Boeing og Norwegian faller tungt etter Ethiopian-ulykken

Flyulykken i Etiopia søndag fører til at Boeing-aksjen sendes ned 6,04 prosent på Wall Street mandag.
Det var søndag morgen et Boeing 737 Max 8-fly fra Ethiopian Airlines styrtet like etter avgang fra Addis Abeba. 157 mennesker mistet livet i ulykken, som er den andre for denne flytypen siden oktober.
Dette har fått flere til å spørre seg om det er et sikkerhetsproblem med flytypen. Natt til mandag besluttet kinesiske luftfartsmyndigheter å kreve at flytypen ble satt på bakken inntil videre.
Norwegian, som har 18 fly av den aktuelle typen, falt også markant på Børsen mandag. Aksjen endte ned 6,38 prosent til 56,64 kroner.
Analytikere E24 har snakket med peker på at flyulykken trolig er den viktigste årsaken til at Norwegian-aksjen faller mandag:
– Trafikktallene var omtrent som ventet fra vår side, men kanskje noe svakere enn konsensustallene. Det ser ut til at det er Max-saken som er årsaken til fallet, sier Norwegian-analytiker Jo Erlend Korsvold i SEB til E24.

Bestilte 110 fly i 2012

Norwegian opplyste til E24 mandag morgen at flyene fortsatt er i normal drift, men at selskapet har tett kontakt med Boeing og følger deres anbefalinger.
Norwegian bestilte i 2012 110 fly av typen Boeing 737Max 8 som etter hvert vil erstatte dagens 737–800.
Ved utgangen av 2018 hadde Norwegian 18 nye Max-fly i flåten, og ved utgangen av 2019 skal den etter planen vokse til 34.
I 2021 skal selskapet etter planen ha 74 slike fly i trafikk. Hvis Max-flyet skulle bli satt på bakken i Europa og USA, slik kinesiske myndigheter har gjort, vil det få konsekvenser for Norwegians operasjon.
Da det oppsto motorproblemer med Rolls-Royce-motorene på Boeings Dreamliner-fly ble både Norwegian og andre flyselskap hardt rammet fordi fly måtte tas ut av trafikk.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Svært kraftig oppgang på Wall Street etter vaksinenytt og krisepakke

Den brede S&P 500-indeksen hadde sin beste dag siden juni i fjor, og tek-aksjer er tilbake på topp.
Amerikanske investorer kan virket å ha ristet av seg frykten for høye renter som preget børsen forrige uke. I løpet av dagen føyk Wall Street oppover og endte slik:
  • Dow Jones opp 1,95 prosent
  • Nasdaq Composite opp 3,01 prosent
  • S&P 500 2,38 prosent
Amerikanernes tredje krisepakke ble lørdag stemt gjennom R...Se mer

Thinfilm vurderer å hente penger

Thinfilm vurderer en rettet emisjon på opptil cirka 69 millioner aksjer.
Det fremgår av en melding mandag.
Provenyet i transaksjonen vil bli brukt til å finansiere oppskaleringen av selskapets produksjon av mikrobatterier og for generelle selskapsformål, fremgår det.
Emisjonen vil bli gjennomført som en akselerert bokbyggingsprosess. SEB og Sparebank 1 Markets er valgt som tilretteleggere.

Markant oppgang på Oslo Børs - steg 2,11 prosent

Børsen hentet seg inn etter fredagens fall. Det førte til ny rekord.
Hovedindeksen endte på den rekordhøye sluttnoteringen 1.028,34 poeng mandag, etter en oppgang på 2,11 prosent. Oppgangen kommer med god stemning i aksjemarkedene internasjonalt.
I Asia- og Stillehavsregionen steg samtlige indekser etter at Kinas offisielle PMI for februar endte på 50,6.
Også her i Norge fikk vi positive impulser...Se mer

Polarcus-kunde truer med søksmål etter kansellering

På grunn av hendelsene og tiltakene annonsert 2. februar 2021, hvor långiverne trakk sin støtte fra pågående fartøysdrift, har ikke Polarcus klart å komme med et erstatningsskip til et tidligere annonsert prosjekt i Asia, og oppdragsgiver har derfor terminert kontrakten.
Det fremgår av en melding mandag.
Det opplyses at oppdragsgiver har som intensjon å forfølge relevante datterselskap av Polarcus f...Se mer

Spørsmål

geir sund: Hei,

Nå har sanntidskursene vært nede for E24+ siden midten av sist uke, har kontaktet dere flere ganger vedr dette og får bare til svar at dette vil bli fikset og beskjed om å slette informasjonskapsler, har dere en løsning på dette snart?

I tillegg har sanntidskurser vært utilgjengelig i appen deres i flere mnd.

Hanna Ghaderi:
Hei, Geir!
Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med sanntidskursene, men om du tar kontakt med utvikling@e24.no så skal de kunne bistå.

Quantafuel om nytt samarbeid: Snakk om investeringer på mellom fem og åtte milliarder kroner i Italia

Det nye samarbeidet mellom Quantafuel, Saipem og Corepla i Italia kan bety investeringer i området 5 til 8 milliarder kroner, som vil skje i etapper.
Det sier konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel til TDN Direkt mandag.
Ifølge konsernsjefen er det Saipem og Corepla som har valgt Quantafuels teknologi med planer om å bygge ut kjemisk resirkulering på tvers av Italia. Denne intensjonen kommer som følge...Se mer

Europeiske PMI-indekser for industrien slår forventningene

Stemningen blant europeiske innkjøpssjefer i industrisektoren var bedre enn ventet i februar, ifølge endelige PMI-tall publisert mandag formiddag.
For eurosonen landet indeksen på 57,9 poeng i februar, og havner dermed over grensen på 50 som sikker vekst fra tilbakegang. Det er bedre enn konsensusestimatet på 57,7, ifølge TDN/SME.
I Storbritannia landet indeksen for industrisektoren på 55,1, og indi...Se mer

Dash Bidco med nytt bud på Infront: Øker til 40 kroner per aksje

Dash Bidco øker budet på Infront til 40 kroner per aksje fra 34,40 kroner. . Selskapet opplyser at dette er et endelig bud, og at de ikke vil komme med noen ytterligere endringer til tilbudet.
Samtidig skriver Bidco at de sammen med sine partnere har rettigheter til 55,03 prosent av de utstedte aksjene i Infront.
Aksjonærer som allerede har akseptert tilbudet på 34,40 kroner aksjen vil ha rett til...Se mer

Hurtigruten sikret halv milliard i nytt lån

Hurtigruten Group har sikret en ny lånefasilitet på 46,5 millioner euro, vel 480 millioner kroner, ifølge en børsmelding mandag.
Lånet får en rente på 8 prosent pluss Euribor, forfaller i juni 2023 og blir sidestilt med konsernets eksisterende sikrede gjeld.
«Denne transaksjonen, sammen med forventet salg av eiendomsporteføljen på Svalbard, gir Hurtigruten en solid likviditetsposisjon i arbeidet mo...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%