Thinfilm hopper over 100 prosent etter inngått låneavtale

Det er full fest i aksjen til kriserammede Thinfilm Electronics torsdag morgen. Utviklingen kommer etter at selskapet meldte at det har inngått en avtale om en lånefasilitet på 118 millioner kroner.
Etter drøyt ti minutters handel er aksjen opp over 110 prosent på Oslo Børs.
Det er den amerikanske banken Utica Leaseco som står bak lånefasiliteten på 13,2 millioner dollar.
Lånet kommer i to transjer som er ventet å bli utbetalt i løpet av september. Den første transen på 5,6 millioner dollar er et fire år langt lån som ble utbetalt onsdag. Selskapet betaler bare renter på lånet de første seks månedene.
Den andre transjen på 7,6 millioner dollar venter selskapet å låne fra utgangen av september. Denne vil ha de samme betingelsene som det første lånet.

Siste nytt

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 0,51 prosent like etter åpningstid onsdag.
Blant de mest omsatte er Equinor ned 1,22 prosent, mens Nel faller 1,65 prosent. Samtidig er Gjensidige Forsikring-aksjen opp 0,32 prosent.
Ellers fortsetter aksjene i Ayfie Group oppover, i skrivende stund 1,94 prosent, etter at selskapet børsdebuterte på Merkur Market dagen før. I emisjonen selskapet gjennomførte i forkan...Se mer

TGS venter bedre resultat enn analytikerne anslo

TGS-Nopec estimerer en nettoomsetning etter segment-rapportering på rundt 96 millioner dollar i andre kvartal 2020, hvorav «late sales» utgjorde 54 millioner dollar.
Det fremgår av selskapets kvartalsoppdatering.
Det var ventet en nettoomsetning på 86 millioner dollar i kvartalet, ifølge Infront-konsensus.
Multiklientinvesteringer for kvartalet forventes å være cirka 80 millioner dollar med en forhån...Se mer

Høyere eksportpris for laks forrige uke

Gjennomsnittlig eksportpris var 59,81 kroner per kilo fersk eller kjølt oppdrettslaks i uke 27, opp 1,4 prosent fra foregående uke.
Det opplyser Statistisk sentralbyrå onsdag.
Norsk eksport av fersk eller kjølt oppdrettslaks var i perioden 16.147 tonn, opp 1,6 prosent fra foregående uke.
Eksporten av frossen laks var 227 tonn, til en pris på 63,69 kroner pr kilo.
Prisen SSB rapporterer er etterslepend...Se mer

Overraskende svak oppgang i norsk økonomi

Etter to måneder med økonomisk tilbakegang i Norge, snudde pilene i mai. Men veksten var langt svakere enn analytikerne ventet.
BNP-veksten i Norge endte på 2,4 fra april til mai, justert for normale sesongsvingninger, ifølge Statistisk sentralbyrå.
På forhånd var det ventet en oppgang på 4,3 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.
– Usikkerheten er selvfølgelig veldig stor når man lager...Se mer

Salmar-datter får tillatelse til matfiskproduksjon

Ocean Farming, et datterselskap av Salmar, får konvertert sine åtte utviklingstillatelser til ordinære tillatelser for matfiskproduksjon. Det skriver Salmar i en melding etter å ha mottatt brev fra Fiskeridirektoratet.
I praksis betyr det at de åtte utviklingstillatelsene selskapet fikk i februar 2016 for å realisere Ocean Farm 1 nå kan inngå i selskapets ordinære produksjson innenfor rammen og re...Se mer

Dette skjer i dag: BNP-tall og EUs hydrogenstrategi

Det er en blandet utvikling på de asiatiske børsene på morgenkvisten, samtidig som oljeprisen er tilnærmet helt flat. På Hongkong-børsen opplever flere storbanker nedgang etter meldinger om at USA vurderer å innføre tiltak mot dem.
Statistisk Sentralbyrå kommer onsdag morgen med ferske BNP-tall for mai måned. Etter to måneder med kraftig tilbakegang for norsk økonomi, ventes det at utviklingen gjo...Se mer

Oppgangen fortsetter i Kina – blandet i Asia

Oppturen virker ikke å ha noen ende for de kinesiske børsene. Samtidig er banker i Hongkong i hardt vær etter USA angivelig vurderer å innføre tiltak mot dem.
Utviklingen i markedet kommer etter at det tirsdag kveld var bråstopp for de amerikanske børsene etter en sterk uke. Den brede S&P 500-indeksen falt 1,06 prosent etter å ha hatt sin lengste vinnerrekke hittil i år.
Samtidig fortsetter antallet c...Se mer

Morgan Stanley: Tesla over 2.000 dollar er nytt oppside-scenario

Analytiker Adam Jonas i Morgan Stanley hever kursmålet for Tesla til 740 dollar, som tilsier en nedside på rundt 47 prosent fra nåværende akjsepris på 1.408 dollar. Samtidig setter han et oppside-scenario med en aksjepris på 2.070 dollar, en oppside på rundt 47 prosent.
– Én av Teslas kvaliteter skiller dem spesielt fra konkurrentene: etterspørselen holder bedre, sa Jonas i følge Marketwatch.
Det gjennomsnittlige kursmålet...Se mer

EIA løfter oljepris-estimatene

Det amerikanske energibyrået EIA hever anslaget for oljeprisen (Brent spot) for i år med 6,5 prosent til 40,5 dollar fatet. Det kommer frem i den månedlige rapporten der byrået spår utviklingen i energimarkeder på kort sikt.
For neste år venter de nå en oljepris på 49,7 dollar fatet, opp 3,8 prosent fra forrige anslag. I skrivende stund er oljeprisen 43,28 dollar fatet.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%