Wall Street falt etter sentralbanken varslet om rentehopp i 2023

Sentralbanken i USA varslet to rentehopp i 2023. Fra før hadde sentralbanken varslet nullrente ut 2023.
– Sentralbanken kom med en eksplisitt anerkjennelse av at vaksinasjonsprogrammet har redusert risikoen for at helsekrisen skal slå ut i økonomien, sier Brian Coulton, sjeføkonom hos Fitch Ratings, til Reuter.
– Det gjør at sentralbanken kan oppnå sine mål om to prosent inflasjon og maksimal sysselsetting innen 2023, som gjør at renten bør gå oppover, sier Coulton.
Wall Street falt kraftig etter rentebeslutningen til den amerikanske sentralbanken ble gjort offentlig. Den brede S&P 500-indeksen falt med over en halv prosent like etter beslutningen kom. Senere på dagen innhentet børsen seg noe.
Nyheten ga også utslag på renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner. «Verdens viktigste rente» gikk opp fra 1,48 prosent til 1,56.
I dagens rentebeslutning nevnte den amerikanske sentralbanken også at de fortsetter med støttekjøp av obligasjoner. Hver måned kjøper sentralbanken obligasjoner verd 120 milliarder dollar for å presse rentene ned.
Sentralbanken meldte også en forventet inflasjon på 3,4 prosent i år. Langt over sentralbankens mål på 2,0 prosent.
Sentralbanken oppjusterer samtidig deres estimat for veksten i amerikansk økonomi i 2021. Fra før trodde banken at amerikansk BNP ville øke med 6,5 prosent i år, nå tror de 7,0 prosent blir det endelige resultatet.
Ved stenging ser det rødt ut på Wall Street:
  • Dow Jones ned 0,77 prosent
  • Nasdaq ned 0,24 prosent
  • S&P 500 ned 0,54 prosent

General Motors satser på elbil

General Motors annonserte før onsdagens børsåpning at selskapet vil bruke 30 prosent mer på utvikling og produksjon av elbiler og selvstyrte biler, sett opp mot deres tidligere planer. Den økte pengebruken går blant annet til å bygge to batterifabrikker i USA.
Amerikas største bilprodusent satser også på å selge én million elbiler årlig innen 2025. General Motors tar dermed opp kampen med Tesla og Volkswagen på elbilmarkedet, skriver CNBC.
– Vi investerer aggressivt i en helhetlig og integrert plan for å sørge for at General Motors leder an i det grønne skiftet, sier Mary Barra, sjef for selskapet som en gang var USAs aller største.
I løpet av dagen steg General Motors-aksjen 1,6 prosent.

Oracle vil opp i skyen

Oracle slo forventningene med sine kvartalstall onsdag. Oracle-aksjer tjente 1,54 dollar per aksje, nesten 20 prosent mer enn det analytikerne forventet, ifølge CNBC.
Omsetningen for selskapet ble også noe høyere enn det analytikerne forventet på forhånd.
Oracle-aksjen sank i løpet av handelsdagen med 5,6 prosent.
Framover kommer Oracle til å investere tungt i sky-tjenester, ifølge en uttalelse fra sjefen for selskapet, Safra Catz.
– Vi er overbevist om at den ekstra avkastningen fra skysegmentet mer enn gjør opp for disse ekstra investeringene, sier Catz, ifølge CNBC.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Clarksons Platou tar opp dekning på produkttankaksje: Anbefaler kjøp

Alt ligger til rette for et betydelig hopp i inntjeningen innen tanksektoren de kommende månedene, med både olje- og produkttankere klare for en merkbar oppgang i spotrate-potensial, ifølge Clarksons Platou Securities.
Det fremgår av en sektoroppdatering fra meglerhuset mandag.
Clarksons mener at tankaksjer er attraktivt priset, og trekker frem produktsektoren som spesielt attraktivt verdsatt på en...Se mer

Odfjell Drilling sikrer mer arbeid for Equinor

Equinor har utøvd en opsjon for ytterligere en brønn til deres kontrakt med «Deepsea Stavanger».
Det fremgår av en melding mandag.
Den ytterligere brønnen vil følge etter gjeldende faste periode på tre brønner som starter i løpet av første kvartal 2022.
Riggen ventes dermed å være i arbeid inn i tredje kvartal 2022. Verdien på den ekstra brønnen opplyses å være på om lag 20 millioner dollar.

Bank: Får godkjennelse av Finanstilsynet

Boligbanken ASA, som er startet av fire boligbyggelag i Viken og Rogaland, skriver i en melding mandag formiddag at den har fått endelig godkjennelse fra Finanstilsynet til å starte opp bankvirksomhet.
Banken spesialiserer seg på lån og innskudd for borettslag og sameier, og de første kundene vil være på plass i banken i løpet av de nærmeste ukene, står det i meldingen.
De fire boligbyggelagene eier...Se mer

Hurtigruten får aksjonærlån på over 750 mill.

Rederiet har sikret et lån fra aksjonærene på 75 millioner euro, tilsvarende 753 millioner kroner med dagens kurs. Det går frem av en melding mandag formiddag.
Pengene vil bli brukt til generelle selskapsformål, arbeidskapital og investeringer for å skape vekst når Hurtigruten er på vei ut av pandemien.
Finansieringen vil styrke likviditeten til Hurtigruten når selskapet går over til full drift de...Se mer

Jotunfjell kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB

Norske Jotunfjell Partners,som eier Elite Foto, Gullfunn og Rygge flyplass, kjøper kleskjeden Brothers fra svenske RNB Retail and Brands for 10 millioner kroner.
Det kommer frem i en pressemelding.
Jotunfjell Partners har virksomhet i åtte land med til sammen på 290 butikker, og hadde en omsetning på 2,2 milliarder kroner i fjor. Selskapet eier også Enklere Liv, klesdistributøren ARG Brands, Beha Gr...Se mer

AF Gruppen skal bygge fiskeslakteri

Helgesen Tekniske Bygg, et datterselskap i AF Gruppen, har signert kontrakt med Hardanger Fiskeforedling AS i forbindelse med renovering og utvidelse av eksisterende fiskeslakteri i Langevåg på Bømlo.
Det kommer frem av melding fredag.
Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på omtrent 112 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Arbeidene starter i fjerde kvartal 2021 med planlagt ferdigsti...Se mer

Fearnley: Ser bedring i tank-volumer

Volumer fra Midtøsten har ligget bak de foreslåtte produksjonsoppjusteringene fra Opec+ i august og september, på grunn av en kombinasjon av lavere produksjon mot faktiske kvoter samt høyere innenlandsetterspørsel. Fearnley Securities venter nå at begge disse faktorene vil reverseres, støttet av høyere aktivitet i inneværende måned enn sett tidligere.
Det fremgår av en oppdatering fra Fearnley Secu...Se mer

Pareto jekker opp kursmålet på shippingaksje

Pareto Securities oppjusterer kursmålet på Awilco LNG til 5 kroner per aksje, fra tidligere 3,5 kroner aksjen, og gjentar samtidig kjøpsanbefalingen.
Det kommer frem av oppdatert analyse fra meglerhuset fredag morgen.
Awilco LNG-aksjen avsluttet til kurs 4,2 kroner torsdag. Siden årsskiftet er shippingaksjen opp nær 170 prosent.
Pareto satt en kjøpsanbefaling på aksjen i slutten av august, da med ku...Se mer

Nel sikret kjøpsordre

Hydrogenselskapet Nel har mottatt en kjøpsordre på fem megawatt alkalisk elektrolysør fra det britiske gasselskapet SGN, ifølge en melding fredag morgen.
«Ordren er for verdens første 100 prosent hydrogen-til-hjem varmenettverk på østkysten av Skottland», fremgår det i meldingen, ifølge Infront TDN Direkt.
Elektrolysørkontrakten inkluderer installasjon og igangkjøring, så vel som en service- og vedl...Se mer

PGS får arbeid av ExxonMobil

Seismikkselskapet PGS er tildelt en kontrakt for 3D-seismikkinnhenting offshore Surinam av olje- og gassgiganten ExxonMobil, ifølge en melding fredag morgen.
PGS-skipet «Ramform Tethys» vil bli brukt og ventet oppstart er i løpet av årets fjerde kvartal. Ferdigstillelse er planlagt i første kvartal 2022.
PGS har en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Så langt i år er seismikkaksjen n...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%