FT: London-børsen klar til å avslå Hongkong-bud

Onsdag overrasket Hong Kong-børsen alle med å varsle at den ville kjøpe London-børsen for 327 milliarder kroner. Kort tid senere uttalte London-børsen at den ville vurdere tilbudet.
Dagen derpå skal London-børsen være klar til å avslå budet. Det opplyser kilder til Financial Times. Årsaken skal være at London-børsen er usikker på den politiske risikoen.
Hongkong er som kjent en spesiell administrativ region av Kina, noe som får mange eksperter til å peke på at dette vil bli oppfattet som en overtagelse gjennomført av nettopp Kina.
Samtidig skal budets struktur være et problem for London-børsen. Tidligere i sommer ble det kjent at børsen har kommet til enighet om å kjøpe dataleverandøren Refinitiv, en handel som vil måtte stanses dersom Hongkong-børsen skal kjøpe den europeiske børsen.
Aksjen til Hong Kong Exchanges and Clearing er ned rundt tre prosent torsdag morgen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Bloomberg: Saudi Aramco vurderer ny børsnotering

Den statlige oljekjempen Saudi Aramco skal være i gang med «tidlige forberedelser» for en internasjonal børsnotering, ifølge kilder til Bloomberg.
Verdens største børsnoterte selskap er ifølge kildene i samtaler med banker på Wall Street om å utarbeide forslag for en ny notering i utlandet.
Dersom kronprins Mohammed Bin Salman gir klarsignal til å gå frem med planene ønsker selskapet å være klart....Se mer

Bloomberg News: Nokia undersøker strategiske trekk

Bloomberg News melder at den finske telekomgiganten Nokia vurderer strategiske alternativer i samarbeid med rådgivere for et potensielt salg av virksomheter og fusjoner, og viser til kilder med kjennskap til saken.
Det skriver Reuters. Det fremkommer videre at en annen kilde benekter at det ligger noe sannhet i påstandene. Nokia ville ikke kommentere saken.
Selskapet som blant annet konkurrerer med...Se mer

Microsoft bommer på guiding på grunn av coronaviruset

It-kjempen Microsoft vil ikke nå sin tidligere meldte inntektsguiding for forretningsområdet «More Personal Computing», der blant annet Windows inngår, i sitt regnskapsmessige tredje kvartal i år, ifølge en melding etter børsslutt torsdag.
Det på grunn av coronaviruset.
Microsoft ventet inntekter for segmentet på mellom 10,75 og 11,15 milliarder dollar i perioden.
Den ytterligere guidingen til selska...Se mer

Blandet på Wall Street etter markant oppgang fra start

Onsdag var det oppgang på Wall Street etter børsras to dager på rad. Ved stengetid er det blandet stemning på børsene.
På det høyeste var indeksene opp godt over ett prosent etter start. Nasdaq Composite hadde på topp en oppgang på 1,47 prosent onsdag.
Slik sendte det på Wall Street:
  • Dow Jones ned 0,44 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,17 prosent
  • S&P 500 ned 0,37 prosent
Amerikanske helsemyndigheter ad...Se mer

Viruset som preger verdens aksjemarkeder påvist i Norge

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tror ikke smittetilfellet i Norge vil skape «de helt store bølgene» på Oslo Børs i morgen.
En person i Tromsø har testet positivt på coronaviruset i Norge, men viser ingen tegn til symptomer. Kvinnen har vært i Kina, og det skal være et «svakt positivt prøveresultat», hun skal likevel ikke være smittebærende.
Det opplyser Folkehelseinstituttet på en presseko...Se mer

Analytikerne venter kraftig resultathopp for Frontline

John Fredriksen-tankrederiet Frontline legger torsdag frem tallene for fjorårets fjerde kvartal, en periode der tankmarkedet var brennhett.
Analytikerne venter i snitt at Frontline vil legge frem et resultat før skatt på 123 millioner dollar for fjerde kvartal, opp fra 26 millioner dollar i samme periode året før, ifølge estimater Infront har innhentet for TDN Direkt.
Av de fem analytikerne som har...Se mer

Quantafuel-utsettelse på grunn av coronaviruset

Merkur Market-noterte Quantafuel melder onsdag kveld om at produksjonen ved fabrikken «Skive» i Danmark mest sannsynlig ikke vil starte opp i løpet av årets første kvartal.
Det på grunn av at de syv ingeniørene som skulle ferdigstille arbeidet med pyrolysereaktorene på fabrikken denne uken, er plassert i karantene i Kina på grunn av coronaviruset.
Quantafuel ser på andre alternativer, men kan ikke...Se mer

Oljefondet tar corona-grep

I en melding fra Oljefondets forvaltere (NBIM) bes personer som har vært på fastlands-Kina de siste 14 dagene om å ikke delta på møter i deres lokaler før etter 14 dager har gått.
I tillegg foreslår de at møter gjennomføres på nett, fremfor personlig oppmøte.
Til E24 bekrefter fungerende kommunikasjonssjef i NBIM, Marthe Skaar at de har bedt de berørte ansatte jobbe hjemmefra i to uker.
– Vi gjør dette ut ifra et før...Se mer

Blandet på Europa-børsene

De europeiske børsene hentet seg noe inn ut over dagen, etter at samtlige falt bredt onsdag formiddag. Stadig flere coronavirus-tilfeller blir bekreftet i Europa, og onsdag falt også Oslo Børs.
Onsdag endte den brede indeksen Stoxx Europe 600 ned 0,32 prosent.
Slik ble dagen på et knippe viktige Europa-børser:
  • DAX i Frankfurt ned 0,12 prosent
  • FTSE100 i London opp 0,34 prosent
  • CAC40 i Paris ned 0,28 prosent...Se mer

Lars Nieba ny sjef i Nordic Nanovector

Biotekselskapet Nordic Nanovector har utpekt Lars Nieba som ny konsernsjef på midlertidig basis, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Det etter at konsernsjef Eduardo Bravo forlater stillingen på dagen for å forfølge andre karrièremuligheter.
Nieba har frem til nå vært teknologisjef i selskapet.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%