Hydro-direktør kan være hacket

Hydro har startet undersøkelser etter at sikkerhetsforskere i Malware Hunter Team mandag varslet at en direktør ser ut til å være rammet av et såkalt phishingangrep, skriver digi.no.
– Jeg er kjent med saken. Vi fikk et tips om at noen har brukt en av Hydros e-postadresser. Vi har fått litt mer detaljer og behandler det som en regulær sikkerhetshendelse, sier pressekontakt Halvor Molland i Hydro til digi.no.
Ifølge pressekontakten er det ingen grunn til å tro at selskapets systemer er kompromittert, men dette er også noe selskapet nå undersøker.
– Vår IT-avdeling vurderer ulike hendelser. Det er en del av arbeidet vi gjør når vi får informasjon som indikerer at det kan være en form for sikkerhetsbrudd. De vil da vurdere å gjøre eventuelle nødvendige aksjoner, sier Molland til nettstedet.
Det er ikke kjent hvilken direktør som angivelig skal være angrepet.

Siste nytt

BMW vil kutte utslippene i Europa med 20 prosent i år

Bilprodusenten BMW vil kutte utslippene av co₂ med 20 prosent i år. Det opplyste finansdirektør Nicolas Peter under et pressemøte torsdag, ifølge Reuters.
– De gjennomsnittlige utslippene vil gå ned betydelig i 2020, med rundt 20 prosent, sa Peter.
I år vil de gjennomsnittlige utslippene være like over 100 gram per kilometer. Samtidig vil selskapet møte utslippsstandarden for 2021, takket være høy...Se mer

Kleskjeden Forever 21 reddes fra konkurs

Nær et halvt år etter at den amerikanske kleskjeden Forever 21 søkte konkursbeskyttelse, kjøpes nå selskapet opp av nye eiere.
Det er selskapene Authentic Brands, Simon Property og Brookfield Property som nå overtar kleskjeden, opplyser førstnevnte i en pressemelding.
Det er ikke kjent hva de tre nye eierne betaler for selskapet.
De nye eierne skal ha planer om å ekspandere internasjonalt, og samti...Se mer

Norges Bank-undersøkelse: Færre tror på renteøkning

Norges Bank la torsdag frem forventningsundersøkelsen for første kvartal 2020. Der kommer det frem at færre nordmenn tror på renteøkning, men venter samtidig svakere lønnsvekst enn tidligere.
Rundt 41 prosent tror rentene på lån og innskudd vil øke i løpet av de nærmeste 12 månedene. Det er en nedgang på 9,8 prosent fra forrige kvartal.
Andelen som tror på nedgang i rentene er på 7,7 prosent, noe s...Se mer

Forsiktig nedgang på europeiske børser

Stort sett alle de europeiske må vise til negativt fortegn ved lunsjtider torsdag. Det skjer selv om smittetallene etter coronaviruset har gått kraftig ned det siste døgnet.
Kinesiske myndigheter opplyste i natt at 394 nye hadde fått konstatert viruset. Dette er det laveste antallet siden 25. januar. Samtidig er ytterligere 114 bekreftet omkommet.
I Asia har det vært blandet på morgenen, hvor kine...Se mer

Markant oppgang på Oslo Børs - Bank Norwegian-eier hopper

Børsen klatrer torsdag, drevet av sterke resultater, høyere oljepris og positiv børsutvikling i både Kina og USA det siste døgnet.
Hovedindeksen stiger 0,81 prosent til 942,50 poeng ved lunsjtider.
Forbrukslånsbanken Bank Norwegians eierselskap Norwegian Finans steg over 6 prosent fra start etter utbyttefest. Deretter har oppgangen tiltatt, og ved lunsjtider er stiger aksjen hele 13,30 prosent til...Se mer

Kinesiske børser steg kraftig etter nytt rentekutt

Børsene klatret i Shanghai og Shenzhen samtidig som kinesiske myndigheter tar grep for å støtte økonomien som rammes av virusutbrudd. Men i resten av Asia var bildet et helt annet.
Kina kuttet som ventet lånereferanserenten torsdag, samtidig som landet forsøker å håndtere de økonomiske effektene av det pågående utbruddet av coronavirus.
Renten kalles «loan prime rate» (LPR) og varianten med ett års...Se mer

Upstream: Equinor skroter plan for Wisting-prosjektet

Equinor skraper den originale utviklingsplanen for Wisting-prosjektet i Barentshavet på grunn av høy kontant break-even-pris og utfordringer knyttet til reservoar.
Det melder Upstream torsdag.
Bransjenettstedet viser til egne rapporter i januar om at det var store utfordringer rundt forståelsen av reservoaret for optimal brønnplassering, og at prosjektet hadde en kontant break-even-pris på nær 50 do...Se mer

Air France-KLM varsler Corona-smell i milliardklassen

Flykonsernet Air France-KLM slapp torsdag resultatene for fjerde kvartal.
Der varsler selskapet at de regner med at driftsresultatet vil bli svekket med mellom 150 og 200 millioner euro (1,5 til 2,0 milliarder kroner) fra februar til april som følge av utbruddet av Coronaviruset.
Selskapet har allerede innstilt flyginger til Kina i februar og mars, og legger i prognosen til grunn at de kan starte å...Se mer

Trøim og Midelfart uenig om salg av forbrukslånsbank

Tor Olav Trøim vil selge for over 400 millioner kroner i Avida, mens Celina Midelfart og andre storeiere ønsker å beholde sine aksjer.
Investorparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart satset tilbake i 2015 på den svenske forbrukslånsbanken Avida som har virksomhet i Norge.
Avida har nå hentet penger fra det amerikanske oppkjøpsfondet Kohlberg Kravis Roberts (KKR), som vil kjøpe hele selskapet. Men...Se mer

Dof Subsea tildelt to kontrakter i Afrika

Offshorerederiet Dofs datterselskap Dof Subsea er tildelt to kontrakter av internasjonale klienter i Afrika, noe som sikret ytterligere fartøy- og ressursutnyttelse i første kvartal og første del av andre kvartal 2020.
Det fremgår av en melding torsdag.
Den første kontrakten er for en seismikknode-installering i Nigeria for en ikke-oppgitt kunde, og arbeidet vil bli utført av CSVen «Geosund».
Den andre kontrakten er en for...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%