Jens Ulltveit-Moe vurderer å dumpe alle aksjene i Rec Silicon

Milliardæren Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe AS har hyret inn Arctic Securities og Pareto Securities for å undersøke muligheten for å selge alle aksjene i solenergiselskapet Rec Silicon. Det kommer frem i en børsmelding.
Umoe eier 64,2 millioner aksjer, tilsvarende 22,95 prosent av aksjekapitalen i selskapet. Ved børsdagens slutt hadde aksjene en verdi på 136 millioner kroner.
«Selgeren gjennomfører dette tilbudet for å styrke balansen og fokusere sine fornybare investeringer mot en 100 prosent eid biodrivstoffvirksomhet i Brasil», heter det i meldingen.
Tilbudet vil bli åpnet umiddelbart, og kan bli stengt på kort varsel av selger eller tilretteleggerne. Det vil bli kunngjort når aksjene er solgt, og til hvilken pris det har skjedd. Umoe forbeholder seg retten til å ikke selge aksjer i det hele tatt, opplyses det.
Rec Silicon er hardt rammet av den pågående handelskrigen. Selskapets aksje har falt 84,58 prosent siden inngangen av 2018.
«Inntjeningen de siste årene er særlig preget av en toll på import av polysilisium fra USA inn til Kina, noe som har redusert tilgangen til det kinesiske markedet», skrev Umoe Gruppen i sitt årsregnskap for 2018 da det ble lagt frem tidligere i år.

Siste nytt

Carasent steg kraftig etter Fredriksen-kjøp

Oslo Børs startet med nedgang, men snudde til pluss i løpet av dagen.
Hovedindeksen klatret 0,41 prosent til 1.032,56 poeng tirsdag.
Carasent var dagens nest mest omsatte aksje, det etter at John Fredriksens Aeternum gjorde et storkjøp i selskapet. Aksjen bykset over syv prosent etter meldingen, og endte med en oppgang på 6,82 prosent til 36 kroner.
Fredriksens aksjer tilsvarer 15 prosent at de u...Se mer

Tysk ledighet overrasket negativt i februar

På forhånd var det ventet at Tyskland kom til å se 13.000 færre arbeidsledige i februar, ifølge Direkt Makro.
Men nye tall fra landet med Europas største økonomi viser det motsatte – det ble 9.000 flere ledige.
Den sesongjusterte ledigheten var på 6,0 prosent i februar, uendret fra januar. Dette tallet samsvarer med forhåndsestimater, melder TDN.

EAM Solar øker underskuddet, nær uendret omsetning

EAM Solar fikk et driftsresultat (ebitda) på minus 1,1 millioner euro i fjerde kvartal 2020, mot minus 0,3 millioner euro samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport tirsdag.
Omsetningen i kvartalet var 229.000 euro, mot 230.000 euro i samme periode året før.
Selskapet har levert inn anmeldelse til politiet i Italia (2014), Luxembourg (2016) og Norge (2018/2019). så langt har ingen ett...Se mer

Hexagon Purus signerer to avtaler om felles selskap med CIMC Enric

Hexagon Purus har signert to avtaler om felles selskap med CIMC Enric som skal omfatte sylinder- og systemproduksjon for brenselscelleelektriske kjøretøy (FCEV) og hydrogendistribusjon i Kina og Sørøst-Asia, skriver selskapet i en melding tirsdag.
Aksjen stiger 4,83 prosent etter nyheten.
Til å begynne med vil JVet ekspandere CIMC Enrics eksisterende produksjon og systemkapasitet for «type 3»-syli...Se mer

Børsferske Horisont Energi suser opp etter kjøpsanbefaling

Horisont Energi stiger kraftig på Oslo Børs en drøy måned etter noteringen på markedsplassen Euronext Growth.
Tirsdag formiddag går aksjen opp over 28 prosent etter at Fearnley Securities kom med en kjøpsanbefaling. Meglerhuset har satt et kursmål på 116 kroner per aksje, over 40 kroner mer enn dagens 72.
Før børsnoteringen hentet Horisont Energi 150 millioner kroner fra blant annet Øystein Stray Sp...Se mer

AF Gruppen får byggekontrakt til 714 millioner kroner

Ifølge en melding fra AF Gruppen tirsdag skal selskapet bygge 296 leiligheter på Skårer i Lørenskog.
Avtalen er inngått med Skårersletta 50 Holding, som AF Gruppen eier halvparten av sammen med Obos, og er en totalentreprise med en verdi på 714 millioner kroner ekskludert moms.
Det dreier seg om boligprosjektet «Midt» der leilighetene varierer fra en til fem rom, med 23 til 112 kvadratmeter i større...Se mer

Proximar sikret kontrakt i Japan til 480 millioner

Proximar Seafood har inngått en endelig avtale for byggekontrakt- og landareal med Daiwa House Industry, ifølge en melding tirsdag.
Det landbaserte oppdrettsselskapet oppgir at forberedelser til bygging er planlagt å starte ved utgangen av første kvartal 2021, slik som tidligere kommunisert.
Byggekontrakten har en verdi på omtrent seks milliarder yen, rundt 480 millioner kroner.
Proximar Seafood gikk på Oslo...Se mer

Lesaffre har fått 66,78 prosent aksept i tilbudet på Nattopharma

Lesaffre har mottatt forpliktelser, inkludert egne aksjer, for 66,76 prosent av aksjekapitalen i NattoPharma og akseptnivået forventes dermed å være oppfylt når tilbudet utløper.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Akseptnivået ble nådd etter styreleder-selskapet TG Montgomery AS og styremedlem-selskapet Pro AS ervervet aksjer på eget initiativ. Tilbudskursen på 35 kroner per aksje vil ikke bli endre...Se mer

Hexagon Agility har mottatt ordre fra logistikkunde

Hexagon Agility, en virksomhet under Hexagon Composites, har mottatt andre ordre i 2021 fra en global logistikkunde, for levering av drivstoffsystemer for komprimert naturgass (CNG) beregnet for mellomstore og store lastebiler.
Det fremgår av melding tirsdag.
Ordren har en estimert verdi på 6,7 millioner dollar ifølge meldingen, og leveringene av systemene er planlagt å starte i første kvartal av 20...Se mer

Røde tall for Salmon Evolution - vil på hovedlisten

Salmon Evolution fikk et resultat etter skatt på minus 1,19 millioner kroner i fjerde kvartal, fra minus 3,3 millioner kroner på samme tid året før. Selskapet hadde null i omsetning i fjerde kvartal, i likhet med samme periode året før.
Selskapet ble notert på Euronext Growth i fjor, men virksomheten er fortsatt under oppbygging. Nå sier Salmon Evolution at selskapet har startet forberedelsen til...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%