Rekorddag på Wall Street: Reiselivskjempe steg kraftig

Tross en flat dag på Wall Street sendte sterke kvartalsresultater flere selskaper oppover. Tekonologiselskapet Nvidia og bookinggiganten Expedia steg kraftig etter kvartalsresultat.
Slik endte dagen på de amerikanske børsene:
  • Dow Jones ned 0,09 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,20 prosent
  • S&P 500 opp 0,18 prosent
Dermed endte både Nasdaq og S&P 500 opp på nytt rekordnivå igjen.
Markedet fikk i utgangspunkt en kalddusj da industriproduksjonen i USA gikk ned 0,3 prosent i januar, betydelig svakere enn en ventet oppgang på 0,2 prosent. Samtidig kom detaljhandelen inn i tråd med forventningene, med en oppgang på 0,3 prosent.
Likevel klarte altså indeksene å holde seg rundt nullpunktet denne fredagen. Dermed klarte alle de tre toneangivende indeksene å holde seg i pluss uken sett under ett.

Reiselivshopp

Av enkeltselskaper er det særlig reiselivsgiganten Expedia som har steget kraftig. Det skjer etter at selskapet sent torsdag kveld la frem et kvartalsresultat som var bedre enn ventet. Aksjen steg hele 11,04 prosent fredag.
Selskapet varslet samtidig at det venter en tosifret resultatvekst i 2020, noe som var bedre enn analytikerne ventet, ifølge Bloomberg.
Samtidig indikerer det at selskapet venter at det ikke vil bli veldig påvirket av de reiserestriksjonene som er gitt knyttet til virusutbruddet i Kina.
Expedias inntekter havnet på 2,75 milliarder dollar i fjerde kvartal, en økning på 7,3 prosent fra samme periode i fjor.
Selskapets justerte resultat havnet samtidig på 478 millioner dollar. Noe som var over analytikernes spådom på 451,6 millioner dollar.

Kraftig resultatvekst for grafikkkortprodusent

Teknologikjempen Nvidia, som produserer grafikkort, steg over syv prosent etter å ha lagt frem resultater som var bedre enn ventet.
Resultatet endte på 950 millioner dollar, eller 1,53 dollar per aksje. Til sammenligning endte resultatet året før på 92 cent per aksje. Analytikerne hadde på forhånd ventet seg et resultat på 1,67 dollar per aksje, ifølge Factsec, skriver Marketwatch.
Omsetningen i fjerde kvartal endte på 3,11 milliarder kroner, noe som er en oppgang på 900 millioner dollar fra året før. På forhånd var det ventet inntekter på 2,96 milliarder dollar.
Selskapet venter inntekter på mellom 2,94 og 3,06 milliarder dollar i første kvartal, mot analytikernes spådommer på 2,85 milliarder dollar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Solstad Offshore vil ha aksjonærenes velsignelse til redningsplan

Det kriserammede riggselskapet Solstad Offshore kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling 20. oktober for å be om aksjonærenes godkjennelse av en omfattende restrukturering.
Selskapet signerte en redningsavtale i mai i år, etter halvannet år med forhandlinger med kreditorene. Siden den gang har det blitt mindre endringer i avtalen.
Avtalen innebærer blant annet at 9,7 milliarder kroner i gj...Se mer

Kraftig oljeprisfall etter coronafrykt og emirdødsfall

Tirsdag kveld faller oljeprisen nedover etter nyheten om emiren av Kuwait, Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, ble erklært død i en alder av 91 år.
Dødsfallet fører til store forandringer i oljeselskapet Opecs ledelse.
Nedgangen i oljeprisen kommer også etter nyheten om at det er over en million dødsfall forårsaket av coronaviruset.
Spredningsfrykten får investorer til å sette spørsmål ved den fremtidige olj...Se mer

Storbank selger seg ned i Nel

Den store investeringsbanken Morgan Stanley har kvittet seg med 1.167.827 aksjer i Nel mandag. Det går frem av en børsmelding fra Nel tirsdag ettermiddag.
Etter salget er Morgan Stanley & Co. International (MSIP) ute av selskapet, står det videre.
De andre datterselskapene til Morgan Stanley sitter igjen med 7,14 millioner aksjer i Nel, som utgjør 0,51 prosent. Dermed er storbankens eierinteresser i...Se mer

Borr Drilling enige med långivere

Riggselskapet sikrer mer likviditet fra långiverne sine og har samtidig besluttet å hente mindre emisjonspenger enn tidligere varslet.
Gjeldstyngede Borr Drilling, som ble grunnlagt av Tor Olav Trøim, har på nytt blitt enige med sine banker og fondet Hayfin om finansiering av riggselskapet, ifølge en melding tirsdag kveld.
Den nye avtalen bidrar med ytterligere 12 millioner dollar i likviditet, el...Se mer

Toppsjef ut i permisjon for å fokusere på korrupsjonsanklager

Eduardo Antonello får ta permisjon med umiddelbar virkning i Golar LNG-eide Hygo Energy Transition.
Det melder Golar LNG i en melding tirsdag ettermiddag.
Hygo-sjefen er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking i Brasil mens han var konserndirektør for John Fredriksen-dominerte Seadrill.
Dette har skapt sterke reaksjoner fra Golar-aksjonærer, som saksøker gassfraktrederiet etter at kursen falt i kjøl...Se mer

Frp vil unngå flymonopol i Norge

Frp møter mandag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) for å diskutere hvordan de vil redde Norwegian fra konkurs.
Tirsdag klokken 17 møter Sylvi Listhaug (Frp) de to statsrådene på Stortinget.
Tema for møtet er hvordan unngå et flymonopol i Norge, og hvilke tiltak regjeringen har tenkt å iverksette for å redde Norwegian fra konkurs.
– Frp har invitert Hareide og...Se mer

Stemningen surnet på Wall Street før nattens debatt

Etter en real gladmandag med fornøyet tro på at USAs økonomi takler coronakrisen, snudde pilene på Wall Street tirsdag idet investorene rettet fokus mot den svært etterlengtede debatten mellom Donald Trump og Joe Biden i natt.
Slik så det ut ved stengetid klokken 22:
  • Dow Jones var ned 0,48 prosent
  • S&P 500 var også ned 0,48 prosent
  • Nasdaq var ned 0,29 prosent
Det er ventet at Trump under nattens debatt...Se mer

Full forvirring i SAS-aksjen: – Folk har ikke fulgt med i timen

Full forvirring rundt SAS-aksjen skapte store prisforskjeller, mener investeringsøkonom. Selv etter at Børsen tok grep kostet aksjen nesten dobbelt så mye i Norge som i Sverige.
De som eide SAS-aksjer mandag hadde rett til å tegne seg for nye aksjer i emisjonen til flyselskapet.
Tirsdag bortfalt denne retten, og dermed faller også en del av verdien bort i aksjen. Det hadde imidlertid ikke alle fått...Se mer

Overraskende stor tillit til økonomien i EU

Den økonomiske tilliten i eurosonen var 91,1 i september, viser den siste månedlige undersøkelsen fra EU-kommisjonen. På forhånd var det ventet en indeks på 89,0, ifølge Direkt Makro.
Indeksen måler tilliten til forbrukere og bedriftsledere i industri, bygg, tjenestesektor og varehandel i de 19 eurolandene.
I august var nivået på 87,5. Reuters skriver at den uventede optimismen i september primært k...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%