Blandet på Wall Street etter turbulent periode

Wall Street spriket ved børsstenging torsdag. Slik gikk de tre nøkkelindeksene:
  • Dow Jones opp 0,29 prosent
  • S&P 500 ned 0,02 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,39 prosent
Utviklingen kommer etter en periode full av svingninger i markedet og nyheter om handelskrigen mellom USA og Kina.
Indeksene steg i førhandelen, noe CNBC knytter til en voksende positivitet til forhandlingene mellom de to landene.
Reuters rapporterte onsdag at statlige kinesiske selskaper har bestilt mer enn 1,5 millioner tonn med soyabønner fra USA. Det er den største bestillingen på mer enn et halvt år, ifølge CNBC.
USAs president Donald Trump sa også at han kan komme til å gripe inn i det amerikanske justisdepartementets sak mot Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, for å bidra til å bedre forholdet til Kina. Hun ble arrestert tidligere denne måneden, og arrestasjonen anses som en mulig hindring for å bedre forholdet mellom de to landene.

Siste nytt

Mulig May-etterfølger: – Må være forberedt på «no deal»

Storbritannia må være forberedt på å forlate EU uten en avtale den 31. oktober, altså en såkalt «no deal»-brexit.
Det sier tidligere brexitminister og mulig etterfølger til avtroppende statsminister Theresa May, Dominic Raad, ifølge Reuters.
– Dersom du ikke er villig til å forlate forhandlingsbordet har du ikke oppmerksomheten til den andre parten, sa han til BBC.
– Hvis du er det får man kredibi...Se mer

Qatar i samtaler om å kjøpe seg inn i Leeds

Oljerike Qatar, som skal arrangere fotball-VM i 2022, er i samtaler med Leeds United om å kjøpe seg inn i den engelske fotballklubben, ifølge Financial Times.
Det vil i så fall være Qatars første eierinteresse i engelsk fotball.
Det er statlige Qatar Sports Investments som skal ha vært i kontakt med Leeds-eier Andrea Radrizzani den siste tiden om å kjøpe en kontrollerende andel av klubben, ifølge ik...Se mer

– S&P 500 kunne ligget 19 prosent lavere uten tilbakekjøp

Om det ikke hadde vært for at selskaper kjøpte tilbake sine egne aksjer kunne S&P 500-indeksen ha ligget 19 prosent lavere i første kvartal, ifølge en analyse Ned Davis Reaserch har gjort.
Det melder CNBC.
Analysebyrået har sett på utviklingen for den brede indeksen mellom første kvartal i 2011 og i samme periode i 2019, og subtrahert summen som selskapene har kjøpt tilbake aksjer for.
I analysen kommer det også fre...Se mer

Kilder: Fiat Chrysler i samtaler om å gå sammen med Renault

Fiat Chrysler er i gang med samtaler om å skape omfattende bånd til franske Renault, skriver Financial Times med henvisning til kilder.
Noen av kildene sier at en eventuell avtale kan ende med at Fiat Chrysler blir med i Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen i fremtiden. De legger imidlertid til at et slikt utfall være en komplisert vei å ta, og at det vil innebære å vinne over Nissan.
Samtalene er ifølge avisen fok...Se mer

Kina: – Den som shorter yuanen vil få store tap

Verdien til den kinesiske yuanen har svekket seg mer enn 2,5 prosent mot dollaren siden handelskrigen mellom USA og Kina eskalerte for noen uker siden, skriver Reuters.
Etter nedgangen koster én dollar like over grensen på syv yuan, som har blitt ansett som det laveste yuanen bør ligge på mot dollaren.
Xiao Yuanqi, talsperson for den kinesiske bank- og finansmyndigheten CBIRC, sier ifølge Reuters at...Se mer

«Ingen» vil være toppsjef i dette selskapet: – En umulig jobb

Toppsjefstillingen i et av Sør-Afrikas største og mest trøblete selskaper er ledig for ellevte gang på et tiår.
Strømforsyningselskapet Eskom forsyner 95 prosent av strømmen til Sør-Afrika, og står uten leder etter at Phakamani Hadebe bestemte seg for å gå av bare 16 måneder etter at han begynte å jobbe der.
Han forteller at stillingen kom med «utenkelige krav» og at jobben begynte å gi han helsepr...Se mer

FA: Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder i gevinst

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen har år etter år sett Oslo Børs bykse oppover, uten å ha vært med på moroa.
For av balanseverdien til det Spetalen-eide investeringsselskapet Ferncliff Holding på 2,3 milliarder kroner, sitter 1,7 milliarder kroner i banken, en andel på hele 75 prosent, skriver Finansavisen.
Det har ført til at Spetalens formue har steget med 23 prosent i løpet av de si...Se mer

BW Offshore-sjefens aksjer opp 21,5 mill. på en uke

Oslo Børs-noterte BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip, steg nær 20 prosent til kurs 57,6 kroner på Oslo Børs denne uken.
Det var godt nytt for BW Offshore-sjef Carl K. Arnett.
Han eier samlet 2,28 millioner aksjer i selskapet han leder, ifølge en oversikt på BW Offshores hjemmesider. Papirverdien på disse aksjene økte med 21,5 millioner kroner til 131 millioner kroner i løpet av u...Se mer

WSJ: Wall Street kjøper ikke det Silicon Valley selger

Nyopprettede teknologiselskaper som har fått millioner i frisk kapital av venturekapitalister i tek-hovedstaden Silicon Valley sliter med å selge seg til skeptiske Wall Street-investorer.
Verdsettingen i seks av de ti mest kjøpte tek-oppstartselskapene som har gått på børs siden 2015 nådde en topp før de børsnoterte, viser en analyse av Wall Street Journal.
Uber-investorer betalte like under 50 do...Se mer

Har kursmål på 4.000 dollar: – Wall Street misforstår Tesla

2019 har ikke vært lett for Tesla-investorer. Siden årsskiftet har aksjekursen falt med omkring 40 prosent, og en etter en har de store meglerhusene kuttet kursmålet sitt på elbilprodusentens aksje.
Nylig kuttet investeringsbanken Morgan Stanley sitt «worst case»-kursmål på aksjen fra 97 til 10 dollar.
Men analytiker i investeringsfondet Ark Invest, Tasha Keeney, mener Wall Street overser «det sto...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%