I samarbeid medaksjer og fond

Bedre enn ventet fra Burger King-eier Restaurant Brands

Restaurant Brands, som blant annet eier Burger King, slår forventningene til fjerde kvartal.
For Burger King-restauranter som har vært åpne i mer enn ett år, økte salget med 1,7 prosent fra samme periode året før. Ifølge Factset ventet analytikerne en vekst på 1,6 prosent.
De samlede inntektene økte fra 1,23 milliarder dollar til 1,39 milliarder (12 milliarder kroner), og var i tråd med forventningene.
Bunnlinjen viser et fall fra 395 millioner dollar til 163 millioner dollar (1,4 milliarder kroner). Nedgangen skyldes i hovedsak økt inntektsskatt og innløsning av preferanseaksjer i desember 2017, ifølge selskapet.
Justert resultat per aksje var 68 cent, og så vidt bedre enn ventede 67 cent.

Siste nytt

Twitter-byks på Wall Street etter sterke tall

Fra start gikk aksjen opp 13,6 prosent i kjølvannet av sosiale medier-kjempens tallslipp tirsdag.
Før børsåpning på Wall Street var aksjen opp 8,20 prosent.
Resultatet, inntektene og de viktige månedlige aktive brukerne kom alle inn betydelig høyere i første kvartal enn analytikerne hadde ventet på forhånd.
Justert resultat var på 37 cent per aksje, mot ventede 15 cent, ifølge Refinitiv-estimater. S...Se mer

Wall Street åpner opp etter sterke resultater

Påsken er over og en voldsom uke med kvartalsresultater er i gang. Etter at selskaper som Coca-Cola, Twitter, Lockheed Martin og United Technologies har levert bedre enn ventet tirsdag, åpner nøkkelindeksene på Wall Street svakt opp.
Twitter øker med 9 prosent etter åpning.
Wall Street holder også et øye med oljeprisen etter at prisen når rekordhøyt nivå i år. Dette er som følge av at USA annonser...Se mer

India vil slutte å kjøpe olje fra Iran

Regjeringen i India vil rette seg etter USAs sanksjoner mot oljeimport fra Iran og helt slutte å kjøpe olje fra landet.
India har det siste året kjøpt 23,6 millioner tonn olje fra Iran, men skal heretter dekke sitt behov med import fra andre oljeprodusenter, opplyser en talsmann for indisk UD.
Ifølge talsmannen Raveesh Kumar vil den indiske regjeringen jobbe sammen med andre land, blant dem USA, fo...Se mer

Jinhui Shipping kjøper to tørrbulkskip for 102 mill.

Tørrlastrederiet Jinhui Shipping and Transportation kjøper to skip av typen Supramax for 12 millioner dollar, tilsvarende en kjøpesum på 102 millioner kroner.
Det opplyser selskapet i en børsmelding.
Det er to heleide datterselskap av Jinhui som har avtalt kjøpene. Rederiet eier for tiden 18 tørrbulkskip – to av typen Panamax og 16 Supramax-skip.

Archer får plattformkontrakt fra Chevron

Oljeserviceselskapet Archer har fått en femårig kontrakt med oljeselskapet Chevron, ifølge en børsmelding.
Avtalen gjelder plattform boretjenester i Storbritannia. Den har i tillegg to ettårige opsjoner på forlengelse.
Som del av kontrakten skal Archer fortsette å levere tjenester knyttet til blant annet riggdrift og vedlikehold for plattformene Alba Northern og Captain i britisk del av Nordsjøen.
Oppstart er fra 1. mai i år me...Se mer

Brexit-uro bidro til inntektsløft for Coca-Cola

Coca-Cola solgte mer av signaturbrusen og Coke Zero i kvartalet som gikk, og slår forventningene analytikerne hadde til både inntekter og resultat.
Volum, en nøkkelindikator for etterspørselen, økte med 2 prosent i første kvartal, og var drevet av sterke markeder i Asia og Europa, skriver Reuters.
Organisk salg, der valutasvingninger og oppkjøp er rensket bort fra tallene, økte med 6 prosent. Høyere...Se mer

Twitter-inntektene opp 18 prosent - slår estimatene

Twitter har sluppet rapporten for første kvartal. Den viser tall som var bedre enn analytikerne hadde ventet, men prognosene skuffer.
Antallet månedlige aktive brukere (MAUs) landet på 330 millioner, mens det på forhånd var ventet 318 millioner, ifølge Refinitiv-estimater.
Inntektene økte med 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til 787 millioner dollar (6,7 milliarder kroner). Analytik...Se mer

Resultathopp for Sveaas-bank – tjente 170 millioner

Den Luxemburg-baserte kredittbanken Advanzia, der investor Christen Sveaas eier 60,3 prosent via konsernet Kistefos, kan vise til sterkere resultater i første kvartal.
De samlede inntektene steg til 60 millioner euro fra 48 millioner euro i første kvartal i fjor, mens resultatet etter skatt økte til 17,7 millioner euro, tilsvarende 170 millioner kroner, fra 12,2 millioner euro.
I kvartalsrapporten skriver ba...Se mer

Flyaksjer faller etter oljeprishopp

Mens oljeaksjene følger oljeprisen oppover tirsdag, setter flyaksjer kursen nedover.
Drivstoff er en stor utgiftspost for flyselskapene, som må se oljeprisen stige til 74,7 dollar per fat på det meste tirsdag formiddag – det høyeste siden november i fjor.
På børsene er det et bredt fall i luftfart. Her hjemme sendes Norwegian ned 2 prosent, mens SAS faller 2,4 prosent på Stockholm-børsen.
I Europa er også bildet rødt:...Se mer

Japan etterforsker to kryptobørser

Det japanske Finanstilsynet (FSA) raidet to kryptobørser i forrige uke for å etterforske interne tilsyn, som blant annet kundesikring og hvitvaskingstiltak, skriver Reuters.
Inspeksjonene ble gjennomført hos Huobi Japan Inc. og Fisco Cryptocurrency Exchange Inc., som begge nylig hadde store endringer i selskapets ledelsesstruktur, sa to kilder til avisen.
FSA presser for å sikre sikkerheten til kryp...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%