Seadrill vil bort fra New York Stock Exchange

Coronakrisen har snudd opp ned på Seadrills tanker om notering på New York-børsen. Fremover skal selskapets aksjer kun være notert på Oslo Børs.
Det skriver det John Fredriksen-dominerte selskapet i en børsmelding mandag kveld.
NYSE varslet Seadrill i utgangen av mars at selskapet ikke lenger oppfylte kravene for notering etter at aksjekursen hadde ligget under én dollar per stykk i mer enn 30 dager på rad. Den gang opplyste Seadrill at selskapet hadde til hensikt å oppfylle kravet.
Seadrill-aksjen falt mandag kveld 2,81 prosent til kurs 0,46 dollar på Wall Street.
«På grunn av den materielle endringen i makrosituasjonen og påvirkningen fra Covid-19 på selskapet, og tatt i betraktning andre faktorer knyttet til å opprettholde NYSE-noteringen, har selskapet besluttet at avlisting fra NYSE er i selskapets beste interesse», skriver selskapet i meldingen mandag.
Selskapet har nå varslet NYSE om beslutningen om å starte prosessen med avnotering. Rundt 11. juni vil selskapet sende beskjed til det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC), noe som vil føre til at siste handelsdag i New York blir rundt 19. juni.
Det understrekes at Seadrill fortsatt vil opprettholde noteringen på Oslo Børs. Det opplyses også at avgjørelsen om å avnotere aksjene fra New York ikke påvirker selskapets intensjon om å fortsette og rapportere til SEC.

Krisesituasjon

Seadrill legger etter planen frem selskapets resultatrapport for første kvartal i morgen, tirsdag.
Gjennom hele fjoråret tapte Seadrill 11,5 milliarder kroner, på grunn av et svært utfordrende marked for borerigger, som ikke har hentet seg inn etter oljesmellen i 2014.
Riggsektoren går en enda mørkere tid i møte. Det i kjølvannet av oljepriskollapsen i år og coronaviruset som struper oljeselskapenes fremtidige investeringer.
Allerede har flere kontrakter blitt terminert for riggselskapene, og verre skal det bli, ifølge flere meglerhus.
Konsulentselskapet Rystad Energy spår at opptil ti prosent av kontraktsvolumet for riggselskapene blir terminert i år og neste år. Det tilsvarer en barbering av inntekter på omtrent tre milliarder dollar, eller over 30 milliarder kroner.
Situasjonen har fått meglerhusene til å barbere kursmålene sine på Seadrill-aksjen, der flere mener den er mer eller mindre verdiløs.

Gikk ut av styret

Tilbake i november i fjor varslet John Fredriksen at han gikk av som styreleder i riggselskapet. Fredriksen er dominerende Seadrill-eier gjennom selskapet Hemen Holding.
I forbindelse med at han trakk seg fra styret påpekte Fredriksen at han har vært aktivt involvert i selskapet siden etableringen for snart 15 år siden.
– Selv om jeg nå har besluttet å bruke mindre tid til styreverv, vil min involvering og sterke støtte til Seadrill forbli uendret. Jeg vil fortsette å presse på for optimalisering av virksomheten, strategiske initiativer som det ferske joint venture-samarbeidet med Sonangol og GDI, og en konsolidering av sektoren, uttalte Fredriksen den gang.
Det var Glen Ole Rødland som overtok etter at Fredriksen forlot styret.

Siste nytt

Kraftig kronesvekkelse etter tungt oljeprisfall

Oljeprisen dundrer ned mer enn fire prosent mandag ettermiddag, samtidig svekkes kronen bredt mot de andre store valutaene.
En euro koster nå 10,92 kroner, noe som er hele 16 øre dyrere enn før helgen. Ikke siden mai har en euro kostet mer i norske kroner enn den gjør mandag ettermiddag.
Samtidig øker prisen på en dollar med hele 22 øre til 9,30 kroner. Dette er det høyeste nivået siden juli.
For et britisk pund må nordmen...Se mer

Markant fall på Wall Street

Nikola stuper ved børsåpning etter melding om at toppsjefen forlater stillingen.
De tre hovedindeksene peker nedover ved børsåpning mandag. Nedgangen blir drevet av blant annet store fall blant de europeiske børsene.
Slik ser det ut ved åpningstid:
  • Dow Jones ned 2,16 prosent
  • Nasdaq Composite ned 1,38 prosent
  • S&P 500 ned 1,77 prosent
Ved åpningstid handles et fat nordsjøolje (brent) for 41,92 dollar, og...Se mer

Bredt børsfall i Europa – bankaksjer faller kraftig etter dokumentlekkasje

De europeiske børsene faller markant mandag formiddag, der samleindeksen Stoxx 600 faller 2,22 prosent. Indeksen har i løpet av dagen hatt sitt største fall siden 30. juni, ifølge Bloomberg.
Her preger en dokumentlekkasje kalt FinCent Files bankaksjene. Lekkasjen omfatter over 2100 rapporter om mistenkelige transaksjoner som amerikanske banker har sendt til sine myndigheter. Blant varslene dukker o...Se mer

Oljeprisen på vei nedover – storm preger Mexicogolfen

Oljeprisen er på vei nedover litt etter åpningstid på Oslo Børs mandag morgen. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 42,56 dollar i spotmarkedet, ned 1,16 prosent for dagen.
Samtidig preges oljeproduksjonen i den amerikanske delen av Mexicogolfen av nok en tropisk storm. Stormen Beta er ventet å nå Texas og Louisiana mandag kveld lokal tid, melder Reuters.
Fra før har stormen Sally stan...Se mer

Reuters: Shell vil kutte 40 prosent av produksjonskostnadene

Som følge av coronakrisen ser Royal Dutch Shell seg nødt til å kutte i olje- og gassproduksjonen sin for å «omstille selskapet og fokusere mer på fornybar energi og kraftmarkeder», melder Reuters.
En anonymisert talsperson sier at Shell ønsker å kutte mellom 30 og 40 prosent av kostnadene innen oppstrøm, deres største virksomhetsområde.
– Vi har hatt en god modell, men er den riktig for fremtiden? D...Se mer

Shearwater Geoservices med seismikkontrakt i Surinam

Shearwater Geoservices, som GC Rieber eier 19 prosent av, har sikret en seismikkontrakt med Petronas’ datterselskap Petronas Suriname (PSEPBV). Det opplyser selskapet i en børsmelding mandag morgen.
Prosjektet strekker seg over fire måneder, og starter opp i årets fjerde kvartal, ifølge en børsmeldingen.
Oppdraget gjelder en 3D-seismikkundersøkelse i blokk 52 utenfor kysten av Surinam og dekker et o...Se mer

I dag: Støttepakke til reiselivet og Oljefondmeldingen

Børsene i Asia tikker nedover i morgentimene mandag, med kun Singapore-børsen i pluss. Tokyo-børsen holder stengt på grunn av en offentlig høytidsdag. Oljeprisen stiger 0,33 prosent mandag morgen til 43,20 dollar fatet.
Finansminister Jan Tore Sanner legger frem årets stortingsmelding om Statens pensjonsfond i dag. Det er ventet en debatt om forvaltningen av vår felles sparebøsse.
Regjeringen presenterer dessut...Se mer

Stort sett nedover på asiatiske børser

De asiatiske børsene er i rødt mandag morgen, med kun Singapore-børsen i pluss. Tokyo-børsen holder stengt på grunn av en offentlig høytidsdag.
Fredag stengte Wall Street med nedgang på de viktigste indeksene.
Slik ser Asia-børsene ut i 05.30-tiden mandag morgen:
  • Nikkei 225 i Tokyo holder stengt
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,77 prosent
  • Kospi i Seoul ned 0,07 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,43 prosent
  • Shenzhen Composite ned 0,23 pr...Se mer

USA utsetter Tiktok-forbud én uke

Forbudet vil etter planen tre i kraft søndag 27. september.
Om lag 100 millioner amerikanere kan fortsette å bruke den populære videodelingstjenesten inntil videre.
Tidligere har Trump truet med å blokkere appen, fordi den ifølge ham utgjør en sikkerhetstrussel. Restriksjonene skulle etter planen innføres med virkning fra neste uke.
Utsettelsen kommer «i lys av den siste positive utviklingen».
President Donald Trump sa sønd...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hvilke informasjonssider er greie å følge med om man vil ha en "gjetting" på hva S&P 500 går når børsen i usa åpner?

Hanna Ghaderi:
Hei!
Mange bruker handelen i terminkontrakter, også kalt førhandelen som en indikasjon på hvor indeksene vil gå. Dette er imidlertid ikke en fasit, så flere setter sin lit til analytikere. På denne siden kan du se førhandelen på de tre toneangivende indeksene på Wall Street, og hos for eksempel CNBC kan du ofte se hva analytikere fra ulike meglerhus verden over tror like før bjellen ringer.
Takk for at du leser E24, og h...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%