Regjeringen vil selge 25 millioner aksjer i Entra

For andre gang i år ønsker Regjeringen å selge unna aksjer i Entra.
Regjeringen ved Nærings- og fiskeridepartementet varsler mandag at den har intensjon om å selge rundt 25 millioner i Entra, tilsvarende 14 prosent av aksjekapitalen i selskapet.
Staten eier per mandag ettermiddag 40,56 millioner aksjer i selskapet.
Skulle aksjene bli solgt til mandagens sluttkurs på 137,60 kroner, vil det føre til en total transaksjon på 3,4 milliarder kroner.
Det er dermed ikke sagt at prisen nødvendigvis vil ligge på mandagens sluttkurs. I forbindelse med større nedsalg i selskaper er det vanlig å gi en rabatt til kjøper.
Det opplyses at den endelige salgsprisen vil bli avgjort gjennom en såkalt akselerert bokbyggingsprosess som startet ved børsdagens slutt mandag, og kan bli avsluttet når som helst.

Solgte seg ned i sommer

Nærings- og fiskeridepartementet har engasjert ABG Sundal Collier, DNB Markets og Goldman Sachs i prosessen med å selge aksjene. Staten har samtidig engasjert Wikborg Rein som juridisk rådgiver.
Regjeringen har samtidig forpliktet seg til å ikke selge ytterligere aksjer de 90 første dagene etter at en transaksjon er gjennomført.
Også i sommer solgte staten seg noe ned i Entra. Da solgte Nærings- og fiskeridepartementet 20,3 millioner aksjer i Entra for 2,5 milliarder kroner.
Staten solgte seg også ned da Entra ble børsnotert i 2014.
Stortinget har gitt regjeringen tillatelse til å selge seg helt eller delvis ned i flere selskaper, deriblant i Entra.

Staten eier rundt en tredjedel av verdiene på Børsen

I forbindelse med at eierskapsmeldingen ble lagt frem 22. november slo regjeringen fast at den ville videreføre fullmaktene.
– I tilfeller der staten ikke lenger har en begrunnelse for å eie i et selskap, er regjeringens politikk at vi skal selge oss ned eller ut når tidspunktet er riktig. Dette skjer kun dersom det er økonomisk gunstig for staten, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen den gang.
– For flere selskaper er det imidlertid gode begrunnelser for at staten fortsatt skal ha en eierandel, og det statlige eierskapet vil være betydelig også i fremtiden, fortsatte han.
Staten er en stor eier i de flere av Norges aller største selskaper, deriblant Equinor, DNB, Telenor, Yara og Hydro.
Eierskapet er delt inn i flere kategorier, og Entra faller under kategorien hvor staten kun har forretningsmessige mål.
Staten sitter samlet sett på rundt en tredjedel av verdiene på Oslo Børs.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Gjennomførte flyging med «verdens største» elektriske fly

Det som blir omtalt som «verdens største» kommersielle elfly gjennomførte torsdag denne uken sin jomfrutur, melder amerikanske CNBC.
Det var ifølge nyhetskanalen et Cessna 208B Grand Caravan som kan smykke seg med tittelen. Flyet skal være utstyrt med en helelektrisk motor på 750 hestekrefter, utviklet av selskapet Magni X.
Turen gikk fra flyplassen i Moses Lake i USA.
Flytrafikken står for rundt to...Se mer

Røkke og Fredriksen vil kjøpe seg opp igjen i Solstad Offshore

Det kriserammede offshorerederiet Solstad Offshore gjennomfører en restrukturering som innebærer å gjøre om 10,9 milliarder kroner av selskapets drøyt 33 milliarder kroner i gjeld til aksjer.
Storaksjonærene Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, som før restruktureringen eier henholdsvis om lag 20 og 16 prosent prosent av selskapet, blir dermed kraftig utvannet.
I en børsmelding lørdag opplyser sels...Se mer

Underskudd for Endúr tross økte inntekter

Industrikonsernet Endúr hadde en omsetningsvekst for «videreført virksomhet» på i overkant av 35 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med året før. Inntektene havnet dermed på 107,18 millioner kroner.
Datterselskapet Endúr Industrier og Endúr Energy Solutions gikk konkurs tidligere å år. I den forbindelse kjøpte selskapet opp boet fra Endúr Industrier noe som bidrar til en inntektsførin...Se mer

Oljekjempene dro Oslo Børs markant ned

Det ble en dag preget av nedgang på Oslo Børs den siste dagen av mai. Likevel klarte måneden å holde seg godt i pluss.
Fredag falt Hovedindeksen 1,17 prosent til 796,75 poeng samtidig som verdens børser har vært preget av usikkerheten før Trumps varslede pressekonferanse om Kina i ettermiddag.
Likevel endte altså måneden sett under ett med markant oppgang. I løpet av handelsdagene i mai har Hovedi...Se mer

HSBC kutter kursmålet på Norwegian til 1 krone per aksje

HSBC nedjusterer kursmålet på Norwegian Air Shuttle-aksjen til 1 krone per aksje, fra tidligere 3,5 kroner per aksje, ifølge en oppdatering fredag.
Banken skriver at det å modellere lønnsomheten, kontantstrømmen og balansen er svært utfordrende gitt skalaen av de nylige endringene og usikkerheten rundt formen og skalaen av den fremtidige virksomheten.
«Vi nedjusterer lønnsomhetsprognosen for selskap...Se mer

Twitter falt på Wall Street etter å ha merket ny Trump-melding

Twitter har merket en av president Donald Trumps meldinger og hevder at han oppfordrer til voldsbruk. Selskapets aksjekurs faller for tredje dag på rad.
Twitter-aksjen falt 1,97 prosent på børsen i New York fredag. Aksjen falt også de to foregående dagene.
Trump kommenterte fredag morgen opptøyene i Minneapolis i en Twitter-melding og truet med å sende nasjonalgarden.
– Blir det trøbbel, kommer vi t...Se mer

Nattopharma-aksjonærer vil ikke selge til 12,75 kroner

Kappa Bioscience vil kjøpe drøyt 2,1 millioner aksjer til kurs 12,75 kroner i Nattopharma, men aksjonærene i selskapet synes tilbudsprisen er for lav, går det frem av en børsmelding. Nattopharma-kursen ligger på 14,1 kroner på Oslo Børs fredag ettermiddag.
Styret i NattoPharma har mottatt tilbakemeldinger fra aksjonærer, som representerer mer enn 50 prosent av utestående aksjer i selskapet. Disse a...Se mer

Privat forbruk i USA med rekordstort fall

Privat forbruk i USA var ned 13,6 prosent på månedsbasis i april, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Fallet er rekordstort, ifølge Wall Street Journal.
På forhånd var det ventet at det private forbruket ville være ned 12,6 prosent, ifølge Direkt Makro.

Baltic Dry stiger – tørrlastaksjer blandet

Baltic Dry-indeksen, som viser hvor mye skip som frakter tørrlast tjener i snitt, er opp 3,1 prosent til 504 poeng, ifølge The Baltic Exchange fredag. Slik går segmentene:
  • Capesize opp 4,4 prosent til 3.369 dollar per dag
  • Panamax opp 6,0 prosent til 5.453 dollar per dag
  • Handysize opp 2,3 prosent opp 2.909 dollar per dag
  • Supramax ned 0,3 prosent til 5.505 dollar per dag
Golden Ocean er mest omsatt blan...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%