Viruset som preger verdens aksjemarkeder påvist i Norge

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tror ikke smittetilfellet i Norge vil skape «de helt store bølgene» på Oslo Børs i morgen.
En person i Tromsø har testet positivt på coronaviruset i Norge, men viser ingen tegn til symptomer. Kvinnen har vært i Kina, og det skal være et «svakt positivt prøveresultat», hun skal likevel ikke være smittebærende.
Det opplyser Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse onsdag kveld.
– Det at det er påvist én smittet person i Norge, som ikke viser symptomer er nok ikke det som vil skape de helt store bølgene på Oslo Børs i morgen, sier sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank til E24.
Han legger til at det er umulig å si om det blir kursfall på Oslo Børs eller ikke, og at årsaken vil være vanskelig å avgjøre.
– Det kan jo være en reaksjon på at viruset er i Norge, det som skjer i de asiatiske markedene i natt eller i USA i kveld, legger han til.

Børsene kan påvirkes

Likevel sier sjefstrategen at man ser stadig flere tegn til at det er på vei til å påvirke den globale økonomien.
– Ikke bare med tanke på at husholdningene og bedrifter blir mer forsiktige i sitt forbruk og investeringer, men selskapene får også problemer med å opprettholde produksjonen, sier Lie.
– Derfor kan det ikke utelukkes at det kommer til å prege børsene fremover, og at vi kan få flere dager med kursfall i de globale og norske aksjemarkedene.

Børsras

Virusfrykten førte mandag og tirsdag til børsras i de globale aksjemarkedene. Hovedindeksen endte onsdag ned 0,95 prosent, etter en liten oppgang.
– Investorenes fokus er utelukkende rettet mot coronaviruset som har spredd seg til flere land utenfor Kina. Både USA, Italia, Iran og Sør-Korea har meldt om flere smittede de siste dagene. Når det er sagt, antallet er ikke stort, men gitt den siste tids utvikling er viruset ventet å spre seg til de fleste land etter hvert, skriver analytiker Roger Berntsen i sin morgenkommentar.
De to siste dagene har blant annet S & P 500-indeksen falt med til sammen 6 prosent. Onsdag var det oppgang på Wall Street, men stemningen surnet i 19:30-tiden, og alle de toneangivende indeksene var i rødt.
Tirsdag advarte amerikanske helsemyndigheter også om at det er sannsynlig at viruset vil forårsake en global pandemi.

Søker trygg havn

Virusuroen har fått investorene til å flykte til tryggere investeringer som rentepapirer og gull, som har resultert i et markant fall i renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid og et hopp i gullprisen.
Et fat nordsjøolje (Brent Spot) handles i skrivende stund til 53,5 dollar fatet, ned 2,73 prosent. Tidligere onsdag steg oljeprisen 0,47 prosent til 55,24 dollar per fat.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Equinor låner 52 mrd. i kapitalmarkedet

Equinor skriver i en melding onsdag at de har hentet penger gjennom obligasjonslån til en totalverdi av fem milliarder dollar, tilsvarende 52,2 milliarder norske kroner.
Lånebeløpet skal brukes til «finansiering av selskapets aktiviteter generelt». Midlene kan blant annet brukes til tilbakebetaling av utestående gjeld.
– Equinor er i en sterk posisjon til å håndtere volatilitet og usikkerhet i ma...Se mer

FN: Mellom 5 og 25 millioner kan miste jobben

I en ny rapport fra FN står det at den Internassjonale arbeidsorgamisasjonen (ILO) beregner at mellom 5 og 25 millioner mennesker kan miste jobben på grunn av corona-krisen.
Det globale næringslivet kan se tap opp til 3.400 milliarder dollar (35.560 milliarder kroner), som tilsvarer mer enn tre norske oljefond, ifølge rapporten.
Det internasjonale pengefondet (IMF) varsler også økonomiske nedgangst...Se mer

Nordic Nanovector kutter i bemanningen

Nordic Nanovector vil gjennomføre en rekke initiativer til å fremskynde rekruttering til fase 2b av paradigme-studien med Betalutin og å ha tilstrekkelig kontanter inn i 2021
Det skriver selskapet i en melding onsdag.
Alle andre kliniske studier vil bli suspendert etter fullføring av nåværende kohort og alle investeringer innen pre-kliniske eiendeler vil bli stanset, fremkommer det.
Videre vil selskapet be om et...Se mer

DNO har mottatt 808 mill. for oljeeksporter

DNO har mottatt 77,24 millioner dollar brutto fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) som betaling for oljeeksporter fra Tawke-lisensen i oktober 2019.
Det fremgår av en DNO-melding onsdag.
Betalingen deles pro-rata mellom DNO og Genel Energy.
I tillegg har DNO mottatt 5,71 millioner dollar fra KRG, tilsvarende tre prosent av bruttoomsetning fra Tawke-lisensen i oktober.
DNO er operatør ved Tawke og e...Se mer

Bredt børsfall i Europa

Europa-børsene fulgte de Asiatiske markedene og Oslo Børs ned fra start. Der stanser imidlertid likheten med Børsen her i Norge, for de europeiske børsene har fallet vedvart utover handelsdagen.
Sent tirsdag advarte USAs president Donald Trump om at de kommende ukene kan bli «svært smertefulle». Det hvite hus anslår nå at antallet døde av coronaviruset i USA kan bli mellom 100.000 og 240.000.
Samme dag var det meldt om fle...Se mer

USAs oljelagre fylles opp raskt: 13,8 mill. nye fat ble pumpet inn

De amerikanske råoljelagrene var opp 13,8 millioner fat i forrige uke til 469,2 millioner fat.
Det viser statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA.
Til sammenligning var det på forhånd ventet at lagrene skulle være opp 4,0 millioner fat, ifølge Direkt Makro.
Det er tidende uke på rad at USAs oljelagre kan vise til en ukentlig økning.
Lagertallene fra API viste tirsdag kv...Se mer

XXL-aksjen steg 85 prosent etter kriseløsning

Sportsbutikkjedens aksje steg mer enn 150 prosent under handelsdagen.
XXL steg kraftig fra start på Oslo Børs onsdag og utover ettermiddagen tiltok oppgangen i styrke.
Klokken 14.10 var aksjen opp over 150 prosent.
Da Oslo Børs stengte hadde oppgangen dempet seg noe, men aksjen endte opp hele 85,11 prosent til 8,7 kroner.
Utviklingen skjer etter at sportsutstyrskjeden natt til onsdag varslet en ref...Se mer

Lakseløft på Oslo Børs onsdag: Sjømatindeksen stiger fem prosent

Oppdrettselskapene på Oslo Børs stiger markant onsdag. Utviklingen dytter sjømatindeksen opp rundt fem prosent.
Slik ser det ut klokken 15.00:
  • Mowi stiger 5 prosent
  • Salmar stiger 7 prosent
  • Lerøy Seafood stiger 4 prosent
  • Austevoll Seafood stiger 3 prosent
  • Norway Royal Salmon stiger 5 prosent
  • Bakkafrost stiger 5 prosent
Meglerhuset Fearnley Securities oppgraderer onsdag sjømatsektoren til «kjøp» på bakgrunn...Se mer

DNB Markets hever kursmålet på Orkla-aksjen til 89 kroner

Meglerhuset DNB Markets hever kursmålet på Orkla til 89 kroner per aksje, fra tidligere 80 kroner, ifølge en fersk analyse.
Hold-anbefaling gjentas.
«Vi forventer en omsetning i første kvartal 2020 på 11,3 milliarder kroner, mot konsensus på 10,8 milliarder. Vi forventer videre at BCG-segmentet vil ha en vekst i ebit-margin på 20 basispunkter som følge av organisk vekst, noe utlignet av en høyere rå...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%