Hydro-direktør kan være hacket

Hydro har startet undersøkelser etter at sikkerhetsforskere i Malware Hunter Team mandag varslet at en direktør ser ut til å være rammet av et såkalt phishingangrep, skriver digi.no.
– Jeg er kjent med saken. Vi fikk et tips om at noen har brukt en av Hydros e-postadresser. Vi har fått litt mer detaljer og behandler det som en regulær sikkerhetshendelse, sier pressekontakt Halvor Molland i Hydro til digi.no.
Ifølge pressekontakten er det ingen grunn til å tro at selskapets systemer er kompromittert, men dette er også noe selskapet nå undersøker.
– Vår IT-avdeling vurderer ulike hendelser. Det er en del av arbeidet vi gjør når vi får informasjon som indikerer at det kan være en form for sikkerhetsbrudd. De vil da vurdere å gjøre eventuelle nødvendige aksjoner, sier Molland til nettstedet.
Det er ikke kjent hvilken direktør som angivelig skal være angrepet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Mekonomen utsatt for datainnbrudd i Norge og Sverige

I en pressemelding søndag kveld skriver Mekonomen at de har blitt utsatt for et datainnbrudd. Innledende undersøkelser viser imidlertid at ikke noe persondata er berørt, men hendelsen vil bli rapportert til det svenske politiet og datatilsynet.
Selskapet skriver videre at de har aktivert selskapets nettforsikring som gir tilgang til IT-kompetanse og begrenser den potensielle økonomiske skaden.
«Arbeidet med å finne probleme...Se mer

Adevinta ser nedgang i annonseringer og trafikk

I en melding søndag kveld skriver Adevinta at de fleste av selskapets markeder har hatt betydelige begrensninger når det gjelder sosial kontakt og mobilitet, som har påvirket de online annonsene.
«I løpet av mars har vi sett en negativ utvikling for visningsannonsering, hvor noen kunder velger å utsette eller kansellere sine kampanjer», skriver selskapet, og legger til:
«Vi har også møtt en nedgang i...Se mer

Stordalens Åre-hotell stenger til over påske

Petter Stordalens hotell Copperhill mountain lodge i Åre stenger 5. april. De venter å åpne igjen 8. mai når skisesongen er over, melder svenske SVT.
Lørdag besluttet den svenske regjeringen å forby sammenkomster med mer enn 50 personer fra og med søndag. Det er dette som ligger bak valget om å stenge hotellet, restauranten og spaet ved det populære skistedet.
Hotellsjef Eva Ottosson Rask sier de f...Se mer

Telenor i samtaler med EU om deling av mobildata

Telenors toppsjef Sigve Brekke har personlig deltatt i møter med EU-kommisjonen om bruk av mobildata i kampen mot corona. Nå vil EU ha data fra mobilselskaper i alle medlemsland, skriver NRK.
– Vi snakket om var hvordan vi kan bruke mobilitetsdata og dele det med helsemyndighetene på en sånn måte at de kan se hvor de skal sette inn sine tiltak, sier Sigve Brekke til statskanalen.
Denne uken skal Telenor-sjefen...Se mer

Ratingbyrå kutter Storbritannias kredittvurdering

Ratingbyrået Fitch har nedgradert Storbritannias kredittvurdering til «AA-» fra «AA».
Årsaken skal være svekkede statsfinanser som følge av de økonomiske ringvirkningene av coronaviruspandemien.
Byrået pekte også på usikkerheten rundt en mulig handelsavtale med EU.
Fitch estimerer at landet vil få en nedgang i BNP på 4 prosent i 2020 og 3 prosent i 2021. Ifølge Bloomberg ligger Storbritannia an til...Se mer

Den europeiske sentralbanken ber bankene om utsette utbytte

Den europeiske sentralbanken (ESB) har bedt banker i eurosonen om å fryse utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av egne aksjer.
Tiltaket har ført til at flere av storbanker har stanset eller utsatt utbyttet, skriver Financial Times (FT).
– Tiltaket skal øke bankers kapasitet til å tåle tap og støtte låneopptak til husholdninger, små bedrifter og selskaper under coronaviruspandemien, sier ESB ifølge FT.
Sentralbanken har bedt bankene...Se mer

Har tapt 200 millioner kroner på kronesvekkelse

Saken oppdateres ...
Den negative utviklingen i kronekursen har resultert i et valutatap på i overkant av 200 millioner kroner, skriver Dof i en børsmelding fredag kveld.
Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.
«De plutselige og ekstreme valutasvingningene har resultert...Se mer

Ukens børsrally i USA avsluttet med nedtur

De amerikanske børsene falt fredag, og bryter dermed med oppgangen de siste tre dagene.
Utviklingen kommer etter at USA har overtatt som det landet i verden med flest bekreftede smittetilfeller av coronaviruset.
Etter Representantenes hus godkjente den historisk store redningspakken på 23.000 milliarder kroner fikk børsene imidlertid et lite løft, før fallet tiltok mot slutten av handeldagen.
Slik ble utviklingen på de ame...Se mer

Volkswagen brenner 23 milliarder i uken

Den tyske bilgiganten Volkswagen har allerede stengt fabrikker i Europa som følge av coronaviruset.
I et intervju med den tyske tv-kanalen ZDF sier Herbert Diess i Volkswagen Group at selskapet muligens må si opp ansatte, og at selskapet taper om lag 23 milliarder kroner i uken.
Han sa videre at de ikke solgte noen biler utenfor Kina, skriver Reuters.
– Kun hvis vi gjør som Kina, Sør-Korea eller an...Se mer

Bredt børsfall i Europa

Børsene på kontinentet falt på ukens siste handelsdag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen ned 3,34 prosent.
Stemningen var dramatisk i London der børsen falt med 4,77 prosent. Boligaksjeselskaper som Berkeley Group og Barratt Development gikk tilbake etter at myndighetene tilnærmet har frosset boligmarkedet. Det er bedt om at visninger ikke holdes, og at ingen kjøpere flytter inn i sine nye bolig...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%