Spetalen-kontrollerte Saga Pure selger seg helt ut i Element

Torsdag solgte selskapet seg helt ut av Element gjennom Saga Pure, men onsdag meldte han seg på i en emisjon med Tycoon Industrier.
Øystein Stray Spetalen-dominerte Saga Pure selger seg helt ut av kryptoselskapet Element, fremkommer det i en melding torsdag.
Onsdag ble det kjent at han er en del av en rekke kjendisinvestorer som melder seg på i Elements oppkjøp av Distributed Ledger Technologies Ireland gjennom sitt andre selskap, Tycoon Industrier. I denne emisjonen har han blitt tildelt én million aksjer.
Før Saga Pure kvittet seg med aksjene var de den tredje største aksjonæren i Element.
Dersom man legger kursen før meldingen på 8,7 kroner aksjen til grunn, har Saga Pure solgt aksjer for mer enn 8,5 millioner kroner.
Like før nyheten ble kjent var aksjen opp 73 prosent, etter nyheten dempet oppgangen seg nær ti prosent, og aksjen er i skrivende stund opp 63 prosent til en kurs på 8,2 kroner.

Krypto-oppkjøp

Avtalen innebærer at Element utsteder 27 millioner vederlagsaksjer til en samlet verdi på 135 millioner kroner, i tillegg til tre millioner warranter med innløsningskurs på 12 kroner.
Element opplyser at det vil investere i og drive ytterligere bitcoin-utvinning og vil fortsette å utvikle porteføljen i investering i plattformer, protokoller og handelsplasser.
Som følge av oppkjøpet vil det også gjøres endringer i ledelsen, hvor blant annet dagens styreleder Thomas Christensen overtar som administrerende direktør i selskapet. Christensen er en av eierne i Distributed Ledger Technologies. Dagens toppsjef Geir Johansen vil forlate selskapet 1. mars.

Støttet håndbrekk-manøver

Det er ikke første gang Element har meldt om en stjernespekket emisjon. I desember varslet selskapet at de var i samtaler om å kjøpe minst 95 prosent av kryptoselskapet Harmonychains for å utvinne kryptovaluta. Da meldte Spetalen, Arne Blystad og Ketil Skorstad seg i emisjonen.
Element konkluderte med at det ville ta lenger tid enn ventet å kommersialisere krypto-chippen. De ga et nytt bud til Harmonychain som ikke ble akseptert, og aksjen falt tungt.
Den gang sa Spetalen til E24 at han stilte seg bak avgjørelsen og at han hadde tillit til at Element styret fant nye investeringer.
– Element-styret mente at risikoen var for stor. Det er en vurdering vi støtter, sa han den gang.

Siste nytt

Mineralselskap får støtte fra staten

Seabirds mineraldatter Green Minerals kunngjør tirsdag at det har fått innvilget støtte fra Forskningsrådet på 1,9 millioner kroner.
Ifølge en børsmelding reduserer pengestøtten risikoen for selskapet, som satser på utvinning av marine mineraler og sjeldne metaller på havbunnen.
Green Minerals utvikler en egen programvare for å utforske og utvinne råvarer fra dypet på norsk sokkel.
Målet er å utnytte ressurser s...Se mer

KMC Properties kjøper industrieiendom i Danmark

KMC Properties melder tirsdag at de har kjøpt en industrieiendom av emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack i Danmark. Meldinger kommer samtidig som norske Bewi melder at de kjøper 51 prosent av aksjene i det danske selskapet.

2020 Bulkers med TC-inntjening på 24.800 dollar i mars

Tor Olav Trøim-rederiet 2020 Bulkers hadde en time charter equivalent-inntjening på omtrent 24.800 dollar per dag i mars, opplyser de i en markedsoppdatering tirsdag.
TCE står for «time charter equivalent income» og representerer inntekter fra kontrakter fratrukket utgifter som drivstoff og havneavgifter.
De fire skipene som var på indeks-tilknyttede TC-kontrakter hadde en inntjening på om lag 24.8...Se mer

Bewi kjøper 51 prosent i dansk emballasjeselskap

Bewi kjøper 51 prosent av det danske emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack, melder selskapet i en børsmelding tirsdag.
Honeycomb hadde i 2019 en omsetning på omtrent 30 millioner danske kroner. Dette vil føre til en økning i Bewis årlise omsetning på omtrent 150 millioner kroner, opplyser selskapet.

Oljeprisene stiger tirsdag morgen

Oljeprisene stiger tirsdag morgen på tegn til økt etterspørsel med bedre økonomiske utsikter, samtidig som markedet fortsatt veies noe ned av mulighetene for mer tilbud fra Opec+ samt ytterligere covid-19-smitteverntiltak.
Månedsrapporten fra Opec for mars vil bli publisert senere tirsdag.
Ifølge Reuters kommer oppgangen som følge av bedre eksporttall fra Kina samt økende spenninger i Midtøsten knyt...Se mer

Oljeleter er «forsiktig optimist» for resten av 2021

Seismikkselskapet TGS venter en IFRS-basert nettoomsetning på 186 millioner dollar for første kvartal 2021, opp fra 52 millioner dollar på samme tid i fjor.
Samtidig forventes netto segmentinntekter å være rundt 75 millioner dollar, sammenlignet med 152 millioner millioner dollar i 1. kvartal 2020.
På forhånd var det ventet netto segmentinntekter på 91 millioner dollar, ifølge estimater innhentet a...Se mer

DNO pumper opp mer olje i Nord-Irak

DNO fikk mandag utbetalt 54 millioner dollar fra kurdiske regionale myndigheter (KRG).
Det melder det norske oljeselskapet i en børsmelding tirsdag.
Av det totale beløpet, utgjør 35,2 millioner dollar DNOs andel av oljeleveransene fra Tawke-lisensen i Kurdistan-regionen.
Resten av beløpet er knyttet til ulike oppgjørsavtaler for tidligere perioder der inntektene er blitt tilbakeholdt av KRG. DNO har...Se mer

Kinesiske handelstall overrasker – Asia-børsene stiger

Flere av de store børsene i øst stiger på ukens andre handelsdag. Nye nøkkeltall viser at Kina importerer mer og eksporterer mindre enn ventet.
Etter en negativ start på børsuken er det en positiv utvikling i Asia tirsdag, med flere nøkkelindekser i pluss.
Børsene i Tokyo, Seoul og Hongkong stiger over 1 prosent i morgentimene.
Slik ser det ut på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet ved...Se mer

Lerøy slaktet mer fisk

Lerøy Seafood fikk et slaktevolum på 42.100 tonn laks og ørret i første kvartal 2021, mot et slaktevolum på 39.400 tonn i tilsvarende periode året før.
Det opplyses i en melding fra selskapet mandag.
I første kvartal hadde Lerøy Aurora et slaktevolum på 9.000 tonn (8.500), Lerøy Midt hadde et slaktevolum på 16.500 tonn (14.500), mens i Lerøy Sjøtroll var slaktevolumet på 16.700 tonn (16.300). Av vol...Se mer

Veidekke får boligoppdrag for 512 millioner kroner for Obos

Veidekke har fått i oppdrag av Obos nye hjem å bygge prosjektet Lumanders hage på Ensjø i Oslo, ifølge en børsmelding.
Kontrakten er en totalentreprise verdt 512 millioner kroner uten merverdiavgift.
Lumanders hage består av 216 leiligheter, garasjeanlegg og en barnehage.
– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å sette i gang med byggearbeidene, sier Anders W. Haugen, direktør i Veidekke B...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%