Børsopptur for Targovax etter nyhet om kreftbehandling

Targovax melder at medianoverlevelsen etter to år vil bli mellom 21,9 og 25 måneder for brysthinnekreftpasienter som fikk behandling med Oncos-102 i kombinasjon med cellegift.
Targovax-aksjen stiger kraftig etter at selskapet offentliggjorde oppdatert data fra Oncos-102-studien torsdag ettermiddag. Ved 14.30-tiden er den opp 6,3 prosent.
Medianoverlevelsen er tidsperioden fra diagnose eller behandlingsstart til halvparten av pasientene i en gruppe fortsatt er i live.
I kontrollgruppen som kun mottok cellegift var medianoverlevelsen på bare 13,5 måneder, som er på linje med resultater fra tidligere studier der den samme cellegiften har blitt undersøkt.
– Mesoteliom (kreft i brysthinne/lungesekk, journ.anm.) er en utfordrende sykdom med generelt dårlig prognose, og det er et stort medisinsk behov for nye, innovative behandlinger som Oncos-102, sier doktor Luis Paz-Ares, leder ved medisinsk-onkologisk avdeling ved «Doce de Octubre»-sykehuset i Madrid.
– Selv om dette er en liten studie er overlevelsen svært lovende, spesielt siden resultatene kan kobles til Oncos-102 sin evne til å skape immunaktivering i kreftsvulstene. Disse resultatene støtter opp om videre klinisk utvikling i mesoteliom, og vi ser frem til å delta i fremtidige studier med Oncos-102, sier Paz-Ares i pressemeldingen.
Ifølge Targovax viser også studien at Oncos-102 fører til kraftig immunaktivering, som var klart sterkest i pasienter med god overlevelse. Immunterapi med såkalte sjekkpunkthemmere ble nylig godkjent i mesoteliom, og Targovax vurderer nå muligheten for å teste Oncos-102 i pasienter som har blitt resistente mot behandling med disse sjekkpunkthemmerne.
31 pasienter har deltatt i studien, hvorav 20 fikk kombinasjonsbehandling med Oncos-102 og cellegift som ble sammenlignet mot 11 pasienter som kun fikk cellegift.
14 av pasientene var i førstelinje. Studien var en randomisert, ikke-blindet fase 1/2-studie for å undersøke bivirkningsprofil, virkningsmåte og klinisk effekt, og danner grunnlaget for videre utvikling av Oncos-102 i mesoteliom.

Siste nytt

Alternus Energy prises til 663 mill.

Solenergiselskapet Alternus Energy Group lanserer onsdag en rettet emisjon, en kapitalinnhenting mot bestemte investorer, på inntil to millioner aksjer for å hente et bruttoproveny på inntil 56 millioner kroner, ifølge en melding.
Kursen i emisjonen er satt til 28 kroner, som gir selskapet en verdsettelse før emisjonen på 663 millioner kroner.
Alternus har mål om å eie og drifte solparker med en kap...Se mer

Flere meglerhus positive til MPC Container Ships milliardkjøp

MPC Container Ships stiger kraftig på Oslo Børs onsdag etter gårsdagens melding om at de har inngått en avtale for kjøp av Songa Container AS for 210,25 millioner dollar, hvor 115 millioner vil gjøres opp i kontanter mens den resterende delen vil gjøres opp ved å utstede om lag 48–50 millioner nye aksjer i MPCC.
Songa sin flåte består av 11 fartøy med en gjennomsnittsstørrelse på 2.250 TEU med en e...Se mer

TGS kjøper tre 3D-undersøkelser fra Polarcus

Seismikkselskapet TGS har kjøpt tre 3D-multiklient seismikkundersøkelser fra Polarcus, som dekker et område på totalt 12.200 kvadratkilometer offshore Australia, ifølge en melding tidligere i dag, onsdag.
Polarcus’ drift ble stanset i vinter etter at långiverne, med DNB i spissen, satte ned foten og startet et brannsalg av seismikkselskapets seks skip.
I tillegg opplyses det at Polarcus permanent ha...Se mer

DNB Markets høyner kursmålet på Aker BP-aksjen

DNB Markets oppjusterer kursmålet på Aker BP til 285 fra tidligere 255 kroner per aksje, samtidig som det opprettholdes en hold-anbefaling.
Det fremgår av en analyse fra meglerhuset onsdag.
DNB Markets skriver at de tror selskapet er posisjonert for en høyere produksjonsguiding i 2021, høyere FID-aktivitet og høyere utbytte i 2022. Imidlertid peker meglerhuset på at med et pris/NAV-forhold på 1,3x m...Se mer

Solstad Offshore-skip tildelt kontrakt

Offshorerederiet Solstad Offshore har fått en kontrakt for forsyningsskipet (PSV) «Sea Falcon» på 18 måneder i den britiske delen av Nordsjøen, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Kontrakten, som starer i tredje kvartal, innebærer også en opsjon på ytterligere ett år med arbeid, opplyses det.

Magnora øker eierandelen i Kustvind til 24 prosent

Magnora har økt sin eierandel i Kustvind AB til 24 prosent, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Dagens melding følger av tidligere annonsert plan, hvor Magnora fortalte at de vil gradvis kjøpe seg opp til 50 prosent eierskap i Kustvind AB basert på en detaljert milepælplan (TDN-artikkel 3. juli 2020).
Kustvind er et 500 megawatt stort bunnfast havvindprosjekt utenfor Sør-Sverige.

Lakseprisen opp 6,6 prosent

Eksportprisen for fersk laks var 61,45 kroner per kilo i forrige uke. Det er en økning på 6,6 prosent fra uka før.
I forrige uke ble det eksportert 11.738 tonn, noe som er en oppgang på 2,7 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.
Eksporten av frossen laks var på 383 tonn, og prisen var 54,53 kroner per kilo.

Hovedeier i Kingfish kjøper seg opp for 27 millioner kroner

Største eier Creadev International vil kjøpe 1,027 millioner aksjer for 26 kroner per aksje i The Kingfish Company, til sammen et beløp på nærmere 27 millioner kroner.
Det fremgår av en børsmelding onsdag.
Kjøpet skjer etter en budprosess i den landbaserte oppdretteren. I forrige uke meldte selskapet at en investor ville kjøpe inntil 6,1 millioner aksjer, tilsvarende rundt ni prosent av aksjene i...Se mer

Thor Giæver blir finansdirektør i Yara

Giæver går fra stillingen som leder for investorrelasjoner til finansdirektør, opplyser Yara i en børsmelding.
Han overtar etter Lars Røsæg, som nå blir viseadministrerende direktør og leder for bedriftsutvikling.
Yara fremholder i meldingen at endringene i ledelsen blir gjort for å styrke utviklingen av porteføljen i selskapet og fokuset på omstilling.
Yara gjør også flere endringen i ledelsen. Mó...Se mer

Norske Skog skal produsere resirkulert emballasje i Frankrike

Norske Skogs styre har fattet en endelig investeringsbeslutning om å konvertere en avispapirmaskin ved fabrikken i Golbey (Frankrike) til produksjon av resirkulert emballasje.
Det skriver selskapet i en melding onsdag.
Norske Skog vil investere cirka 250 millioner euro i konverteringen av Golbey PM1, og syndikering av en finansieringsfasilitet på om lag 175 millioner euro er under ferdigstillelse me...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%