I samarbeid med CMC Markets

Sondre Gravir foreslås som nytt styremedlem i Norwegian

Norwegian skal ha generalforsamling 8. mai, og i den forbindelse foreslås Sondre Gravir som nytt styremedlem.
Sondre Gravir er blant annet sjef for Schibsteds Finn.no.
I tillegg foreslås det at Bjørn Kjise gjenvelges som styreleder, og at Jørgen Stenshagen og Sven Fermann gjenvelges som medlemmer av valgkomiteen.

Siste nytt

Storm Real Estate varsler brudd på lånevilkår

Eiendomsselskapet Storm Real Estate kommer med et resultatvarsel mandag.
Der skriver selskapet at de trolig vil være i brudd med lånebetingelsene innen utgangen av tredje kvartal 2018.
– Grunnet vedvarende utfordrende markedsforhold for kontoreiendom i Sydvest Moskva kombinert med svakere rubelkurs anser Storm Real Estate ASA det som svært sannsynlig at det vil bli rapportert en større nedskrivning...Se mer

Philips øker driftsresultatet med 15 prosent

Den nederlandske teknologi-produsenten Philips oppgir i sin ferske kvartalsrapport en 15 prosents økning i andrekvartals-resultatet, ifølge AFP. Driftsresultatet for andre kvartal endte på 1,8 milliarder kroner, sammenlignet med 1,5 milliarder for samme periode i fjor.
Salget økte tilsvarende med fire prosent til 41 milliarder kroner, mens de totale ordrene økte ni prosent kontra i fjor. CEO Frans...Se mer

Solstad Farstad til topps etter kreditorenighet

Solstad Farstad-aksjen skyter opp 6,61 prosent mandag morgen, til topps blant vinnerne på Oslo Børs.
Etter flere ukers avdrags- og renteutsettelser har rederiet inngått avtaler med Solship Invest 3s (SI-3) kreditorer om en finansiell restrukturering av selskapet.
Det skrev selskapet i en børsmelding etter stengetid fredag.
Avtalen innebærer en utsettelse av planlagte avdrag til 31. desember 2019. Det...Se mer

Liten nedgang fra start på Oslo Børs

Hovedindeksen åpner ned 0,07 prosent mandag morgen.
Blant de mest omsatte aksjene ligger Aker BP på topp, opp 0,07 prosent.
BWO følger etter på listen, og øker 0,12 prosent, etterfulgt av DNB som er opp 0,12 prosent.
Mandag er det en pause i resultatrushet. Ukens største resultatslipp er Equinor, tidligere Statoil, som på torsdag skal legge frem sin første kvartalsrapport med det nye navnet.
Aksjemarkedene på Wall Street...Se mer

Element forlenger intensjonsavtale

Element skriver i en børsmelding at de forlenger intensjonsavtalen med Auplata som har til hensikt å danne et fellesforetak for å kjøpe en aksjepost på 37 prosent i det marokkanske gruveselskapet Compagnie Minére de Toussit (CMT).
Avtalen ble kjent i inngangen av mai og skal gjennomføres ved at de to selskapene kjøper 100 prosent av aksjene i det marokkanske holdingselskapet Osead Maroc Mining.
Senere har Element gått ut med...Se mer

Storbanker får millionbøter for ulovlige kredittratinger

Danske bank og fire svenske storbanker får millionbøter, etter å ha foretatt skyggeratinger, uten tillatelse fra myndighetene.
Det kommer fram i en pressemelding fra The European Securities and Markets Authority (ESMA).
I tillegg til Danske Bank, blir også Nordea Bank, SEB, Svenska Handelsbanken og Swebank bøtelagt 495.000 euro, tilsvarende rundt 4,7 millioner kroner, hver.
Bankene har mellom juni 2011 o...Se mer

Ryanairs resultat etter skatt falt 20 prosent

Ryanair uttalte mandag at sommeren har gitt en lavere gjennomsnittlig billettpris enn forventet. Flyselskapet skylder på stor konkurranse, uvanlig varmt vær i Nord-Europa og usikkerhet forårsaket av en rekke streiker, skriver Reuters.
Som en konsekvens av prisfallet, kombinert med økte drivstoffkostnader, ble resultatet etter skatt i april til juni 20 prosent dårligere i år enn fjorårets.
Selskapet holder imidlertid fo...Se mer

Kitron vil bygge produksjonsanlegg i Polen

Elektronikkprodusenten Kitron vil investere i Polen, ifølge en børsmelding.
Selskapet har inngått en intensjonsavtale for et produksjonsanlegg i nordlige Polen. Anlegget på 8.000 kvadratmeter er planlagt å starte i fjerde kvartal, og produksjonsstart er ventet i tredje kvartal 2019.
Kitron har planer om å ansette omkring 100 personer det første driftsåret, et tall som er ventet å øke til opptil 500...Se mer

Bekymringer for etterspørsel demper oljeprisen

Nordsjøolje (brent spot) omsettes mandag morgen for 72,94 dollar fatet, noe lavere enn fredagens topp på 73,40 dollar fatet. Amerikansk lettolje omsettes for 68,09 dollar fatet.
Finansministrene i G20-landene møtes denne helgen i Buenos Aires i Argentina.
I en uttalelse fra finansministrene advarer de mot at økt spenning innen handel og global politikk kan ramme den økonomiske veksten i verden.
Økonomisk vekst og vekst i ett...Se mer

Tokyo-børsen leder an fall i Asia etter yen-hopp

Dollaren har svekket seg mot yen siden fredag, som handles for 110,94 dollar mandag morgen. Det er ned 0,43 prosent for dagen.
Endringen gir en tøff start på dagen for eksportvarer, ledet an av bil- og teknologiaksjer. Japanske finansaksjer gjør det imidlertid bedre, skriver CNBC.
Handelskrigen mellom USA og Kina er fortsatt i fokus, etter at Trump like før helgen truet med å innføre toll på samtlig...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%