I samarbeid med CMC Markets

Norwegian-direktør ser lavere nettovekst enn markedet

Finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen, sier i selskapets podcast at selskapets nettovekst etter hans syn vil bli lavere enn det markedet tror, ifølge Hegnar og TDN Finans.
Han åpner også for at færre fly enn ventet kan bli solgt.
– Det vi vil se fremover, som kommunisert i første kvartal, er at vi vil fornye flåten og også selge ned deler av ordreboken, som burde fjerne noen av driftsinvesteringsforpliktelsene fremover, i tillegg til å ta alderen på flåten ned (…) Så jeg tror det vil gjøre at nettoveksten fremover ikke vil bli så høy som markedet kanskje tror, svarer han på spørsmål om hvilke refleksjoner han har knyttet til balansen i regnskapet.
Norwegian stiger 4,04 prosent til 247,4 kroner på Oslo Børs. Tidligere i dag ble det kjent at IAG fortsatt er åpen for å by på Norwegian, ifølge flyselskapet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Bjørn Kjos: – Hvis vi hadde trengt mer penger, hadde vi hentet mer penger

Mens oppkjøpsryktene fortsetter å svirre rundt Norwegian, stilte konsernsjef Bjørn Kjos lørdag opp i et lengre intervju med NRK. Kanalen var med Kjos da han denne uken besøkte en luftfartskonferanse i Brussel.
Samtidig som både British Airways-eier IAG og Lufthansa har dukket opp som mulige oppkjøpere, har flere eksperter lenge pekt på at Norwegians økonomi er under press.
E24 omtalte i februar hvordan...Se mer

Saudi-Arabia lover markedsbalanse etter Opec-avtale

Etter at Russland, Mexico og de andre samarbeidslandene nå har blitt enige om å støtte produksjonsøkningen Opec-landene ble enige om fredag, lover Saudi-Arabia å handle besluttsomt for å holde oljeprisene under kontroll.
– Vi vil gjøre hva enn som er nødvendig for å holde markedet i balanse (...) Forbrukerne kan være trygge på at energileveransene er tilgjengelig i markedet, og at de forvaltes av e...Se mer

Russland og samarbeidslandene støtter Opec-økning

Etter at Opec-landene fredag ble enige om å øke det samlede produksjonstaket sitt, har det lørdag vært møter med 10 samarbeidsland som ikke er medlemmer. Landene kalles ofte OPEC+.
Nå har samarbeidslandene, inkludert Russland, Mexico, og Kasakhstan, gått med på produksjonsøkningen. Det melder flere nyhetsbyråer, inkludert Bloomberg, Economic Times og sørafrikanske Fin24.
Angolas oljeminister, Diamanti...Se mer

Opec møter partnerne for å spikre produksjonsavtale

Opec møter lørdag samarbeidslandene utenfor oljekartellet, deriblant Russland, for å spikre avtalen om økt oljeproduksjon.
Fredag ble Opec-landene enige om en produksjonsøkning, men uten å spesifisere nøyaktig hvor mye i den offisielle kommunikasjonen.
I dag møtes oljelandene for å sikre deltagelse i avtalen også fra landene utenfor Opec, skriver Reuters.
Opecs offisielle beskjed fredag var at karte...Se mer

Xiaomi-grunnlegger får aksjer til 12 mrd. før notering

Den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi kunngjorde lørdag planene for det som vil bli den største børsnoteringen i verden på nesten to år, skriver CNBC.
Der bekrefter Xiaomi at det skal hentes inn over 6 milliarder dollar i ny kapital før noteringen i Hongkong.
Samtidig blir grunnlegger og sjef i selskapet, Lei Jun, tildelt aksjer til en verdi av 1,5 milliarder dollar, ifølge Wall Street Journa...Se mer

USA gransker om selskaper rundet opp resultattall

Det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) gransker avrundinger i flere selskaper, skriver Wall Street Journal.
Tilsynet har sendt henvendelser til minst 10 selskaper i USA. Det skjer etter at en akademisk studie fant bevis for at selskaper justerer opp inntjeningstall.
Studien fant at tallet «4» dukket opp unormalt få ganger på tiendedelen av selskapenes resultat per...Se mer

Netflix-topp går av etter uakseptabel språkbruk

Kommunikasjonssjef Jonathan Friedland i Netflix forlater selskapet etter syv år, skriver han selv på Twitter fredag kveld.
Friedland sier at han har snakket på en ufølsom måte.
– Ledere må være utenfor all kritikk for å sette et eksempel, og uheldigvis holdt jeg ikke mål da jeg ufølsomt brukte fornærmende ord til teamet mitt i en vits, skrev Friedland på Twitter.
Hans avgang er den siste i rekken av...Se mer

Får ikke innfridd krav etter Veireno-konkurs

Oslo kommune krevde 82 millioner kroner etter konkursen i renovasjonsselskapet Veireno, men de pengene får de ikke, slår bostyreren fast ifølge NTB.
Boet etter Veireno er nå gjort opp. Oslo kommune hadde det største kravet mot konkursboet, skriver Dagens Næringsliv.
– Dette er penger Oslo kommune aldri får, sier bostyrer Leif Petter Madsen til avisen.
De fleste andre som hadde krav mot selskapet, få...Se mer

WTI med sterkeste oppgang siden 2016

Oljeprisene har hatt en sterk oppgang fredag, med amerikansk lettolje mot beste dag siden november 2016, viser tall fra Infront.
Den amerikanske lettoljen, eller WTI, har steget 5,33 prosent til 69,43 dollar fatet fredag.
Nordsjøoljen (brent) har også hatt en svært god dag, med en oppgang på 3,09 prosent til 75,66 dollar.
Opec-landene ble på toppmøtet i Wien enige om en produksjonsøkning som ble an...Se mer

Dow Jones hindret lengste tapsrekke på 40 år

Det var en positiv stemning på børsen i New York ved åpning fredag morgen, men indeksene endte blandet.
Det skjer etter at den amerikanske oljen har steget i kjølvannet av Opec-avtalen, som ifølge Irak vil bety en produksjonsøkning på rundt 770.000 fat per dag, skriver CNBC.
Amerikansk lettolje (WTI) er opp hele 5,13 prosent for dagen og handles til 69,20 dollar fatet.
Torsdag falt Dow Jones for ått...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%