Teknologigiganten Huawei sparker salgssjef i Polen

Huawei har gitt sin salgssjef i Polen sparken, etter at han fredag ble arrestert og siktet for spionasje på vegne av Kina. Det kunngjør selskapet i en uttalelse, hvor de sier at han har skadet selskapets omdømme.
– Hans påståtte handlinger har ingen relasjon til selskapet. Den aktuelle hendelsen har bragt Huawei i vanry, skriver Huawei i uttalelsen, ifølge Bloomberg.
Den tidligere ansatte omtales som en kinesisk statsborger med ansvar for salg til kunder i offentlig sektor, ifølge den polske tv-kanalen TVPInfo.

Siste nytt

Dof tildeles flere nye kontrakter

DOF Group har blitt tildelt flere nye kontrakter i Atlanterhavsregionen.
Det fremgår av en melding mandag.
Selskapet har blitt tildelt en langsiktig charteravtale for CSVen "Havila Phoenix" for en periode på 3 år pluss en toårig opsjonsavtale, med oppstart i første kvartal 2023.
Videre har selskapet blitt tildelt en ettårig fast FSV-kontrakt med en internasjonal operatør i Vest-Afrika med en ettårig...Se mer

Prosafe sikret kontrakt på 73 millioner dollar

Boligriggselskapet Prosafe kommer med en kontraktsoppdatering mandag.
Oljeselskapet Petrobras skal leie boligriggen Safe Zephyrus i 650 dager. Kontrakten har en verdi på 73 millioner dollar, tilsvarende 112.500 dollar per dag.
Prosafe forventer at den nåværende utleieavtalen boligriggen har med bp vil ta slutt i 21 desember, og at kontrakten med Petrobras skal starte i mai 2023.
Ellers melder Prosafe om blant...Se mer

Equinor forlenger kontrakt med Odfjell Drilling

Equinor har utøvd opsjoner for Odfjell Drillings «Deepsea Atlantic» til boring av ytterligere fem brønner på Johan Sverdrup fase 2-utbyggingen.
Varigheten for de fem brønnene ventes å være 190 dager og ha en verdi på omtrent 64 millioner dollar. Den faste ordrereserven til riggen er etter dette inn i første kvartal 2024.
Det opplyses i en melding fra Odfjell Drilling mandag.

Siem offshore har inngått ettårskontrakt

Siem Offshore har inngått en ettårig fast kontrakt pluss opsjoner for forsyningsskipet «Siem Dorado».
Det skriver selskapet i en børsmelding mandag.
Kontrakten vil starte i direkte forlengelse av gjeldende kontrakt og arbeidet ventes primært å være utenfor Nordsjøen.

Ny finanssjef i Bien Sparebank

Øyvind Briseid er ansatt som ny finanssjef i Bien Sparebank. Det melder banken i en børsmelding.
Han kommer fra en stilling i Eika Gruppen som Business Controller, og tidligere har han hatt ulike stillinger som konsulent i Avenir, Business Controller i Netcom og TDC.
Briseid tiltrer 1. mars 2023. Briseid er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i Sandvika.

Autostores finansdirektør Bent Skisaker går av

Finansdirektør Bent Skisaker i selskapet Autostore gir seg i stillingen for «å forfølge andre muligheter», går det frem av en børsmelding mandag morgen.
Han vil inneha stillingen frem til selskapet finner en erstatter.
– Bent har vært en fremragende finansdirektør i Autostore. Hans lederskap og erfaring har vært instrumental i å hjelpe oss på mange områder, inkludert gjennomføringen av børsnoteringe...Se mer

Fredriksen-kontrollerte Northern Ocean fortsetter å tape penger

Det Oslo Børs-noterte riggselskapet Northern Ocean, hvor John Fredriksens Hemen Holding Limited er største eier, har mandag morgen levert resultater for tredje kvartal.
Tallene viser at omsetningen falt til 0,3 millioner dollar i kvartalet fra 0,4 millioner dollar i forrige kvartal.
Omsetningen regnskapsføres som «andre inntekter» og var de eneste inntektene selskapet hadde i tredje kvartal. Inntek...Se mer

Vedum gir skattelettelse til unoterte lakseselskaper

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) varsler at oppdrettsselskaper som ikke er børsnoterte får redusert formuesskatt.
Vedum vil endre skattegrunnlaget for inntektsåret 2022 slik at verdsettelsen av oppdrettstillatelser skal baseres på auksjonsprisene for 2022 i stedet for auksjonsverdiene for 2020. Staten fikk inn mindre penger for sin seneste auksjon av tillatelser i oktober 2022.
Formuesskatten blir dermed red...Se mer

Nye rammeavtaler for Huddlestock Fintech

Programvareselskapet har inngått to konsulentrammeavtaler med en nordeuropeisk sentralbank til en estimert verdi av 13 millioner danske kroner, eksklusiv merverdiavgift.
Det kommer frem i en børsmelding fredag formiddag.

Krever ekstraordinær generalforsamling i Frøy

NTS har sendt brev til styret i Frøy med krav om at det skal holdes ekstraordinær generalforsamling i Frøy, hvor valg av nytt styre og valg av ny valgkomite skal være på dagsorden, ifølge en melding fra NTS fredag.
NTS eier 72,1 prosent av aksjene i Frøy.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%