Rekorddag på Wall Street: Reiselivskjempe steg kraftig

Tross en flat dag på Wall Street sendte sterke kvartalsresultater flere selskaper oppover. Tekonologiselskapet Nvidia og bookinggiganten Expedia steg kraftig etter kvartalsresultat.
Slik endte dagen på de amerikanske børsene:
  • Dow Jones ned 0,09 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,20 prosent
  • S&P 500 opp 0,18 prosent
Dermed endte både Nasdaq og S&P 500 opp på nytt rekordnivå igjen.
Markedet fikk i utgangspunkt en kalddusj da industriproduksjonen i USA gikk ned 0,3 prosent i januar, betydelig svakere enn en ventet oppgang på 0,2 prosent. Samtidig kom detaljhandelen inn i tråd med forventningene, med en oppgang på 0,3 prosent.
Likevel klarte altså indeksene å holde seg rundt nullpunktet denne fredagen. Dermed klarte alle de tre toneangivende indeksene å holde seg i pluss uken sett under ett.

Reiselivshopp

Av enkeltselskaper er det særlig reiselivsgiganten Expedia som har steget kraftig. Det skjer etter at selskapet sent torsdag kveld la frem et kvartalsresultat som var bedre enn ventet. Aksjen steg hele 11,04 prosent fredag.
Selskapet varslet samtidig at det venter en tosifret resultatvekst i 2020, noe som var bedre enn analytikerne ventet, ifølge Bloomberg.
Samtidig indikerer det at selskapet venter at det ikke vil bli veldig påvirket av de reiserestriksjonene som er gitt knyttet til virusutbruddet i Kina.
Expedias inntekter havnet på 2,75 milliarder dollar i fjerde kvartal, en økning på 7,3 prosent fra samme periode i fjor.
Selskapets justerte resultat havnet samtidig på 478 millioner dollar. Noe som var over analytikernes spådom på 451,6 millioner dollar.

Kraftig resultatvekst for grafikkkortprodusent

Teknologikjempen Nvidia, som produserer grafikkort, steg over syv prosent etter å ha lagt frem resultater som var bedre enn ventet.
Resultatet endte på 950 millioner dollar, eller 1,53 dollar per aksje. Til sammenligning endte resultatet året før på 92 cent per aksje. Analytikerne hadde på forhånd ventet seg et resultat på 1,67 dollar per aksje, ifølge Factsec, skriver Marketwatch.
Omsetningen i fjerde kvartal endte på 3,11 milliarder kroner, noe som er en oppgang på 900 millioner dollar fra året før. På forhånd var det ventet inntekter på 2,96 milliarder dollar.
Selskapet venter inntekter på mellom 2,94 og 3,06 milliarder dollar i første kvartal, mot analytikernes spådommer på 2,85 milliarder dollar.

Siste nytt

PGS-refinansieringen er fullført

PGS meldte i slutten av januar at de hadde fått på plass en omfattende finansieringspakke. Tirsdag kveld melder seismikkselskapet at transaksjonene er fullført.
Pakken, som samlet har en verdi på 7,1 milliarder kroner, består av flere deler. Slik ble den presentert:
  • Selskapet henter inn 850 millioner kroner i en emisjon av nye aksjer.
  • Selskapet mottar forpliktelser på et fireårlig lån på minst 489...Se mer

USA svartelister russiske Rosneft Trading

USA skjerpet tirsdag de finansielle restriksjonene for Venezuela, og svartlistet et datterselskap av det russiske oljeselskapet Rosneft, melder Reuters.
Sanksjonene, kunngjort av USAs finansdepartement, øker presset mot Russland, som USA ser på som den viktigste støttespilleren for Maduros regjering.
Trump-administrasjonen har anklaget Rosneft Trading SA for å støtte opp den venezuelanske oljesektor...Se mer

Konserndirektør kjøpte Norsk Hydro-aksjer

Konserndirektør Einar Glomnes, som leder virksomheten for valsede produkter, har kjøpt 10.000 aksjer i Norsk Hydro til 29,05 kroner per aksje. Det melder selskapet i en børsmelding.
Etter transaksjonen sitter han med 14.456 aksjer i selskapet.
En rekke konserndirektører har kjøpt aksjer i selskapet den siste tiden. Samme dag som selskapet leverte kvartalsrapporten for fjerde kvartal, kjøpte konsern...Se mer

Navamedic vil hente inntil 50 mill. i rettet emisjon

Farmasiselskapet Navamedic vil vurdere å hente 50 millioner kroner for å finansiere videre forskning, strategiske investeringer og generelle selskapsformål, ifølge en børsmelding.
Det vil også bli vurdert å gjennomføre en såkalt reparasjonsemisjon. Selskapet har hyret Sparebank 1 Markets og Carneige som tilretteleggere.
Storaksjonær Ingerø Reiten Investment Company, som eies av Narve Reiten og Bår...Se mer

Oslo Børs endte ned 0,14 prosent etter oljeprisfall

Oslo Børs falt fra start, og har senere ligget i samme terreng. Hovedindeksen endte dagen ned 0,14 prosent til 926,68 poeng.
Tirsdag morgen har både de asiatiske og europeiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigiganten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidingen.
Hydrogenselskapet Nel tronet n...Se mer

Tesla-aksjen klatrer mot toppnivå

Tirsdag ettermiddag er Tesla-aksjen opp 5,93 prosent til 847,28 dollar per aksje.
Det skjer etter at tre aksjeanalytikere på Wall Street hevet prismålet for aksjen, skriver Dow Jones Newswires.
Aksjen har de siste ukene skutt i været, og siden oktober er den tredoblet. 4.februar nådde aksjen sitt foreløpige toppnivå (målt ved børsstenging) på 887 dollar aksjen.
Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi...Se mer

Bred nedgang på Wall Street etter Apple-nyheter

Alle de tre viktige indeksene faller tirsdag, men det er særlig Dow Jones-indeksen som faller tungt. Teknologitunge Nasdaq har hentet seg noe inn etter åpning.
Slik er status rundt to time før stenging:
  • Dow Jones faller 0,71 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,15 prosent
  • S&P 500 faller 0,42 prosent
Apple-aksjen faller med 2,5 prosent etter at selskapet sendte ut resultatvarsel sent mandag kveld. Coronavir...Se mer

Apple-aksjen faller tungt fra start etter resultatvarsel

Teknologiselskapet informerte markedet om at de ikke kommer til å nå målene sine etter at coronaviruset har skapt trøbbel for mobilproduksjonen og etterspørselen i Kina. Investorene sender aksjen ned med 2,5 prosent på Wall Street.
Apple falt med nærmere tre prosent fra start på Wall Street, men har hentet seg noe inn i tiden etter åpning. Aksjen falt med over fire prosent i førhandelen tidligere...Se mer

Carnegie spår mer Scatec Solar-byks

Carnegie oppjusterer kursmålet på Scatec Solar-aksjen til 195 kroner fra tidligere 129 kroner, ifølge en oppdatering.
Meglerhuset beholder en kjøpsanbefaling.
Oppjusteringen kommer på bakgrunn av verdsettelsestilnærminger av aksjen.
Til tross for frykt for at selskapet vil trenge ytterligere finansiering for å bygge ordrereserve og vekst på kort sikt, estimerer Carnegie at Scatec Solar vil kunne vok...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%