Farmasikjempe tynget på Wall Street etter «asbest-gate»

Wall Street endte uken med kraftig fall. Slik gikk det med de toneangivende indeksene fredag:
  • Dow Jones ned 2,02 prosent
  • S&P 500 ned 1,91 prosent
  • Nasdaq Composite ned 2,26 prosent
Farmasigiganten Johnson & Johnson falt 10,60 prosent etter at Reuters skrev at selskapet har visst om asbest i deres babypulver i flere tiår.
Aksjen fikk sin svakeste dag på 16 år, ifølge Marketwatch. 39,8 milliarder dollar, tilsvarende 343,19 milliarder kroner, er på papiret barbert bort fra selskapets børsverdi fredag.
Asbest anses som kreftfremkallende. Advokatene til selskapet avviser funnene til nyhetsbyrået og sier de er «falske og misvisende».
Apple-aksjen falt 3,2 prosent etter at stjerneanalytikeren Ming-Chi Kuo ved TF International Securities kuttet estimatet på selskapets iPhone-forsendelser med 20 prosent.
Samtidig faller oljeprisen 2,18 prosent til 2,16 prosent.
Optimismen knyttet handelssamtalene mellom USA og Kina har ifølge Marketwatch dabbet litt av i møte med skuffende makrotall fra Kina.
Både tall fra industriproduksjonen og detaljandelen kom inn under konsensusestimatene, noe som kan indikere at landet blir påvirket av handelskrigen.
Det førte til et fall på de asiatiske børsene fredag, der Kina falt tungt.
Også de europeiske børsene har trukket nedover gjennom handelsdagen, etter at PMI-indeksen fra eurosonen falt til sitt laveste nivå på fire år.

Siste nytt

Kredittbyrået Equifax betaler 6 milliarder i forlik

Kredittbyrået Equifax har kommet til enighet med amerikanske myndigheter om å betale 700 millioner dollar, tilsvarende 6 milliarder kroner i forlik etter hackerangrepet i september 2017.
Av den totale summen vil 175 millioner dollar bli betalt ut til de amerikanske statene. I tillegg vil 425 millioner dollar bli brukt til å betale erstatning til kunder som er rammet, melder statsadvokaten i New Yor...Se mer

Halliburton stiger i førhandelen etter sterkt resultat

Oljeservicegiganten Halliburton leverer mandag ettermiddag et justert resultat på 35 cent per aksje, mot forventningen på 30 cent per aksje, ifølge Factsec, skriver Marketwatch.
Det sterke resultatet sender aksjen opp 1,15 prosent i førhandelen.
Selskapets samlede omsetning havnet på 5,9 milliarder dollar i andre kvartal, en oppgang på tre prosent sammenlignet med samme periode året før.
Samtidig varsler selskapet at...Se mer

Tek-giganten Tencent skal samarbeide med Pokemon

Teknologigiganten Tencent, en kjempe innen sosiale medier, spill og underholdning i Kina, vil samarbeide med Pokemon Company om utviklingen av et nytt spill.
Det er Tencent-eide Timi Studio som vil arbeide med den japanske spillkjempen, ifølge Reuters.
Detaljene rundt det nye spillet er ikke kjent.

Skaper bioenergiselskap med Bunge i Brasil

Oljekjempen BP har sammen med matvareselskapet Bunge besluttet å inngå en joint venture for å skape et nytt bioenergiselskap i Brasil. Det kommer frem i en melding fra de to selskapene.
Bunge mottar 775 millioner dollar, tilsvarende 6,6 milliarder kroner i forbindelse med det nye samarbeidet.
Det nye bioenergiselskapet skal eies 50–50 av de to selskapene og skal gå under navnet BP Bunge Bioenergia...Se mer

Forvalter laster opp i Nel igjen etter stort nedsalg

Delphi Norge kjøper seg opp i Nel igjen etter at de kvittet seg med halvparten av sine aksjer i investorfavoritten den 12. juni, etter eksplosjonen ved et av selskapets hydrogenstasjoner.
Da halverte fondet beholdningen sin på 6.091.000 aksjer.
Men ferske aksjonærlister viser at forvalteren er på kjøpersiden igjen - Delphi hamstret 455.505 aksjer i forrige uke for over 3 millioner kroner, og klatr...Se mer

Oljeprishopp bidrar til oppgang på Oslo Børs

På tross av nedgang i Asia natt til mandag, har Oslo Børs levert forholdsvis godt på morgenen. Et solid hopp i oljeprisen har blant annet bidratt til oppgangen.
Hovedindeksen er ved lunsjtider opp 0,38 prosent til 866,51 poeng.
Oslo Børs er nå inne i sommerens stilleste uke. I snitt handles det for 2,44 milliarder kroner daglig denne uken, ned fra 2,62 milliarder kroner som er snittet for forrige...Se mer

Slår seg selv konkurs etter oljeraffineri-brann - igjen

Philadelphia Energy Solutions (PES) søkte om konkursbeskyttelse søndag, etter brannen som rammet et av selskapets oljeraffinerier for én måned siden.
Det var den 21. juni at et av USAs eldste oljeraffinerier, driftet siden 1866, sto i full brann etter flere svært kraftige eksplosjoner midt på natten lokal tid.
Anlegget ble svært skadet under brannen, og selskapet har slitt siden raffineriet ikke h...Se mer

Emas vil sette selskapet under rettslig kontroll

Emas Offshore skriver i en børsmelding at styret har sendt en søknad til en domstol i Singapore om å sette selskapet under rettslig kontroll, eller «judicial management».
Det vil innebære en restrukturering av gjelden i selskapet, der en uavhengig part blir utnevnt til å ta kontroll over selskapets drift og eiendeler i et forsøk på å stabilisere selskapet.
Emas skriver i børsmeldingen at de sendte s...Se mer

Oljeprisen hopper etter ytterligere uro i Midtøsten

Uken starter svært godt for oljeprisen som nå nærmer seg 64 dollar fatet. Det skjer etter en ny eskalering av situasjonen i Midtøsten.
Utviklingen kommer etter at 17 amerikanske CIA-agenter angivelig skal ha blitt arrestert for spionasje i Iran. Det skriver blant andre det iranske nyhetsbyrået Fars News og nyhetsbyrået AFP, ifølge VG.
Samtidig preges markedet av at oljeproduksjonen ved Sharara-felt...Se mer

Flat utvikling fra start for de europeiske børsene

Det er en forsiktig start på uken for de europeiske børsene mandag. Flertallet av børsene stiger ved 09.30-tiden svakt.
Ukens største makroøkonomiske hendelse er ventet å bli rentemøte i ESB torsdag. Konsensus venter at sentralbanken vil åpne for et rentekutt i september, samtidig som DNB Markets tror rentekuttet kan komme allerede på møtet denne uken.
Slik er utviklingen på de europeiske børsene:...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%