Tung børsuke avsluttet med forsiktig oppgang

Tross en forsiktig oppgang på Oslo Børs, ble det en tung uke sett under ett.
Fredag steg Hovedindeksen 0,22 prosent til 811,85 poeng.
Det gir en samlet nedgang denne uken på 5,48 prosent, etter at indeksen både mandag og onsdag falt mer enn tre prosent.
Av de mest omsatte aksjene falt både rubrikkjempen Adevinta og oljekjempen Equnior like over én prosent fredag. Hydrogenselskapet Nel på sin side avsluttet uken med en oppgang på 5,79 prosent.

Tallrik avslutning på resultattett uke

Resultatene har haglet fra selskaper på Oslo Børs de siste dagene. På ukens siste handelsdag har 16 av dem kommet med tall for årets tredje kvartal.
Kongsberg Gruppen er det største, som sammen med kvartalsrapporten varsler at de deler ut to milliarder kroner ekstra i utbytte til aksjonærene sine.
Konsernets aksje steg i tidlig handel etter resultatslippet, og fredag ettermiddag endte aksjen opp 7,21 prosent.
Scana slapp også kvartalstall før Børsen åpnet, og aksjen endte dagen opp 5,74 prosent.

Oljeprisen kryper opp fra mainivå

Prisene for olje går har steget store deler av dagen, men vender ned ved børsdagens slutt.
Ved børsdagens slutt koster ett fat nordsjøolje 37,56 dollar, ned 0,03 prosent siden midnatt.
På sitt laveste denne fredagen var prisen nede i 36,77 dollar, så vidt over bunnpunktet dagen før. Da ble det klart at vi må tilbake til slutten av mai for å finne en lavere oljepris.
– Covid-19-restriksjonene i Europa begynner nå tynge den globale oljeetterspørselen, i tillegg fortsetter oljeproduksjonen i Libya å øke. I sum er dette med på å skape ubalanse i markedet, skriver Roger Berntsen på Nordnet-bloggen.

Europa trosser global pessimisme

Nye nedstenginger og kraftig smittespredning ga nedgang i starten på de toneangivende europeiske børsene fredag. Etter en liten opptur tidligere på dagen er det samlede bildet igjen negativt.
Samleindeksen Stoxx Europe 600 er en time før børsdagens slutt ned 0,32 prosent. I Paris snur Cac 40-indeksen opp, med 0,05 prosent stigning.
Torsdag kveld steg de store indeksene på Wall Street. Så kom flere store tekselskaper kom med sine resultater etter at børsene i New York stengte.
Apple, Amazon, Alphabet og Facebook slapp alle sine tredjekvartalstall. Til tross for gode tall for alle selskapene endte aksjene blandet i etterhandelen.
Med sviktende aksjer fra Apple-leverandører fortsatte de asiatiske børsene nedgangen fredag.

Siste nytt

Zaptec øker inntektsprognosen for 2020

Elbillader-produsenten Zaptec velger fredag ettermiddag å øke salgsprognosen for inneværende år.
«Høy salgsvekst hittil i fjerde kvartal medfører at denne guidingen er endret til 35 prosent for 2020», skriver selskapet i en melding.
Da selskapet i rapporten for tredje kvartal la frem prognoser, forventet man at inntektsveksten ville havne mellom 25 og 30 prosent i 2020.
Det fremkommer ingen informasj...Se mer

Wall Street stiger tross skuffende jobbtall

Oppgangen på børsene verden over smitter over på Wall Street, på tross av at «månedens viktigste tall» skuffet analytikerne tidligere på dagen.
Det ble skapt 245.000 jobber i USA i november, noe som var betydelig mindre enn anslagene på 460.000 nye jobber utenfor landbruket. Samtidig ble tallene fra oktober revidert noe ned.
Utviklingen i USA kommer samtidig som coronatallene aldri har vært dystre...Se mer

«Månedens viktigste tall» skuffer

Arbeidsmarkedet i USA fortsetter å bedre seg, om enn i betydelig lavere takt enn tidligere.
Det ble skapt 245.000 nye arbeidsplasser utenfor landbruket i USA forrige måned.
I oktober ble det til sammenligning skapt 610.000 jobber. Disse tallene er nedrevidert med 28.000 jobber siden de ble lagt frem første gang for en måned siden.
Det var på forhånd ventet at 460.000 nye jobber skulle bli skapt ut...Se mer

Element-aksjen opp 27 prosent etter kryptosatsing

Torsdag ble det kjent at børsskallet Element på nytt prøver seg på en kryptosatsing - og at selskapet har fått med seg investorer som Øystein Stray Spetalen, Arne Blystad, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist på aksjonærsiden.
Spetalen er fra før inne i Element gjennom investeringsselskapet Saga Pure, der han er dominerende eier. Men nå er han også med privat gjennom Tycoon Industrier.
Markedet jubler over nyheten o...Se mer

Oslo Børs gir Navamedic overtredelsesgebyr på 609.000 kroner

406.000 kroner av beløpet er for brudd på plikten til å offentliggjøre innsideinformasjon og 203.000 kroner er for brudd på utsteders opplysningsplikt til Oslo Børs.
Bakgrunnen for saken er at Navamedic 31. mars i år offentliggjorde inngåelsen av en distribusjonsavtale med Angelini Pharma vedrørende produktet Thermacare.
Oslo Børs mener avtaleinngåelsen var innsideinformasjon som oppstod den 17. m...Se mer

Det blytunge passasjerfallet i Norwegian fortsetter

Dagen etter nyheten om ny kriseplan slapp flyselskapet ferske trafikktall for november.
Norwegian fraktet 124.481 passasjerer i november, en nedgang på 95 prosent fra samme periode i fjor. Det går frem av trafikktall som ble lagt frem denne morgenen.
Den totale kapasiteten (ASK) var ned 96 prosent, mens passasjertrafikk en (RPK) var 98 prosent lavere.
Fyllingsgraden lå på 44,4 prosent, en reduksjon...Se mer

To styremedlemmer forlater Seadrill-styret

Styremedlem Kjell-Erik Østdahl trekker seg fra Seadrill-styret, mens Peter Sharpe ikke tok gjenvalg og er dermed også ute av styret i det kriserammede riggselskapet.
Det opplyser Seadrill i en melding etter den årlige generalforsamlingen.
I en kommentar takker styreleder Glen Ole Rødland de to for innsatsen, og sier at de har spilt en viktig rolle etter at de kom inn i styret i 2018.
Østdahl har blant annet bakgru...Se mer

Blandet på Asia-børsene: USA svartelister fire nye selskaper

Fire nye selskaper på Hong Kong-børsen er svartelistet av USA. Dette skaper et fall i det kinesiske markedet.
Fredag morgen er det ingen tydelig retning på de asiatiske børsene i morgentimene. Børsene i Kina faller derimot etter at forsvarsdepartementet i USA har satt fire ytterligere kinesiske selskaper på en svarteliste.
Kinas største databrikkeprodusent Semiconductor Manufacturing International...Se mer

Element henter 60 millioner kroner i emisjon

Element har hentet 60 millioner kroner i markedet ved å utstede 15 millioner aksjer til fire kroner stykket, ifølge en melding.
På forhånd hadde en rekke investorer tegnet seg for disse aksjene, inkludert Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS, samt Songa Capital AS, Tigerstaden AS, Middelborg AS, styremedlemmer i Harmonychain AS og styremedlemmer i Element ASA, ifølge en melding tidligere to...Se mer

Hexagon Purus henter 750 millioner – verdt seks mrd.

Hydrogenselskaper Hexagon Purus har hentet 750 millioner kroner gjennom en rettet emisjon før noteringen på Euronext Growth (tidligere Merkur Market), som etter planen skal skje 14. desember.
Selskapet har utstedt 27.472.527 nye aksjer til 27,3 kroner stykket. Det priser Hexagon Purus til 6,254 milliarder kroner etter emisjonen, ifølge en melding.
Emisjonen ble møtt med stor interesse fra eksisteren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%