Schlumberger: De neste to kvartalene blir en overgangsperiode

Oljeservicegiganten Schlumberger fikk et justert resultat pr aksje på 0,16 dollar i tredje kvartal 2020, mot 0,43 dollar pr aksje i samme kvartal året før.
Det kommer frem av selskapets kvartalsrapport, som ble lagt frem fredag.
På forhånd var det ventet et resultat på 0,12 dollar pr aksje, ifølge Refinitiv-konsensus.
Driftsinntektene var 5,26 milliarder dollar i kvartalet, mot ventet 5,38 millioner dollar.
Selskapet ser fortsatt driftsinvesteringer, som består av letebudsjett, multiklient og APS-investeringer, på om lag 1,5 milliarder dollar i 2020, som er om lag 45 prosent lavere enn i 2019. Letebudsjett ventes til rundt 1,1 milliarder dollar i 2020, mot 1,7 milliarder dollar i 2019.

– Den kortsiktige innhentingen er skjør

Internasjonalt ser Schlumberger de neste to kvartalene som en overgangsperiode for industrien gjennom den nåværende syklusen.
- Bedring i etterspørselsinnhentingen støttet av myndighetstiltak for å stimulere økonomien og fortsatt tilbudsfall fra store produsenter setter betingelsene for at langsiktig aktivitet kan hente seg inn. Allikevel, mens globale nedstengninger kommer til syne, og vaksineutviklingen utvikler seg, er den kortsiktige innhentingen skjør på grunn av bølger av smitte som gir risiko til utsiktene, sier konsernsjef Olivier Le Peuch i en kommentar.
- Idet vi går mot fjerde kvartal, forventer vi å dra nytte av effektiviteten fra strategien vår, en disiplinert fremferd i Nord-Amerika, og en bred styrking av den internasjonale driften, som ble reflektert i tredjekvartalstallene, sier Le Peuch videre.

Fremgang med kostnadsreduksjoner

Kostnadsreduksjonsprogrammet, som permanent vil fjerne 1,5 milliarder dollar i strukturelle kostnader på årsbasis, har god fremgang, ifølge konsernsjefen.
- Vi forventer å realisere brorparten av disse besparelsene i det vi går ut av 2020. Dette representerer et kritisk mot målet vårt om å gjenopprette den justerte brutto resultat-marginen fra 2019 innen slutten av 2021, sier Le Peuch.

Siste nytt

Apple og Amazon bidro mest til Oljefondets avkastning

Apple, Amazon og Microsoft var selskapene som bidro mest til å løfte Oljefondets verdi i fjor. Oppgangen i elbilaksjen Tesla bidro også til det solide løftet i fondets verdi.
Det kommer frem i en presentasjon fra Oljefondet torsdag, i forbindelse med at fondet legger frem sitt resultat for 2020.
Fondets avkastning i fjor ble på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent. Det bidro til å sende fonde...Se mer

Solid avkastning for Oljefondet i 2020

Torsdag legger Oljefondet frem resultatet for 2020, og fasiten ble en avkastning på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent.
Det kommer frem i en melding fra Norges Bank.
En pressekonferanse var planlagt til klokken 10.00, men ble forsinket til 10.30 på grunn av tekniske problemer.
Avkastningen på fondets aksjebeholdninger var 12,1 prosent, mens rentepapirer ga en avkastning på 7,5 prosent og uno...Se mer

Resultatoppgang for 2020 Bulkers

2020 Bulkers fikk et driftsresultat på 6,2 millioner dollar i fjerde kvartal 2020, mot 2,5 millioner dollar tilsvarende periode året før.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.
Resultat før skatt endte på 3,6 millioner dollar, opp fra 1,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2019.
Inntektene fra «time charter» (lange kontrakter) var 14,6 millioner dollar i kvartalet, opp fra 6,9 millione...Se mer

Markant nedgang på Børsen - børsrakett faller bratt

Oslo Børs falt fra start og etter en knapp time har nedgangen tiltatt. Hovedindeksen faller 1,40 prosent til 949,00 poeng.
Arcticzymes leverte kvartalstall før børsåpning som viste oppgang i både omsetning og resultat. Aksjen faller over 20 prosent på børs torsdag morgen.
Før dagens nedgang hadde aksjekursen steget rundt 1.400 prosent siden inngangen til 2020.
Horisont Energi som ble børsnotert ons...Se mer

SSB: Arbeidsledighet på 5,0 prosent i november

Ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 143.000 personer i november. Det tilsvarer en ledighetsrate på 5,0 prosent, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).
Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra august.
Det var på forhånd ventet en sesongjustert ledighet på 5,2 prosent, ifølge økonomer TDN Direkt har snakket med.
De sesongjusterte tallene vise...Se mer

SAS forlenger Apollo-avtale verdt 3,5 milliarder kroner

SAS og Apollo utvider samarbeidet sitt om charterfly i en avtale som dekker tre sommer- og tre vintersesonger frem til 2024, med mulighet for ytterligere to års forlengelse til 2026.
Det melder SAS torsdag.
Samarbeidet med Apollo er SAS' største avtale med en charteroperatør, og kontraktsverdien beløper seg til cirka 3,4 milliarder svenske kroner de første tre årene. Det tilsvarer rundt 3,5 milliard...Se mer

Milliardunderskudd for Wizz Air

Wizz Air har offentliggjort tall for fjorårets siste kvartal.
Flyselskapet melder om et underliggende ebitda-resultat på minus 114,5 millioner euro. Det tilsvarer et underskudd på 1,2 milliarder kroner.
Luftfarten er hardt rammet av coronakrisen, og Wizz Air er intet unntak. I samme periode i 2019 var resultatet deres på positive 21,1 millioner euro.
I løpet av kvartalet som gikk fraktet Wizz Air lit...Se mer

Enorm interesse for Akers fornybarsatsing: Får inn 6,1 mrd. i ny finansiering

Det tok ikke mange timer for meglerhusene å hente inn 4,4 milliarder kroner fra nye investorer som vil bli med når Aker Horizons skal børsnoteres.
Under et døgn etter at Aker varslet en stor emisjon og et nytt obligasjonslån for å finansiere fornybarsatsingen Aker Horizons er pengene i boks.
Det skal ha vært en «betydelig» investorinteresse fra både nordiske og internasjonale institusjonelle investo...Se mer

Equinor deler ut kontrakter for CO2-lagring

To selskaper har fått avtaler med oljekjempen verdt 640 millioner kroner.
Subsea 7 skal prosjektere, anskaffe, bygge og installere rør i forbindelse med Northern Lights-prosjektet til Equinor.
Sistnevnte anslår at kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner.
I tillegg har Aibel fått en tilsvarende kontrakt for kontrollsystemet på Oseberg A-plattformen som skal styre havbunnsanlegget. Verdi...Se mer

Lundin vil bli klimanøytrale fem år tidligere: Skal plante trær og øke oljeproduksjonen

Oljeselskapet fremskynder sin egen klimaplan for å ha null netto utslipp fra drift og produksjon allerede i 2025, ikke 2030. Samtidig trapper selskapet opp investeringsbudsjettet og forventer å passere en symbolsk oljeproduksjon på 200.000 fat per dag.
Saken oppdateres...
Selv om pandemien fortsatt preger verden er situasjonen langt mindre dramatisk for mange i næringslivet nå enn den var for et år...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%