Trump beordrer selskaper til å finne alternativer til Kina

USAs president Donald Trump er ikke nådig etter at Kina tidligere fredag varslet at de vil innføre toll på amerikanske varer verdt 675 milliarder kroner. I en ny tirade på Twitter beordrer presidenten amerikanske selskaper til å se bort fra Kina.
«Våre gode amerikanske selskaper er herved beordret til å umiddelbart se etter alternativer til Kina, inkludert å bringe deres selskaper hjem og lage deres produkter i USA», skriver presidenten på Twitter.
«Jeg vil svare på Kinas toll i ettermiddag», fortsetter Trump.
Etter å ha steget i pluss tidligere i handelsdagen raste de amerikanske børsene umiddelbart etter tiraden. Alle de toneangivende indeksene på Wall Street er ned over én prosent ved 17.15-tiden. Nasdaq presterer verst og er ned 1,40 prosent.
Samtidig faller oljeprisen rundt 2 prosent til 58,80 dollar fatet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Teknologidirektør selger for 31,6 mill. i Vaccibody

Grunnet en skilsmisseprosess selger teknologidirektør Mette Husbyn aksjer for 31,6 millioner kroner i Vaccibody, går det frem av en børsmelding.
Husbyn har utøvd 400.000 såkalte «warrants» (frittstående tegningsretter), som er en rett til å handle aksjer til en bestemt pris før utløpsdato. Disse rettene utløper like før utgangen av neste år.
Hun har tegnet seg for 255.000 aksjer med en innløsningsp...Se mer

Fjord1 sikrer kontrakt i Nordland

Fjord1 har signert en tiårskontrakt med Statens Vegvesen for riksveiferjestrekningen Bognes-Skarberget og Drag-Kjøpsvik i Nordland mandag ettermiddag.
Kontraktsverdien er på over en milliard kroner, ifølge selskapet.

Utsatt akseptfrist for Infront-aksjonærer

Dash Bidco forlenger tilbudsperioden i budet på Infront til klokken 16:30 den 15. mars 2021, ifølge en melding mandag.
Dash Bidco vil gi en oppdatering om akseptgrad i budet før Oslo Børs åpner for handel 9. mars, og forbeholder seg retten til å forlenge tilbudsperioden ytterligere, men ikke lenger enn til 5. april 2021.

FT: Greensill Capital ber om å bli satt under administrasjon

Softbank skjøt inn milliarder i Greensill, som har drevet med en avansert form for foretaksfinansiering. Nå kan ikke selskapet betale regningene sine lenger og den japanske giganten går på en smell.
Det London-baserte finansselskapet Greensill Capital har fått mye oppmerksomhet i internasjonal finanspresse i det siste etter at storbanken Credit Suisse valgte å bryte bånd til selskapet. Selskapet h...Se mer

Norsk krone sterkere enn svenskekronen

Den norske kronen er nå sterkere enn den svenske, ifølge tall fra Infront, etter at de to nordiske valutaene fredag ble like mye verdt for første gang på ett år.
Da pandemien herjet valutamarkedet som verst for et knapt år siden, fikk den norske kronen grundig juling, mens svenskekronen ikke svekket seg like mye mot de store valutaene. Den svenske kronen holdt seg sterkere enn den norske i rundt e...Se mer

SBB flagger i Entra - eier 5 prosent av aksjene

Det svenske eiendomsselskapet SBB har mandag kjøpt 40.000 aksjer i Entra. SBB eier nå 9,1 millioner aksjer i det norske selskapet, tilsvarende fem prosent av de utestående aksjene i selskapet.
Det opplyser Entra i en børsmelding mandag.
Både SBB og svenske Castellum la i høst inn bud på Entra. SSB-budet gikk ut i slutten av februar etter at SBB tidligere hadde meldt at det ikke ville nå minimum aks...Se mer

Medier: GE nær salg av leasing-virksomhet for over 250 mrd.

General Electric er nær ved å inngå en avtale om å selge virksomheten knyttet til utleie av fly til leasingkjempen Aercap, melder flere amerikanske medier, som alle henviser til kilder med kjennskap til forhandlingene.
Avtalen om salget av GE Capital Aviation Serivces (Gecas) kan bli offentliggjort allerede mandag, ifølge Financial Times. Selskapet er en av verdens største innen leasing av fly.
Transaksjonen er ventet å bli...Se mer

Industriproduksjonen stiger 2,5 prosent i januar

Norsk industriproduksjon øker 2,5 prosent i årets første måned, viser sesongjusterte tall fra SSB. I desember var det en svak nedgang på 0,2 prosent.
I januar steg maskinindustri med hele 7,9 prosent fra måneden før.
Samtidig vokste også produksjonen innen oljeraffinerier, kjemisk og farmasøytisk industri med 4,7 prosent. I tillegg trakk gruppen nærings-, drikkevare- og tobakksindustrien opp med en...Se mer

Resultatnedgang for Elop

Teknologiselskapet Elop hadde et resultat etter skatt på minus 17,66 millioner kroner i andre halvår i fjor. I samme periode året før hadde selskapet et underskudd på 10,11 millioner kroner.
Det kommer frem i selskapets halvårsrapport mandag morgen.
I andre halvår hadde selskapet ingen inntekter, mot inntekter på 20.000 kroner i andre halvår 2019.
Selskapet ble notert på Oslo Børs i fjor sommer.

Vellykket pengejakt for Aker Clean Hydrogen

Aker Clean Hydrogen har hentet 3,45 milliarder kroner i ny egenkapital, ifølge en børsmelding mandag morgen.
Pengejakten ble annonsert i forrige uke, og transaksjonen beskrives som «flere ganger overtegnet». Emisjonskursen ble på 16 kroner per aksje, og selskapet prises til nær 11 milliarder kroner etter transaksjonen.
Aker Horizons blir sittende med en eierandel på 77 prosent. Blant hjørnesteinsinv...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%