Christian Luiga blir midlertidig konsernsjef i Telia

Styret i Telia har valgt finansdirektør Christian Luiga som fungerende konsernsjef med virkning fra 12. september, ifølge en pressemelding.
Han vil ta over oppgavene til Johan Dennerlind, som sa opp sin stilling som konsernsjef og administrerende direktør i det svenske selskapet i august.
Christian Luiga startet i Telia Company i 2009. Frem til 2014 var han sjef for Corporate Control, før han tok over som Telias finansdirektør.
Johan Dennelind fortsetter å være tilgjengelig for selskapet til han forlater Telia i 2020. Han vil først og fremst fungere som rådgiver i innspurten av Bonnier Broadcasting-oppkjøpet, ifølge meldingen.

Siste nytt

Norsk PMI faller til laveste nivå siden mai 2009

Ikke siden finanskrisen har innkjøpssjefindeksen falt så mye som i mars. – Jeg får frysninger, sier industri-topp.
Innkjøpssjefsindeksen for norsk industri falt med 9,7 poeng i mars til 41,9 poeng. Dette er det laveste nivået siden mai 2009, ifølge DNB og Norsk forbund for innkjøp og logistikk (NIMA) som i samarbeid utarbeider PMI-tallene.
Rundt 80 bedrifter har svart på undersøkelsen for mars, som...Se mer

Paretos månedsportefølje raste 16,7 prosent i mars

Pareto Securities erstatter Sparebank 1 SMN, Orkla, Subsea 7 og Sparebanken Vest med Elkem, Europris, Gjensidige Forsikring og Mowi i månedsporteføljen for april.
Aksjene som beholdes i porteføljen er: Aker BP, Bonheur, Hafnia, Lerøy Seafood Group, Vow og Yara.
Avkastningen for porteføljen i mars var minus 16,7 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs (OSEBX) falt 14,8 prosent i samme periode.

Borregaard venter å måtte revurdere utsiktene for 2020

Borregaard vil i forbindelse med fremleggelsen av regnskapstallene for første kvartal 2020 sannsynligvis revurdere utsiktskommentarene for 2020 som ble gitt i forbindelse med presentasjonen for fjerde kvartal 2019.
Det fremkommer av en oppdatering fra Borregaard onsdag.
Borregaard forventer først og fremst en betydelig effekt på etterspørsel i visse sektorer innen ligninvirksomheten. For andre kvart...Se mer

SEB setter hold-anbefaling på Nel-aksjen

Meglerhuset SEB starter dekning av Nel-aksjen med en hold-anbefaling og kursmål på 10,40 kroner.
Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset datert 31. mars med overskrift «Too many unanswered questions».
Meglerhuset mener Nel virker å være godt posisjonert, spesielt med selskapets kontrakt med Nikola, men påpeker at raskt vekst i markedet også impliserer økt konkurranse.
Nel-aksjen er det siste året o...Se mer

Bredt børsfall i Europa

I likhet med Oslo Børs og Asia-børsene åpner de europeiske børsene med nedgang onsdag.
Sent tirsdag advarte USAs president Donald Trump om at de kommende ukene kan bli «svært smertefulle». Det hvite hus anslår nå at antallet døde av coronaviruset i USA kan bli mellom 100.000 og 240.000.
Samme dag var det meldt om flere døde i landet enn i Kina. Dermed er USA landet med tredje flest dødsfall, etter...Se mer

Kraftig XXL-hopp etter refinansiering og kapitalinnhenting

XXL-aksjen steg over 50 prosent på Oslo Børs etter rundt fem minutters handel onsdag. Siden har den falt noe tilbake og er klokken 09.15 opp 38 prosent.
Utviklingen skjer etter at sportsutstyrskjeden natt til onsdag varslet en refinansiering av lån på 1,45 milliarder og en kapitalinnhenting på 400 millioner.
Aksjekursen ligger onsdag morgen på rundt 6,5 kroner, mens kursen i emisjonen er på fem kron...Se mer

Softox Solutions starter leveranser – stiger på Børsen

Børsvinneren Softox Solutions varslet sekunder før børsåpning at den første leveransen av selskapets hånddesinfeksjonsmiddel finner sted i dag, onsdag.
Aksjen stiger rundt 7,3 prosent etter syv minutters handel.
Selskapet har per nå etablert en produksjonskapasitet på inntil 5.000 flasker per dag. Denne forventes å øke til 15.000 innen relativt kort tid. Det opplyses samtidig at det innen utgangen...Se mer

Siem Offshore får pusterom for å lande en langsiktig løsning

Kristian Siems Siem Offshore har sikret en avtale med sine sikrede långivere der offshorederiet gis tid til å sikre en langsiktig løsning på dets pressede finansielle situasjon, ifølge en melding onsdag.
Avtalen innebærer betalingsutsettelser på renter og avdrag og unntak fra lånebetingelsene frem til 15. mai 2020.
Siem Offshore informerte tidligere i mars at likviditetssituasjonen var ytterligere s...Se mer

Salmones Camanchaca endrer regnskapsprinsipper

Det chilenske oppdrettselskapet Salmones Camanchaca har gjort endringer i regnskapet fra 2019 etter diskusjoner med Finanstilsynet. Det kommer frem i en melding fra tilsynet onsdag.
Finanstilsynet har i en gjennomgang funnet at den finansielle rapporteringen har inkludert en vurdering av verdsettelse av biologiske eiendeler. Frem til og med tredje kvartal i fjor, har selskapet verdsatt umoden fisk...Se mer

Ny finansdirektør og kommersiell direktør i Axxis Geo Solutions

Nils Haugestad er ansatt som ny finansdirektør i det lille seismikkselskapet Axxis Geo Solutions, ifølge en melding onsdag morgen. Haugestad har de siste åtte årene vært finansdirektør i seismikkselskapet Seabird Exploration.
Axxis melder også om at tidligere finansdirektør Svein Knudsen er utnevnt som ny kommersiell direktør i selskapet.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%