FT: London-børsen klar til å avslå Hongkong-bud

Onsdag overrasket Hong Kong-børsen alle med å varsle at den ville kjøpe London-børsen for 327 milliarder kroner. Kort tid senere uttalte London-børsen at den ville vurdere tilbudet.
Dagen derpå skal London-børsen være klar til å avslå budet. Det opplyser kilder til Financial Times. Årsaken skal være at London-børsen er usikker på den politiske risikoen.
Hongkong er som kjent en spesiell administrativ region av Kina, noe som får mange eksperter til å peke på at dette vil bli oppfattet som en overtagelse gjennomført av nettopp Kina.
Samtidig skal budets struktur være et problem for London-børsen. Tidligere i sommer ble det kjent at børsen har kommet til enighet om å kjøpe dataleverandøren Refinitiv, en handel som vil måtte stanses dersom Hongkong-børsen skal kjøpe den europeiske børsen.
Aksjen til Hong Kong Exchanges and Clearing er ned rundt tre prosent torsdag morgen.

Siste nytt

Analytikere spår nedgang fra start på Oslo Børs

Analytikerne i Nordnet tror Oslo Børs vil falle 0,7 prosent fra start, eller mellom 0,9 og 0,5 prosent.
Samme morgen er det nedgang på flere asiatiske børser. De kinesiske børsene fortsatte imidlertid oppgangen.
Det etter en nedtur på Wall Street dagen før, som kom etter fem dager på rad med fremgang for både S&P 500 og Nasdaq.
– Med andre ord, mange investorer benyttet dagen til å sikre gevinster....Se mer

Overraskende svak oppgang i norsk økonomi

Etter to måneder med økonomisk tilbakegang i Norge, snudde pilene i mai. Men veksten var langt svakere enn analytikerne ventet.
BNP-veksten i Norge endte på 2,4 fra april til mai, justert for normale sesongsvingninger, ifølge Statistisk sentralbyrå.
På forhånd var det ventet en oppgang på 4,3 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.
– Usikkerheten er selvfølgelig veldig stor når man lager...Se mer

Salmar-datter får tillatelse til matfiskproduksjon

Ocean Farming, et datterselskap av Salmar, får konvertert sine åtte utviklingstillatelser til ordinære tillatelser for matfiskproduksjon. Det skriver Salmar i en melding etter å ha mottatt brev fra Fiskeridirektoratet.
I praksis betyr det at de åtte utviklingstillatelsene selskapet fikk i februar 2016 for å realisere Ocean Farm 1 nå kan inngå i selskapets ordinære produksjson innenfor rammen og re...Se mer

Dette skjer i dag: BNP-tall og EUs hydrogenstrategi

Det er en blandet utvikling på de asiatiske børsene på morgenkvisten, samtidig som oljeprisen er tilnærmet helt flat. På Hongkong-børsen opplever flere storbanker nedgang etter meldinger om at USA vurderer å innføre tiltak mot dem.
Statistisk Sentralbyrå kommer onsdag morgen med ferske BNP-tall for mai måned. Etter to måneder med kraftig tilbakegang for norsk økonomi, ventes det at utviklingen gjo...Se mer

Oppgangen fortsetter i Kina – blandet i Asia

Oppturen virker ikke å ha noen ende for de kinesiske børsene. Samtidig er banker i Hongkong i hardt vær etter USA angivelig vurderer å innføre tiltak mot dem.
Utviklingen i markedet kommer etter at det tirsdag kveld var bråstopp for de amerikanske børsene etter en sterk uke. Den brede S&P 500-indeksen falt 1,06 prosent etter å ha hatt sin lengste vinnerrekke hittil i år.
Samtidig fortsetter antallet c...Se mer

Morgan Stanley: Tesla over 2.000 dollar er nytt oppside-scenario

Analytiker Adam Jonas i Morgan Stanley hever kursmålet for Tesla til 740 dollar, som tilsier en nedside på rundt 47 prosent fra nåværende akjsepris på 1.408 dollar. Samtidig setter han et oppside-scenario med en aksjepris på 2.070 dollar, en oppside på rundt 47 prosent.
– Én av Teslas kvaliteter skiller dem spesielt fra konkurrentene: etterspørselen holder bedre, sa Jonas i følge Marketwatch.
Det gjennomsnittlige kursmålet...Se mer

EIA løfter oljepris-estimatene

Det amerikanske energibyrået EIA hever anslaget for oljeprisen (Brent spot) for i år med 6,5 prosent til 40,5 dollar fatet. Det kommer frem i den månedlige rapporten der byrået spår utviklingen i energimarkeder på kort sikt.
For neste år venter de nå en oljepris på 49,7 dollar fatet, opp 3,8 prosent fra forrige anslag. I skrivende stund er oljeprisen 43,28 dollar fatet.

Røde Europa-børser etter tyske nøkkeltall

Det var nedgang på de største europeiske børsene tirsdag. Samleindeksen Stoxx 600 endte ned 0,54 prosent.
I Norden endte aksjene i danske Bang & Olufsen ned 2,75 prosent. Samme morgen offentliggjorde selskapet sin årsrapport, sammen med tallene for fjerde kvartal. De viste et kraftig omsetningsfall på 39 prosent i kvartalet, og et underskudd etter skatt på 135 millioner danske kroner.
Ellers har ferske tall for Tys...Se mer

Veidekke bygger vindkraftverk i Sverige

Veidekke har fått i oppdrag fra RES Renewable Norden å bygge 13 vindkraftfundamenter med tilhørende veier i Rödene utenfor Alingsås i Västra Götaland i Sverige. Prosjektet er en totalentreprise verdt cirka 115 millioner svenske kroner eksklusive merverdiavgift.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
Arbeidene er planlagt å være ferdigstilt i november 2021. Oppdraget inngår i Veidekkes ordr...Se mer

Oslo Børs endte svakt ned

Oslo Børs vendte nedover fra start tirsdag morgen, men hentet seg noe inn utover dagen.
Ved stengetid var Hovedindeksen ned 0,13 prosent og endte på 808,92 poeng.
Her var Nel mest omsatt, med et fall på 1,4 prosent. Deretter fulgte tungvekterne Equinor og DNB, ned henholdsvis 0,18 og 1,76 prosent.
Ellers snudde Aker BP-aksjen oppover, og endte opp 0,95 prosent, etter å ha falt fra start. Selskapet va...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%