I samarbeid medaksjer og fond

DNB kjøper hovedkontoret i Bjørvika for 4,5 milliarder

Storbanken har kjøpt hovedkontoret i Bjørvika av svenske Samhällsbyggnadsbolaget. 
Det melder Samhälsbyggnadsbolaget (SBB) i en pressemelding tirsdag formiddag. 
DNB betaler 4,897 milliarder svenske kroner, tilsvarende 4,49 milliarder norske kroner.
Banken har frem til nå leid de 49.000 kvadratmeter store kontorlokalene fra svenskene.
Bygningen på 18 etasjer er oppført i 2012 og ligger like ved Oslo Sentralstasjon og operahuset, i den såkalte «Barcode-rekka».
Det er DNBs heleide datterselskap DNB Liv som er den formelle kjøperen av bygget.
– I 2015 redusere vi vår eiendomseksponering betydelig. Vi tror situasjonen hos oss nå er slik at vi igjen kan eie mer. Vi mener det er fornuftig å eie mer eiendom, samtidig som kapitalkravene knyttet til lån med pant i næringseiendom er skjerpet, sier Truls Tollefsen, som er finansdirektør i DNB Liv, til E24.

– Føles riktig å selge

Hva betyr dette kjøpet for dere?
– Dette er en investering som ligger i vår portefølje, noe som øker avkastningsmulighetene for fripolise-kundene våre, sier Tollefsen
Eiendommen det er snakk om er den midterste av tre bygninger som til sammen huser DNBs hovedkontor.
Det svenske selskapet kjøpte DNBs hovedkontor tilbake i mars 2017 til en pris som da lå på 4,3 milliarder kroner.
 – Vi hadde gjerne fortsatt å eie og utvikle Oslos mest attraktive kontoreiendom midt i Bjørvika, men samtidig føles det riktig å selge til DNB Liv da banken har sitt hovedkontor i eiendommen, sier SBB Norden-sjef Ilija Batljan i en uttalelse.
Samhällsbyggnadsbolaget er grunnlagt av Ilija Batljan, som er fra det tidligere Jugoslavia og har vært politiker for det sosialdemokratiske partiet i Sverige.

Kjøpte fra Trond Mohn

Som en del av transaksjonen kjøper SBB Norden tilbake eksisterende pantesikrede obligasjon på bygget på 2,795 milliarder. Obligasjonen eies i sin helhet av DNB Liv. 
Inntil SBB kjøpte bygningen ble den eid av Trond Mohn-selskapet Meteva, som kjøpte i 2015, og kjøpesummen ble da oppgitt til 3,9 milliarder kroner, ifølge Eiendomsmagasinet.
Mohn kjøpte i sin tid bygningen av DNB Livsforsikring.
DNB Liv solgte eiendommen som ledd i tilpasning til nye rammebetingelser og kapitaleffektivisering av porteføljen. 
Handelen er forventet å bli gjennomført 30. april 2019. DNB Næringsmegling og Advokatfirmaet Selmer har bistått SBB i salget. 

Siste nytt

Kilder: Flere aktører vil kjøpe Thomas Cook

For en tid tilbake annonserte Thomas Cook at de vil selge flydelen av selskapet, og etter det har flere interesserte kjøpere meldt seg. Noen av de potensielle kjøperen vil nøye seg med flydelen, men ifølge Sky News er andre villige til å kjøpe hele selskapet.
Det er ventet at kreditorene vil ha alvorlige samtaler med Thomas Cook snarlig, etter at de i mars varslet en større gjennomgang av finansen...Se mer

Åpner seks kundesentre for å øke omsetningen på nett

For å gi netthandlere den servicen man finner i butikker vil luksusvareprodusenten Gucci nå åpne seks nye kundesentre verden over. De nye kundene skal ta imot henvendelser på telefon, e-post og chat og vil bemannes av 500 personer, skriver Financial Times.
De nye kundesentrene skal gjøre det lettere for kundene å få råd om de eksklusive varene produsenten selger i sine butikker.
Styreleder og toppsjef Marco B...Se mer

Tesla vil kutte antallet styremedlemmer

Elbilprodusenten Tesla vil kutte antallet styremedlemmer etter den ordinære generalforsamlingen i selskapet neste år. Det fremkommer av en melding natt til lørdag.
Styremedlemmene Brad Buss, Antonio Gracias, Stephen Jurvetson og Linda Johnson Rice vil ikke stille til gjenvalg når deres perioder går ut på generalforsamlingene i 2019 og 2020.
Gracias ble utnevnt til styremedlem under den ordinære ge...Se mer

Den svenske staten kan tape to mrd. på Saab-konkursen

Tilbake i 2011 gikk den svenske bilprodusenten Saab konkurs. En utregning Sveriges Radio Ekot har gjennomført viser at åtte år senere kan den svenske staten tape nær to milliarder svenske kroner på konkursen.
Årsaken til dette ligger blant annet i at staten ikke vil få tilbake alle pengene som ble betalt inn til den Europeiske investeringsbanken for å betale Saabs lån. Sikkerheten som skulle dekke...Se mer

Uber henter 8,5 milliarder til selvkjørende teknologi

Bare uker før Uber skal børsnoteres i New York blir det kjent at selskapets investorer Softbank Vision Fund, Toyota og Denso har investert én milliard dollar i Ubers avdeling for utvikling av selvkjørende teknologi.
Ubers Advanced Technology Gorup er dermed verdsatt til 7,25 milliarder dollar, og har blitt til en egen enhet i Uber-konsernet. Summen utgjør 61 milliarder kroner.
I dokumenter publisert i forbi...Se mer

Truer USA med handelskrig etter Boeing-avgjørelse

Onsdag truet Europa-kommisjonen med å ilegge handelsbarrierer mot varer verdt 20 milliarder dollar, etter en WTO-rapport fra mars, der det ble konkludert med at USA ikke har stanset det man betrakter som ulovlig statsstøtte til Boeing, skriver CNBC.
Helikopter og håndvesker er blant varene som kan få straffetoller knyttet til seg i kampen mot statsstøtte til verdens største flyprodusent.
De to sidene i denne konflikte...Se mer

Kilder: Etter broulykken kan Atlantia redde Alitalia

Atlantia-konsernet var ansvarlig for en katastrofal broulykke i Genova, der 43 mennesker mistet livet, og siden den gang har omdømmetapet vært en alvorlig hemmer for driften.
Nå skal konsernet vurdere å bli en del av redningsoperasjonen for den tidligere italienske storheten Alitalia, melder Reuters.
Grepet blir umiddelbart tolket som et forsøk på å vinne gunst med den italienske regjeringen, og s...Se mer

Tysk finansminister: – Langt unna en resesjon

Den tyske finansministeren Olaf Scholz avviser i et intervju med BBC at man kan stå foran en alvorlig tilbakegang for den tyske økonomien.
– Vi har bare en svakere vekst, som ikke er i nærheten av resesjon, sier han til den britiske statskringkasteren.
Han utelukker også at landet kan velge å ta opp lån for å stimulere den innenlandske økonomien. Onsdag kuttet tyske myndigheten sin vekstprognose f...Se mer

Omsetningsdobling for Zlatan-selskap

Etter å ha sett en betydelig nedgang i resultatet for 2017, er Zlatan Ibrahimovic’ selskap Unknown igjen en resultatvinner, viser ferske tall for året 2018.
I fjor omsatte selskapet for 103 millioner svenske kroner, og endte med et overskudd på 80 millioner, skriver Breakit.
Året før økte omsetningen til 49,3 millioner svenske kroner, så i fjor doblet man inntektene i selskapet.
I tillegg til å få inntekter f...Se mer

Svenske banker vil kutte rentefradraget

I en undersøkelse utført av SvD Näringsliv svarer flere banker og andre pengeutlånere at de mener politikerne må trappe ned rentefradraget på boliglån.
Utlåneren Länförsäkringer ønsker en bred skattereform, og gjeninnføring av eiendomsskatt, samt nedtrapping av rentefradraget, svarer selskapets forretnings- og produktsjef Bengt Clemedtson i en e-post til SvD.
Storbanken SEB mener også en nedtrappi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%