Kraftig tekfall på Wall Street mens «verdens viktigste rente» stiger

Tesla og Zoom dro Nasdaq nedover når deres fremtidige inntjening plutselig ble mindre verdt.
Wall Street tapte seg fra mandagens hopp med et fall på tirsdag. Nå faller hovedindeksene i New York ytterligere nedover. Slik er stoda etter stenging:
  • Dow Jones ned 0,38 prosent
  • S&P 500 ned 1,30 prosent
  • Nasdaq ned 2,70 prosent
En høyere rente på amerikanske 10-årige statsobligasjoner ble knyttet til den amerikanske børsens fall forrige uke, hvor blant annet Nasdaq falt nesten fem prosent i verdi. I dag klatrer renten igjen
Renten er ved stengetid på 1,46 prosent, opp fra 1,41 prosent ved børsens stengetid i går.
Samtidig er president Joe Biden ute i media og annonserer at USA vil ha nok vaksiner til å vaksinere hver eneste amerikaner i voksen alder innen slutten av mai.
Tidligere hadde myndighetene i USA spådd at vaksinering ville ta to måneder lengre enn dagens gladnyhet.
Regjeringen i USA skal ha hjulpet legemiddelrivalene Merck og Johnson & Johnson å bli enig om en avtale hvor Merck produserer den andres vaksiner på sine anlegg. Avtalen kan ifølge New York Times doble antallet doser Johnson & Johnson-vaksiner produsert i løpet av året.

Kraftig tek-fall

Tesla ble mest omsatt på Nasdaq-børsen, og dro resten av indeksen ned med seg da aksjen falt 4,84 prosent.
Apple falt også 2,45 prosent, mens Amazon og Microsoft datt nesten tre prosent hver. Zoom ble femte mest omsatte på Nasdaq, og bidro til tek-fallet med en nedgang på 8,37 prosent.
Tek-fallet kobles til økningen i «verdens viktigste rente», nemlig renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner. Når den går opp, svarer gjerne tek-aksjene med å falle.
Det er fordi tek-aksjer gjerne prises mye basert på fremtidig inntjening, og denne fremtidige inntjeningen blir mindre verdt når rentene stiger, siden diskonteringen blir kraftigere. Den amerikanske «tiåringen» hever gjerne andre renter, ved at det er dette som er den «risikofrie» renten andre setter sine påslag oppå.
Amerikanske tiårige statsobligasjoner har hatt en rente på under én prosent siden corona traff, men har økt siden januar, og ligger nå på 1,46 prosent.

Rakett daler ned igjen

Aksjen til det nettbaserte boliglånsselskapet Rocket Companies skjøt i går opp 70 prosent.
40 prosent av aksjene i selskapet skal være solgt «kort», noe som har vakt interessere hos blant annet nettforumet WallStreetBets, og flere på forumet snakker om en «short squeeze» for selskapet.
Nå går aksjen nedover igjen. I løpet av dagen falt aksjen 32 prosent.

Opptur i Asia

Før Wall Street åpnet var det bred børsopptur i Asia. Hongkong-børsen steg hele 2,7 prosent, mens Shanghai-indeksen gikk opp 1,95 prosent.
Oljeprisen ligger ved stenging på 64,0 dollar fatet. Opp fra 62,5 dollar ved børsstenging i går.

Siste nytt

Mineralselskap får støtte fra staten

Seabirds mineraldatter Green Minerals kunngjør tirsdag at det har fått innvilget støtte fra Forskningsrådet på 1,9 millioner kroner.
Ifølge en børsmelding reduserer pengestøtten risikoen for selskapet, som satser på utvinning av marine mineraler og sjeldne metaller på havbunnen.
Green Minerals utvikler en egen programvare for å utforske og utvinne råvarer fra dypet på norsk sokkel.
Målet er å utnytte ressurser s...Se mer

KMC Properties kjøper industrieiendom i Danmark

KMC Properties melder tirsdag at de har kjøpt en industrieiendom av emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack i Danmark. Meldinger kommer samtidig som norske Bewi melder at de kjøper 51 prosent av aksjene i det danske selskapet.

2020 Bulkers med TC-inntjening på 24.800 dollar i mars

Tor Olav Trøim-rederiet 2020 Bulkers hadde en time charter equivalent-inntjening på omtrent 24.800 dollar per dag i mars, opplyser de i en markedsoppdatering tirsdag.
TCE står for «time charter equivalent income» og representerer inntekter fra kontrakter fratrukket utgifter som drivstoff og havneavgifter.
De fire skipene som var på indeks-tilknyttede TC-kontrakter hadde en inntjening på om lag 24.8...Se mer

Bewi kjøper 51 prosent i dansk emballasjeselskap

Bewi kjøper 51 prosent av det danske emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack, melder selskapet i en børsmelding tirsdag.
Honeycomb hadde i 2019 en omsetning på omtrent 30 millioner danske kroner. Dette vil føre til en økning i Bewis årlise omsetning på omtrent 150 millioner kroner, opplyser selskapet.

Oljeprisene stiger tirsdag morgen

Oljeprisene stiger tirsdag morgen på tegn til økt etterspørsel med bedre økonomiske utsikter, samtidig som markedet fortsatt veies noe ned av mulighetene for mer tilbud fra Opec+ samt ytterligere covid-19-smitteverntiltak.
Månedsrapporten fra Opec for mars vil bli publisert senere tirsdag.
Ifølge Reuters kommer oppgangen som følge av bedre eksporttall fra Kina samt økende spenninger i Midtøsten knyt...Se mer

Oljeleter er «forsiktig optimist» for resten av 2021

Seismikkselskapet TGS venter en IFRS-basert nettoomsetning på 186 millioner dollar for første kvartal 2021, opp fra 52 millioner dollar på samme tid i fjor.
Samtidig forventes netto segmentinntekter å være rundt 75 millioner dollar, sammenlignet med 152 millioner millioner dollar i 1. kvartal 2020.
På forhånd var det ventet netto segmentinntekter på 91 millioner dollar, ifølge estimater innhentet a...Se mer

DNO pumper opp mer olje i Nord-Irak

DNO fikk mandag utbetalt 54 millioner dollar fra kurdiske regionale myndigheter (KRG).
Det melder det norske oljeselskapet i en børsmelding tirsdag.
Av det totale beløpet, utgjør 35,2 millioner dollar DNOs andel av oljeleveransene fra Tawke-lisensen i Kurdistan-regionen.
Resten av beløpet er knyttet til ulike oppgjørsavtaler for tidligere perioder der inntektene er blitt tilbakeholdt av KRG. DNO har...Se mer

Kinesiske handelstall overrasker – Asia-børsene stiger

Flere av de store børsene i øst stiger på ukens andre handelsdag. Nye nøkkeltall viser at Kina importerer mer og eksporterer mindre enn ventet.
Etter en negativ start på børsuken er det en positiv utvikling i Asia tirsdag, med flere nøkkelindekser i pluss.
Børsene i Tokyo, Seoul og Hongkong stiger over 1 prosent i morgentimene.
Slik ser det ut på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet ved...Se mer

Lerøy slaktet mer fisk

Lerøy Seafood fikk et slaktevolum på 42.100 tonn laks og ørret i første kvartal 2021, mot et slaktevolum på 39.400 tonn i tilsvarende periode året før.
Det opplyses i en melding fra selskapet mandag.
I første kvartal hadde Lerøy Aurora et slaktevolum på 9.000 tonn (8.500), Lerøy Midt hadde et slaktevolum på 16.500 tonn (14.500), mens i Lerøy Sjøtroll var slaktevolumet på 16.700 tonn (16.300). Av vol...Se mer

Veidekke får boligoppdrag for 512 millioner kroner for Obos

Veidekke har fått i oppdrag av Obos nye hjem å bygge prosjektet Lumanders hage på Ensjø i Oslo, ifølge en børsmelding.
Kontrakten er en totalentreprise verdt 512 millioner kroner uten merverdiavgift.
Lumanders hage består av 216 leiligheter, garasjeanlegg og en barnehage.
– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å sette i gang med byggearbeidene, sier Anders W. Haugen, direktør i Veidekke B...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%