Opptur på Wall Street: Apple klatret over tre prosent

Pilene pekte oppover på Wall Street onsdag kveld, der Dow Jones-indeksen kan notere sin sjette dag på rad med fremgang. Samtidig løftet teknologitunge Nasdaq seg mer enn én prosent.
Slik ser det ut ved stengetid:
  • Dow Jones opp 0,83 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,06 prosent
  • S&P 500 opp 0,71 prosent
Apples markedsverdi har i løpet av handelsdagen passert 1.000 milliarder dollar for første gang i år, og aksjen endte opp 3,18 prosent.
Oppturen kommer dagen etter å selskapet lanserte en rekke nye produkter, inkludert iPhone 11 og den nye strømmetjenesten Apple TV+.
Før åpningstid viste ferske tall fra USAs produsentprisindeks en økning på 0,1 prosent i august. På forhånd var det ventet en uendret utvikling, ifølge Reuters-estimatet gjengitt av CNBC.
På handelsfronten har Kina i løpet av dagen listet opp 16 varetyper som får unntak fra importtoll før den kommende runden med handelssamtaler med USA.
Utviklingen på Wall Street følger stort sett grønne tall på de asiatiske børsene i morgentimene, der flere Apple-leverandører trakk oppover etter gårsdagens lanseringer. På de europeiske børsene var utviklingen også stort sett positiv.

Siste nytt

Økokrim frafaller siktelse mot AqualisBraemar-datter

Økokrim har frafalt siktelsen og trukket boten mot AqualisBraemars datterselskap Aqualis Offshore. Det melder selskapet i en melding.
I 2017 fikk lasteskipet Tide Carrier problemer utenfor Jærkysten med store mengder olje og diesel om bord. Skipet ble slept til kai og fikk seilingsforbud. Økokrim mener skipet skulle bli hugget opp på en strand i Pakistan.
Skipet inneholdt asbest, blybatterier, og e...Se mer

Crayon vil hente 300 millioner – storeier vurderer nedsalg

IT-selskapet Crayon Group vil gjennomføre en rettet emisjon som tar sikte på å hente inntil 300 millioner kroner i frisk kapital. Det kommer frem i en melding mandag.
Selskapet planlegger å bruke den friske kapitalen til potensielle oppkjøpsmuligheter som kan materialisere seg, samt til generelle selskapsformål. Det understrekes samtidig at midlene ikke blir øremerket noe særlig formål, men at sel...Se mer

Toppsjef solgte aksjer for 37,5 mill. i Bouvet

Administrerende direktør Sverre Hurum i Bouvet har mandag solgt 75.000 aksjer i selskapet til kurs 500 kroner per aksje, ifølge en melding.
Samlet hentet Hurum inn 37,5 millioner kroner på transaksjonen.
Etter salget har Hurum 387.068 aksjer i Bouvet, opplyses det.
Videre fremgår det at finansdirektør Erik Stubø i selskapet har solgt 33.333 aksjer til samme kurs og vil etter salget ha en ny beholdni...Se mer

DN-eier henter penger

Styret i NHST Media Group foreslår for generalforsamlingen å styrke konsernets egenkapital og likviditet gjennom en garantert fortrinnsrettsemisjon på 50 millioner kroner.
Det fremgår av en melding mandag.
Selskapet viser til at resultatene i første kvartal 2020 viste at den globale covid-19-pandemien har fått omfattende konsekvenser for konsernets inntekter, særlig innen salg av annonser og konfera...Se mer

Lavere underskudd for Ice Group Scandinavia

Ice Group Scandinavia Holding har mandag levert sin rapport for første kvartal, der de kan vise til vekst på både bunn- og topplinje.
Likevel landet resultatet etter skatt på negative 210 millioner kroner. I samme periode i fjor var underskuddet på 272 millioner.
Det justerte driftsresultatet (ebitda) var samtidig på 9 millioner kroner, opp fra underskuddet på 68 millioner kroner året før.
Ice kan også melde om oppgang...Se mer

Wilson har inngått avtale om leie av 20 skip

Som en del av en nødvendig konsolidering av europeisk shortseashipping, har Wilson og Arkon Shipping GmbH & Co signert en avtale som gjør de kombinerte systemene til den største shortsea-aktøren i Europa.
Det fremgår av en melding mandag.
Wilson vil ta rundt 20 tørrlast-skip på en langsiktig leie fra Arkon Shipping, inkludert Hanse Eco-nybygg med levering om rundt to år.
Rederiet er klar for å ta hånd...Se mer

Europa-børsene klatrer

Europeiske børser er stort sett opp mandag formiddag, samtidig som flere land gradvis gjenåpner økonomien og fjerner restriksjoner innført av smittevernhensyn. Paneuropeiske Stoxx Europe 600 er opp 0,43 prosent
Asiatiske børser har steget på morgenkvisten.
Slik går det på de største børsene i Europa:
  • DAX i Frankfurt opp 1,05 prosent
  • CAC40 i Paris opp 0,48 prosent
  • IBEX35 i Madrid opp 0,79 prosent
  • FTSEMIB i Milano opp 1,94 pros...Se mer

SSB: Bratt fall i nyboligtillatelser i april

Tillatelser til å sette i gang bygging av nye boliger falt 15 prosent sesongjustert i april fra mars, og er 28 prosent lavere enn på samme tid i fjor, ifølge tall fra SSB.
Igangsettingstillatelser må ikke forveksles med boligbygging som faktisk er igangsatt, men færre tillatelser er en klar indikasjon på at boligtilbudet faller på sikt.
Totalt ble det gitt tillatelse til å bygge 2.225 boliger i apri...Se mer

Kongsberg inngått avtale med Canadas forsvar til en halv mrd.

Canada bestiller enda flere fjernstyrte våpenstasjoner fra Kongsberg Gruppen. Denne gangen sikrer de seg den nyeste versjonen, som skal være klar for å motkjempe droneangrep.
Kongsberg Defence and Aerospace har inngått en kontrakt med sin mangeårige samarbeidspartner General Dynamics om leveranser av fjernstyrte våpenstasjoner i Protector-familien til den kanadiske hæren verdt 500 millioner kroner.
Ifølge børsmeldingen er avtale...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%