisjon

Seismikkselskapet PGS melder fredag at det dropper den tidligere varslede reparasjonsemisjonen mot aksjonærene som ikke fikk tegnet seg da det hentet inn 850 millioner kroner tidligere i år.
Det ettersom PGS-aksjen har blitt handlet lavere i markedet enn tegningskursen i emisjonen.

Spetalen eier over 25 prosent av Standard Drilling

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen har fredag kjøpt en million aksjer i Standard Drilling til kurs 0,94 kroner per aksje, tilsvarende et kjøp på 940.000 kroner, ifølge en melding.
Det gjennom investeringsselskapet Tycoon Industrier.
Spetalen eier etter kjøpet rundt 144,8 millioner Standard Drilling-aksjer, eller 25,13 prosent av de utestående aksjene.
Offshoreaksjen er siden årsskiftet ned...Se mer

Martin Nes kjøper mer i Standard Drilling

Styreleder Martin Nes i Spetalen-rederiet Standard Drilling har fredag kjøpt 808.873 aksjer i selskapet til kurs 94 øre, tilsvarende et kjøp på 760.340 kroner, ifølge en melding.
Etter kjøper eier Nes rundt 5,3 millioner Standard Drilling-aksjer.

Investorduo reduserer veddemål mot kriserederier

Investorduoen Fredrik Sneve og Tom Hagen har siden i fjor veddet mot de Oslo Børs-noterte rederiene Solstad Offshore og Dof gjennom investeringsselskapet F2 Funds.
Nå har de redusert shortposisjonene i begge rederiene noe, ifølge Finanstilsynets shortregister.
Per torsdag shorter F2 Funds 3,98 millioner Solstad Offshore-aksjer, ned fra tidligere 5,1 millioner, og 4 millioner Dof-aksjer, ned fra tid...Se mer

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen ber om å få gå av

Saken oppdateres ...
– Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir Inge Sivertsen (H) i en melding fredag.
I meldingen uttaler Sivertsen videre at sakene om styreverv og etterlønn har tatt fokus vekk fra jobben.
– Jeg har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til...Se mer

Funcom i minus i fjerde kvartal

Spillselskapet Funcom fikk et resultat før skatt på minus 731.000 dollar i fjorårets fjerde kvartal, ned fra et positivt resultat på 886.000 dollar i samme periode året før, ifølge kvartalsrapporten.
Inntektene i fjorårets tre siste måneder landet på 6,6 millioner dollar, mot 8,3 millioner dollar i tredje kvartal 2018.

EMGS sikrer intensjonsavtale

Seismikkselskapet EMGS har mottatt en intensjonsavtale for et forhåndsfinansiert multiklientprosjekt fra en ikke-navngitt kunde verdt minst 3,6 millioner dollar, ifølge en melding.
Undersøkelsen, som skjer offshore Namibia, er ventet å starte opp mellom 1. mai og 1. august i år, og det er skipet «Atlantic Guardian» som skal benyttes.

Børsfallet fortsetter på Wall Street

Virusutbruddet har preget de amerikanske børsene gjennom hele uken, og det ser fortsatt ikke ut til at uroen er over enda.
Fredag formiddag peker futureshandelen mot at Wall Street-indeksene igjen vil falle kraftig fra start. Både på Nasdaq, Dow Jones og S&P 500 ser en halvtime før åpning ut til at børsene vil falle over to prosent fra start.
Slik ser det ut på Wall Street i 18-tiden:
  • Dow Jones faller 2,66 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%