BP-sjefen vil selge prosjekter for å nå klimamålene

Oljekjempen BP vil selge noen oljeprosjekter, og gjøre endringer ved andre for å komme målene i Parisavtalen i møte. Det sa BP-sjef Bob Dudley under en telefonkonferanse onsdag, ifølge Bloomberg.
Ifølge toppsjefen har ledelsen i selskapet vært i møter de siste dagene for å diskutere hvordan man kan kutte i utslippene.
Han opplyser ikke hvilke prosjekter det er snakk om, da myndigheter og partnere er involvert i prosjektet.
– Det vil være prosjekter vi ikke gjør, som vi kanskje ville gjort tidligere. Noen typer olje har for eksempel ulike karbonavtrykk, sa Dudley i telefonkonferansen.

Les også:

Siste nytt

Flere meglerhus øker kursmål i Norwegian Finans

Meglerhusene Arctic Securities og DNB Markets oppjusterer kursmålet på Norwegian Finans Holding etter kvartalsrapporten fremlagt torsdag.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 113 kroner per aksje fra tidligere 100 kroner per aksje. Kjøpsanbefalingen fastholdes. Meglerhuset skriver at forventningene til selskapet i forkant av fjerdekvartalsfremleggelsen var lavere grunnet dårligere tall fra a...Se mer

Handelsstans i Northern Drilling-aksjen

Handelen i John Fredriksens riggselskap Northern Drilling er stanset på Oslo Børs i påvente av en melding fra selskapet.
Like før handelsstansen kom det to separate børsmeldinger fra Northern Drilling og Northern Ocean der det gikk frem at sistnevnte henter 3,71 millioner kroner (bruttoproveny) i en reparasjonsemisjon. Northern Ocean vil utstede 75.686 aksjer til kurs 49 kroner per aksje.
Tidligere denne måneden ble de...Se mer

Nedgang på Oslo Børs – Dof-aksjen faller etter rapport

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 1,01 prosent til 933,27 poeng i tidlig handel fredag morgen.
Nel er mest omsatt fra start, med en nedgang på 5,53 prosent. Deretter følger Equinor og Mowi, ned henholdsvis 1,18 og 0,62 prosent. Sistnevnte handels eksklusivt utbytte i dag.
Ellers er Tomra ned 3,64 prosent, Telenor faller 0,58 prosent og DNB faller 1,3 prosent.
Før børsåpning har offshorerederiet Dof l...Se mer

Resultatfall for gruveselskapet Vale i fjerde kvartal

Gruveselskapet Vale fikk en justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 3,536 milliarder dollar i fjerde kvartal 2019, sammenlignet med 4,467 milliarder dollar samme kvartal året før.
Det fremkommer av selskapets seneste kvartalsrapport.
Netto driftsinntekter var 9,964 milliarder dollar i kvartalet, mot 9,813 milliarder året før.
Vale forblir positive overfor ståletterspørselen i Ki...Se mer

Kriserammet offshorerederi tapte over en halv milliard

Dof økte inntektene i fjerde kvartal, men går fortsatt i kraftig minus på bunnlinjen. Offshorerederiet tror det er mulig å lande en restruktureringspakke med kreditorene i løpet av første kvartal.
Det kriserammede offshorerederiet Dof har lagt frem ferske tall for fjorårets fjerde kvartal.
Tallene viser noe bedring, men fortsatt i kraftig minus i fjerde kvartal, da selskapet tapte 512 millioner kro...Se mer

KLP kjøper eiendom i Stockholm for milliardsum

KLP kjøper eiendom i Stockholm for 2,6 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,5 milliarder kroner med dagens valutakurs, fremgår det av en pressemelding.
Adressen er Princeton 1, som er i Hagastaden, nord i Stockholm sentrum.
Leieinntekter anslås til rundt 93 millioner svenske kroner. Bygget er under oppførelse og byggestart var i 2018. Ferdigstillelse og overtakelse er planlagt i løpet av andre...Se mer

Oljeprisen faller noe tilbake – virusutbrudd i fokus

Prisen på nordsjøolje er på vei nedover fredag morgen, i skrivende stund 0,32 prosent til 58,87 dollar fatet.
Amerikansk lettolje (WTI) faller samtidig 0,34 prosent til 53,51 dollar fatet.
Fokuset er på hvorvidt Opec vil kutte i produksjonen i møte med det kinesiske virusutbruddet. Oljekartellet har fra før holdt tilbake produksjonen for å støtte prisene i flere år, og flere analytikere venter nå at...Se mer

Blandet i Asia: Virusfrykt sender Seoul-børsen nedover

Flere asiatiske børser faller tidlig fredag morgen, mens de kinesiske børsene går mot strømmen. Her stiger Shanghai-børsen 0,46 prosent, mens Shenzhen er opp mer enn én prosent.
Utviklingen i Kina kommer etter at landets handelsdepartement uttalte at gjenopptakelsen av arbeidet har økt raskt i viktige provinser for utenlandshandelen, som Guangdong og Jiangsu, ifølge CNBC.
På den andre siden er børsen i...Se mer

Dropbox-aksjen hoppet etter bedre tall enn ventet

Aksjen klatret 17 prosent umiddelbart etter at selskapet leverte kvartalsrapport. Torsdag kveld stiger den 2,16 prosent i etterhandelen.
Datadelingsselskapet slår forventningene, og rapporterer om høyere omsetning og resultat enn det som var spådd.
Selskapet opplyser om 14,3 millioner betalende brukere i slutten av fjerde kvartal, mot 14,2 millioner som analytikerne ventet, ifølge Factset.
Selskapet hadde i fjerde kvart...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%