Adevinta svakere enn ventet i første kvartal

Rubrikkselskapet Adevinta tror de verste effektene av coronakrisen kommer i andre kvartal, men har sett bedring fra midten av april. Det langsiktige inntektsmålet opprettholdes.
Adevinta, som tidligere ble skilt ut av Schibsted og notert på Oslo Børs i fjor, leverer et brutto driftsresultat (EBITDA) på 40 millioner euro (449 millioner kroner) i første kvartal.
På forhånd var det ventet 41,7 millioner euro, ned fra 46,0 millioner på samme tid i fjor, ifølge tall fra Infront.
– Covid-19-pandemien har endret alle våre virksomhetsområder dramatisk i mars. Trafikken falt med så mye som 40–50 prosent i noen land. Som et resultat av det, viste inntektene begrenset vekst i første kvartal, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i meldingen.

Coronasmell i andre kvartal

Selskapet regner med at den største coronasmellen kommer i andre kvartal, men har sett bedring i viktige indikatorer fra midten av april.
«På kort sikt vil økonomiske resultater påvirkes negativt, men det er for tidlig å forutse den fulle innvirkningen Covid-19 vil ha på virksomheten», skriver Adevinta.
Til tross for usikkerheten opprettholder selskapet det langsiktige målet om en inntektsvekst på 15–20 prosent.
I første kvartal økte inntektene med 9 prosent til 175 millioner euro i tråd med analytikernes forventninger.
– Når vi ser fremover, har vi begrenset oversikt over hvor raskt de økonomiske forholdene i markedene våre vil bedre seg, men vi er optimistiske når det gjelder våre egne muligheter, sier Adevinta-sjefen.
Nettoresultatet falt til et underskudd på 37 millioner euro fra pluss 23 millioner i første kvartal 2019. Forventningen lød på 18 millioner euro i pluss, ifølge Infront.
Urealiserte tap knyttet til valutasikring i Brasil trekker ned resultatet med 42 millioner euro i kvartalet.
For ordens skyld: E24 er et datterselskap av Schibsted, som er største eier i Adevinta. Enkelte ansatte i E24 har aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjesparingsprogram.

Siste nytt

Tror Oslo Børs følger Asia-børsene opp fra start

Det går mot oppgang fra start på Oslo Børs skal man tro Nordnets analytiker Roger Berntsen. Han tror Børsen åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet 0,1 og 0,4 prosent.
Oljeprisen stiger samtidig 0,49 prosent til 45,14 dollar fatet. Det er rundt de samme nivåene som da Børsen stengte dagen før.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et resultat etter skatt på 103 millioner kroner,...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Crayon mer enn doblet på bunnlinjen

IT-selskapet Crayon har levert rapporten for andre kvartal 2020. Den viser et resultat etter skatt på 103 millioner kroner, mot 46 millioner i samme periode i fjor.
Inntektene økte til drøyt seks millioner kroner, mot 4,2 millioner i fjorårsperioden. I en melding lagt frem med rapporten, viser selskapet til et rekordår.
IT-selskapet fikk et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 171 millioner k...Se mer

Bred oppgang på Asia-børsene

I Asia stiger børsene, mens investorenes fokus fremdeles er rettet mot den økte spenningen mellom USA og Kina.
Mandag endte Dow Jones-indeksen og S&P 500-indeksen på Wall Street med oppgang, i motsetning til den teknologitunge Nasdaq-indeksen, og Kodak-aksjen dundret ned nesten 30 prosent.
Slik er status på de asiatiske børsene tidlig tirsdag morgen:
  • Nikkei 225 i Tokyo stiger 1,70 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 2,...Se mer

Blandet på Wall Street: Kodak-aksjen raste på børs

Uroligheter rundt den nye krisepakken fra amerikanske myndigheter bidro til variert stemning på Wall Street. Reiselivsselskaper og Nel-partner Nikola fikk vind i seilene, mens Kodak ble dagens børstaper og falt nesten 30 prosent etter låneavtale ble satt på vent.
De store børsindeksene på Wall Street beveget seg i motsatt retning av hverandre mandag.
Slik endte dagen på Wall Street:
  • S&P 500-indeksen opp 0,28 pros...Se mer

Forsiktig opptur på Europa-børsene

Etter en blandet handelsdag på Europa-børsene endte børsindeksene med en svak oppgang mandag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen avsluttet opp 0,21 prosent.
Kina har i løpet av dagen varslet at landet vil innføre sanksjoner mot 11 amerikanere, inkludert senatorene Ted Cruz og Marco Rubio. Dette skjer etter at USA før helgen varslet sanksjoner mot like mange kinesiske tjenestepersoner etter den ko...Se mer

Norwegian-aksjen falt på Oslo Børs

Det var små utslag på Hovedindeksen mandag ettermiddag, da Equinor og Norwegian var i fokus.
Det var en flat utvikling for Hovedindeksen mandag ettermiddag, etter en positiv start på handelsdagen. Indeksen endte opp 0,18 prosent til 856,19 poeng.
Mandagens store nyhet er at Equinor-sjef Eldar Sætre går av etter seks år i sjefsstolen. Han forlater stillingen 2. november, og vil bli etterfulgt av kons...Se mer

Nikola-aksjen hopper etter bestilling

Nikola har sikret en ordre for å produsere 2.500 batteri-elektriske avfallskjøretøy fra Republic Services, ifølge en melding fra selskapet mandag.
Ordren inkluderer en opsjon som kan øke antall ordre til 5.000. Leveringen er ventet i 2023, med testing på vei sannsynligvis i begynnelsen av 2022, opplyses det.
Aksjen handles opp 16,42 prosent like etter børsåpning på Wall Street. Den norske partneren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%