Stenshagen har tapt 241 mill. på børs så langt i år

De siste åtte årene har milliardær Egil Stenshagen knust Børsen, men i år blir det bråstopp for investeringsselskapet Stenshagen Invest. Hittil i år har selskapet hatt en negativ avkastning på 241 millioner kroner, ifølge Finansavisens beregninger.
«Vi er ikke så opptatt av aksjekurser. Vi følger selskapene vi er investert i tett. Stort sett har de fleste levert godt også i år», skriver Stenshagen i en SMS til avisen.
Stenshagen skal blant annet ha tapt 213 millioner kroner kun på investeringen i Protector. I tillegg har 59 millioner forduftet fra B2Holding. Også i XXL, Kid, Multiconsult, AF Gruppen og Gaming Innovation Grup har milliardæren tapt penger.
For tre av ti selskaper er det likevel positivitet å spore. Stenshagen har tjent over 55 millioner på Bank Norwegian. Fra Norwegian og Bouvet har han hentet inn rundt 70 millioner kroner på papiret hittil i år.

Siste nytt

Akva sikrer avtale i Russland

Akva Group har, gjennom sitt datterselskap Akva Group Denmark, vunnet anbud for levering av smoltanlegg til Russian Aquaculture i Murmansk.
Den endelige kontrakten er ikke konkludert, og er blant annet avhengig av finansiering og regulatoriske godkjenninger, opplyses det.
Kontraktsverdien oppgis til 11,9 millioner euro og er ventet å bli levert i andre kvartal 2020.

Inngår avtale om selvkjørende biler med Nissan og Renault

Bilalliansen Renault-Nissan har inngått et partnerskap med skysstjenesten Waymo, som fokuserer på taxitjenester med selvkjørende biler i USA.
Det nye partnerskapet innebærer at partene skal «utforske alle aspekter» ved selvkjørende transport for passasjerer og leveringer i Frankrike og Japan.
Det melder selskapene i en felles pressemelding torsdag morgen.
Selskapene uttaler at avtalen er et første...Se mer

Nordea Markets nedgraderer Yara

Nordea Markets nedgraderer Yara til hold fra kjøp, ifølge en oppdatering torsdag.
«Til tross for at de langsiktige utsiktene er gode, er det mer usikkert på kort sikt. Dette grunnet risiko for økt eksport fra Kina som følge av lavere kinesiske priser, en svakere kinesisk valuta og lavere energikostnader», skriver meglerhuset.
Yara-aksjen faller en prosent til kurs 409 kroner på Oslo Børs torsdag mor...Se mer

Oslo Børs stiger fra start før rentebeslutning

Saken oppdateres.
Oslo Børs stiger fra start torsdag morgen, med Hovedindeksen opp 0,68 prosent.
Oljeprisen beveger seg samtidig markant oppover, i skrivende stund 2,06 prosent, til 63,52 dollar fatet.
Equinor stiger 1,45 prosent som Børsens mest omsatte aksje.
Deretter kommer Yara, som er den eneste blant de ti mest omsatte med nedgang. Aksjen faller i skrivende stund 0,92 prosent.
Slik ser det ut for selskapene...Se mer

Kronen styrker seg markant før rentemøtet

Kronekursen styrker seg betydelig mot både euro og dollar før Norges Bank trolig går mot strømmen og hever renten.
Kronen noteres i morgentimene til 8,63 mot dollar, rundt ti øre sterkere enn før den amerikanske sentralbankens (Fed) rentebeslutning onsdag kveld.
Fed holdt som ventet renten uendret på 2,25–2,50 prosent, men signaliserte økt vilje til rentekutt. Markedet priser nå inn full sannsynligh...Se mer

Kongsberg sikrer milliardkontrakt med Australia

Forsvarskonsernet Kongsberg Defence & Aerospace har sikret en kontrakt verdt 1,6 milliarder kroner med Australia, ifølge en børsmelding torsdag morgen.
Oppdraget går ut på å levere komponenter til luftvernsystemet Nasams til australske myndigheter.
Australske forsvarsmyndigheter annonserte valget av Nasams tilbake i mars i år, som leveres i samarbeid med amerikanske Raytheon.
– Vi er fornøyde med at Austra...Se mer

Lundin har funnet olje på Edvard Grieg-feltet

Lundin Petroleum har gjort to oljefunn i letebrønnene Jorvik og Tellus East på Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen, ifølge en melding.
De kombinerte ressursene for Jorvik og Tellus East er estimert til mellom fire og 37 millioner fat oljeekvivalenter.
Både Jorvik og Tellus East kan bli utviklet med brønner fra Edvard Grieg-plattformen.
De to brønnene ble boret fire kilometer nordøst for Edvard Grieg-pla...Se mer

Equinor trekker seg fra flere letetillatelser i New Zealand

Equinor og Chevron trekker seg ut av flere letetillatelser offshore New Zealand, ifølge Upstream torsdag.
Sammen har selskapet gitt fra seg de felleseide tillatelsene PEP 57083, PEP 57085 og PEP 57087, som opprinnelig ble anskaffet i desember 2014 under et 50:50-partnerskap hvor Chevron var operatør.

Seismikkundersøkelse for TGS og PGS i Canada

Seismikkselskapene PGS og TGS vil sammen gjennomføre det 5.000 kvadratkilometer store High Density 3D-multiklientprosjektet Jeanne d'Arc offshore New Foundland i Canada, ifølge meldinger fra PGS og TGS torsdag.
«Ramform Atlas» vil gjøre innhenting med GeoStreamer-teknologi, og arbeidet har startet og ventes ferdig sent i tredje kvartal 2019.
Prosjektet støttes av finansiering fra industrien.

Støle reduserte for 50 millioner i Salmar

Pareto-eier Svein Støle reduserte sist uke eksponeringen sin mot oppdrettskjempen Salmar med 136.431 aksjer, tilsvarende rundt 50 millioner kroner, basert på snittkurser, ifølge aksjonæroversikter.
Støle eier Salmar-aksjene gjennom sitt heleide investeringsselskap Pareto Invest.
Han sitter per onsdag sist uke på 223.267 aksjer i laksegiganten verd 82 millioner kroner. Det gjør ham til den 48. størs...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%