Telia skal koble tusenvis av containere på nett

Både Telia og Telenor har nå formelt skrudd på den nye dekningen for tingenes internett, med den såkalte NB-IoT-teknologien. Det skjedde den 13. september for Telias del og den 26. september for Telenors del.
Begge selskapene kjører pilotprosjekter og tester av mulige løsninger, som for eksempel kan koble til sensorer på vannmålere, søppelspann, beitedyr og andre ting. Fordelen med NB-IoT over «vanlige» modemer som er koblet på mobilnettet er at de bruker mindre strøm og ofte har bedre dekning. Dermed kan en sensor snakke med mobilnettet i mange år før batteriet må byttes.
Nå melder Telia at de har signert den første store kommersielle avtalen for IoT-nettet. Den er inngått med trønderbedriften StalkIT som skal bruke NB-IoT i sitt system for sporing av containere i renovasjonsbransjen.
Hva avtalen er verdt opplyses ikke, men teleselskapet skriver at avtalen har en ramme på opp til 100.000 oppkoblede enheter over tre år. NB-IoT-dekningen kommer i tillegg til den eksisterende GPS- og mobiltilkoblingen StalkIT bruker.
– Det eneste våre kunder trenger å gjøre nå, er å montere sporingsenheten på containeren og aktivere den, sier Einar Aaland, produktdirektør i StalkIT.
– StalkIT sin tjeneste vil gi full oversikt over hvor containerne er og hvilken status de har, og investeringen vil gi rask avkastning fordi prosesser kan automatiseres og redusere svinn. Det kommer til å endre mange prosesser og prosedyrer i tiden fremover, fortsetter han.
– Vi er stolte av å ha på plass en vidtspennende avtale med en gründerbedrift med store ambisjoner. Det er veldig spennende at vår samarbeidspilot fra i vinter nå blir kommersiell med potensial til å gå utenfor landets grenser, sier Jon Christian Hillestad, direktør for Telia Bedrift.
StalkIT får tilgang til Telias globale portal for oppkoblede enheter i forbindelse med ekspansjonsplanene.

Siste nytt

Oslo Børs følger Asia-børsene nedover fra start: Hovedindeksen faller 0,6 prosent

Saken oppdateres.
Tirsdag morgen har de asiatiske børsene falt bredt, etter mandagens resultatvarsel fra Apple. Teknologigianten viste til fallende etterspørsel og produksjon som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og varslet at de ikke vil innfri guidingen.
– Investorene frykter at Covid-19 viruset vil gi større ringvirkninger i selskapenes inntjening enn tidligere ventet. Det er nat...Se mer

Handelsbanken nedgraderer Tomra til «hold»

Handelsbanken Capital Markets nedgraderer sin anbefaling på Tomra til hold fra kjøp.
Kursmålet oppjusteres til 292 kroner fra tidligere 255 kroner, ifølge en oppdatering tirsdag.
Aksjene i selskapet avsluttet handelen tirsdag på kurs 286,8 kroner.

Endur skal vedlikeholde kongeskipet

Endur Maritime AS er av Sjøforsvaret tildelt en 4-årig rammeavtale på vedlikeholdstjenester til Kongeskipet Norge. Avtalen er av oppdragsgiver beregnet til å ha en estimert verdi på rundt 50 millioner kroner.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Endúr Maritime vant kontrakten gjennom en åpen anbudskonkurranse, og tildelingen har en karensperiode som løper ut 28. februar 2020. Det er Forsvarets logisti...Se mer

Golden Ocean innfrir i fjerde kvartal

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet betaler et mindre utbytte enn ventet, men slo resultatforventningene i kvartalet som gikk.
Golden Ocean Group fikk et driftsresultat på 45,8 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 42,6 millioner dollar i samme kvartal året før.
Det er i tråd med forventningene om 46 millioner dollar, ifølge estimater fra Infront.
Resultatet etter skatt landet samtidi...Se mer

Gaming Innovation Group tapte nær en halv milliard

Spill- og bettingselskapet Gaming Innovation Group har lagt frem resultater som viser et stort underskudd i fjorårets fjerde kvartal.
Tapet i kvartalet var på 47,3 millioner euro, tilsvarende 476 millioner kroner. Det er en forverring fra et underskudd på 16,6 millioner euro på samme tid i fjor.
Brutto driftsresultat gikk samtidig ned til 4,8 fra 5 millioner euro.
Selskapet reduserte også omsetnin...Se mer

Stor omstilling i storbanken HSBC: Vil kutte 35.000 stillinger

Storbanken HSBC vil kutte stort i både kostnadene og arbeidsstyrken, og klarer ikke å innfri forventningene i sin rapport for 2019.
Den britiske storbanken HSBC har tirsdag morgen levert sine tall for fjerde kvartal og 2019 sett under ett, mens det varsles om omfattende kutt.
Ifølge Bloomberg, som har intervjuet HSBC-sjef Noel Quinn, skal banken kutte omtrent 15 prosent av arbeidsstyrken, tilsvarend...Se mer

Norlandia snudde til underskudd

Velferdskjempen Norlandia Health & Care Group har lagt frem resultater som viser at fjoråret endte med et tap på 74,4 millioner kroner.
Det fremgår av en kvartalsrapport fra selskapet. I 2018 var resultatet til sammenligning på pluss 66,9 millioner kroner.
For fjorårets fjerde kvartal var underskuddet på 79,5 millioner kroner, mot et underskudd på 64,6 millioner kroner på samme tid året før.
Brutto driftsresultat (ebitda)...Se mer

Oljeprisen faller nær én prosent – virusutbrudd i fokus

Oljeprisen faller tirsdag morgen.
Klokken 05.50 er prisen på ett fat nordsjøolje ned 0,96 prosent til 56,98 dollar. Prisen på amerikansk lettolje er samtidig ned 1,31 prosent for dagen til 51,62 dollar.
– Oljeprisene fortsetter å være tynget, ettersom energitradere kan ha vært for optimistiske til innvirkningen coronaviruset vil ha på oljeetterspørselen, mens optimismen famler for at Opec vil gjenno...Se mer

Nedgang på Asia-børsene – Apple-leverandører faller

De største asiatiske børsene faller tirsdag morgen, der børsene i Seoul, Hongkong og Tokyo er ned mer enn én prosent.
Samtidig fortsetter utbruddet av det kinesiske coronaviruset å være i fokus.
Flere Apple-leverandører på vei tydelig nedover, etter at selskapet mandag kveld varslet at de ikke vil innfri inntjeningsmulighetene sine for andre kvartal. Årsaken er at virusutbruddet har dempet produksjo...Se mer

Emisjonen av BW Energy er fulltegnet

Verdsettelsen på 4,58 milliarder ble betydelig lavere enn tidligere indikert. Kursen settes på 24,40 kroner.
Sent mandag kveld ble det kjent at emisjonen av BW Energy, oljevirksomheten til BW Offshore, er fulltegnet. Det vil bli utstedt rundt 46,9 millioner nye aksjer i forbindelse med emisjonen.
Selskapet har tidligere indikert et intervall på mellom 34,20 til 36,60 kroner per aksje, med en tilhø...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%