Odfjell Drilling skal bore for Neptune med kinesisk rigg

Oljeselskapet Neptune Energy melder at de har inngått en riggkontrakt med CIMC Offshore og den splitter nye boreriggen Beacon Atlantic for boring av seks brønner.
Riggen skal driftes av Odfjell Drilling i fire år og det norske riggselskapet har også sikret seg en opsjon på å kjøpe riggen. Odfjell har også inngått en avtale om å drifte søsterriggen Beacon Pacific.
Overfor E24 opplyser kommunikasjonssjef Liv Jannie Omdal i Neptune Energy at partene ikke går ut med kontraktsverdien, men at de har «forhandlet frem en konkurransedyktig dagrate for riggen».
Beacon Atlantic er en såkalt «harsh environment»-rigg, altså at den er designet for å operere under krevende vær- og sjøforhold, inkludert vinter. Riggen står for tiden hos CIMC Raffles’ verft i Yantai i Kina og den skal gjennom endelig klargjøring og sjøprøver før den skal være ferdig til sommeren. Deretter skal den skal seile til Norge mot slutten av året.
Fra slutten av 2019 skal riggen bore tre produksjonsbrønner på Duva-feltet som er under utbygging (tidligere kjent som Cara-feltet). Deretter skal riggen etter planen bore tre produksjonsbrønner på den nye delen av Gjøa-feltet, kalt Gjøa P1.
Neptune Energy opplyser at kontrakten har opsjoner på å bruke riggen til flere produksjon- eller letebrønner etter dette. Ifølge Odfjell Drilling er det snakk om en opsjon på 10 brønner til.
– Med kontrakten for denne moderne riggen er vi i rute med utbyggingen av Duva og Gjøa P1-feltene, som begge er sentrale i vår norske Nordsjø-portefølje. Produksjonsstart på Duva forventes i slutten av 2020 og tidlig 2021 for Gjøa P1, sier Odin Estensen, administrerende direktør i Neptune Energy i Norge, i en uttalelse.
– Riggen har halvannet boretårns effektivitet. Dette gjør det mulig å utføre parallelle operasjoner, noe som sikrer et effektivt boreprogram. I fellesskap med Odfjell Drilling har vi allerede kompetent personell til stede på verftet for oppfølging og gjennomføring, sier Erik Oppedal, prosjektdirektør for feltutvikling i Neptune Energy Norge.

Siste nytt

Varsler milliongebyrer for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer

Konkurransetilsynet har mandag varslet gebyrer på 784 og 424,8 millioner kroner til henholdsvis Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.
Saken oppdateres.
Det kommer frem i en pressemelding onsdag.
Verisure og Sector Alarm er de største boligalarmaktørene i Norge.
Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at disse to har samarbeidet om ikke å selge boligalarmer til h...Se mer

Ferd dumpet alle Elkem-aksjene før kursraset

Industrigiganten Elkem raste på Oslo Børs sist uke etter at selskapet før børsåpning torsdag varslet om resultatsmell i forbindelse med handelskrigen.
Av aksjonærene som klarte å komme seg ut i tide var porteføljeforvalter Jan Petter Sisseners fond Sissener Canopus, som solgte seg helt ut i forkant.
Blant de største aksjonærene i Elkem var også Johan H. Andresen og familiens investeringsselskap Fer...Se mer

Okea klar for børsnotering – hentet 315 millioner

Oljeselskapet Okea har fullført emisjonen av nye aksjer før børsnoteringen, etter at selskapet ble tvunget til å senke tegningskursen på grunn av oljeprisfall og nervøse markeder.
Selskapet, der oljenestor Erik Haugane og Ola Borten Moe er sentrale, skriver mandag at prisen per aksje endte på 21 kroner. Okea signaliserte opprinnelig en pris på mellom 25 og 33 kroner.
Den endelige prisen indikerer e...Se mer

Oslo Børs vakler i tidlig handel

Oslo Børs steg umiddelbart etter åpning mandag, men har etter et kvarter snudd ned mot nullstreken.
Hovedindeksen faller i skrivende stund 0,01 prosent.
Webstep er mest omsatt like over klokken 09, etter at det ble gjennomført én stor handel før åpningstid. Global Digital Holding har kjøpt litt over 3,8 millioner aksjer i selskapet, ifølge en børsmelding.
Nel er nummer to på omsetningslisten i tidlig...Se mer

DNB Markets tar denne uken ut Grieg Seafood i ukeporteføljen

Det viser en fersk morgenrapport fra DNB Markets.
Meglerhusets portefølje består dermed av Yara, DNO, Evry, Equinor, Sparebank 1 SR-Bank, Europris, Entra, Scatec Solar og Telenor.
Alfred Berg Kapitalforvaltning tar ut Elkem og Aker BP mens DNB og Protector går ut. Porteføljen består da av DNB, Protector, Axactor, Grieg Seafood, Lerøy Seafood Group, Subsea 7, BW Offshore, Hexagon og Yara.
Arctic Fund Management gjør in...Se mer

Tidligere Telenor-topp Lars-Åke Norling ny Nordnet-sjef

Lars-Åke Norling er utnevnt som ny administrerende direktør i den nordiske digitale banken Nordnet, ifølge en melding mandag.
Norling har tidligere blant annet har vært sjef for Telenor i Sverige og er for tiden ansvarlig for investeringer i TMT-sektoren i det svenske investeringsselskapet Kinnevik.
– Lars-Åke er den rette personen til å lede arbeidet med å bygge fremtidens bank. Han har bred erfar...Se mer

Equinor fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje- og gass sørvest for Norne-feltet i Norskehavet, ifølge en melding fra Oljedirektoratet mandag morgen.
Equinor bekrefter i en egen melding at det er gjort funn i det de kaller Snadd Outer og Black Vulture i lisens PL159B.
Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Lysingformasjonen er mellom 0,3 og 2 millioner standard kubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter og mello...Se mer

H&M stenger butikker i Europa

H&M sier kjeden vil fokusere på vekstmarkeder i tiden fremover, og vil åpne 175 nye butikker i disse markedene i 2019 alene.
Nye land i disse markedene er Egypt og Mexico hvor klesgiganten vil åpne franchiser i år.  
I Europa er bildet annerledes, og antallet H&M-butikker på kontinentet vil reduseres med 50 i løpet av året, skriver selskapet i rapporten.

Les også:

Equinor boret tørt på andre forsøk på Korpfjell i Barentshavet

Mandag morgen kom boreresultatene som viser en ny «oljeskuffelse» i Barentshavet. Oljedirektoratet melder nemlig om at letebrønn 7335/3–1 i Barentshavet (Korpfjell Deep) er tørr.
Dette er den andre brønnen som har blitt boret i Korpfjell, et av leteprospektene det har vært knyttet mest spenning til i Barentshavet etter at norske myndigheter åpnet opp nye områder for oljenæringen i 23. konsesjonsrun...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%