Elopak varsler om oppkjøp til 816 millioner

Kartongprodusenten Elopak Group har inngått en avtale om å kjøpe Naturepak Beverage for en pris på 96 millioner dollar på kontant- og gjeldsfri basis, ifølge en børsmelding tirsdag kveld.
Det tilsvarer en sum på 816 millioner norske kroner med dagens kurs.
Naturepak beskrives som en ledende leverandør av kartong og emballasjesystemer for ferske flytende næringsmidler i den såkalte MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika), med produksjonsfasiliteter i Marokko og Saudi-Arabia.
Selgrne er Gulf Industrial Group og Evergreen Packaging, et heleid datterselskap av Pactiv Evergreen.
Oppkjøpet gir ifølge Elopak tilgang til en strategisk viktig kundebase i segmentet fersk mønekartong, hovedsakelig innen ferske meieriprodukter i Marokko, og gir «tilgang til vekstmarkeder i en attraktiv region med strukturell medvind grunnet befolkningsvekst og urbanisering».
Naturepak Beverage har en årlig produksjonskapasitet på 2,7 milliarder kartonger i forskjellige produktstørrelser, 140 ansatte og omsatte i fjor for omtrent 40 millioner dollar.
«Transaksjonen blir finansiert gjennom en kombinasjon av kontanter og kredittfasiliteter. Transaksjonen ventes å positivt påvirke Elopaks vekstmargin, margin og resultat per aksje etter ferdigstillelse», skriver Elopak.
Elopak gikk på Oslo Børs i juni, og har det familieeide investeringsselskapet Ferd som største eier med 58,4 prosent.

Siste nytt

DNB Markets og Pareto Höegh øker Autoliners-kursmål etter tallslipp

DNB Markets oppjusterer sitt kursmål på Höegh Autoliners til 65 kroner fra 51 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fredag.
«Etter vårt syn er selskapet i en misunnelsesverdig posisjon, med utbytte introdusert og en plan for en potensielt fullfinansiert 16-skips nybyggingsprogram for å posisjonere det for fremtiden», skriver meglerhuset.
Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål...Se mer

Venter tredobbel svensk renteheving

Prisveksten i Sverige holdt seg høy i juli, selv om den dempet seg noe fra nivået i juni. Inflasjonen var på åtte prosent i juli målt mot samme periode i fjor.
Nå venter Handelsbanken at sentralbanken i Sverige, Riksbanken, kommer med en trippel renteheving på 0,75 prosentpoeng på møtet i september.
Seniorøkonom Johan Löf i Handelsbanken skriver i et notat at dagens inflasjonsrapport viser at gapet...Se mer

Kraftig fall for Pexip-aksjen

Hovedindeksen åpnet med et et svakt fall, og en drøy halvtime ut i handelen vaklet indeksen mellom pluss og minus.
Det var blandet utvikling på børsene i Asia i morgentimene norsk tid, og etter at onsdagens jublende stemning på Wall Street roet seg ned i går kveld.
Oljeprisen ligger på 99,3 dollar ved børsåpning. Det er 1,2 dollar høyere enn da børsen stengte i går, og en svak nedgang på 0,1 prose...Se mer

Fearnley Securities oppgraderer Aker Solutions-aksjen

Meglerhuset oppgraderer Aker Solutions til kjøp fra salg med et kursmål på 40 kroner per aksje.
Det fremgår av en analyse fredag.
«Etter år med underinvesteringer er en uunngåelig bedring godt i gang. Aker Solutions' stigende ordrereserve er klare bevis. Den rekordhøye pipelinen med anbud er ytterligere bevis på dette», skriver Fearnley Securities.
«Flere drivere kommer fra skatteincentivordningen på...Se mer

Aker BP med olje- og gassfunn ved Skarvfeltet

Funnet er gjort i undersøkelsesbrønnen 6507/3-15 i utvinningstillatelse 941 nordøst for Skarvfeltet i Norskehavet.
Funnet estimeres til 1,7-5,7 millioner standardkubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter og vil vurderes produsert på Skarvfeltet, melder Oljedirektoratet fredag.
Det tilsvarer mellom 10,7 og 35,9 millioner fat.
«Brønnen traff på en total olje- og gasskolonne på om lag 115 meter i Fangst...Se mer

Kraft Bank økte overskuddet

Kraft Bank, der investor Bjørn Maaseide er største aksjonær, fikk et resultat før skatt på 18,4 millioner i andre kvartal 2022, mot 15,5 millioner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport fredag.
Banken hadde netto renteinntekter på 37 millioner kroner i kvartalet, mot 33 millioner kroner i samme kvartal året før.
I andre kvartal var nysalget høyere enn forventet mens innfrielser var...Se mer

Akva Group tapte 54 millioner i andre kvartal

Akva Group fikk et driftsresultat på minus 41,4 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 32,4 millioner kroner samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.
Driftsresultatet er på linje med resultatvarsel fra selskapet tidligere i august.
Driftsinntektene var 907 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 832 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens resultatet før skatt fal...Se mer

Interoil økte inntekter og resultat

Oljeselskapet fikk en justert EBITDA på 1,6 millioner dollar i årets andre kvartal, fra 1,5 millioner kroner samme på samme tid i fjor. Selskapets resultat etter skatt endte på 800 000 dollar, opp fra 300 000 dollar i andre kvartal 2021.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport fredag.

Resultathopp for Wilson

Shippingselskapet la fredag frem sin rapport for årets andre kvartal og kan vise til gode tall.
Resultat etter skatt endte på 26 millioner euro, opp fra usedvanlig lave 9 millioner euro på samme tid i fjor. Selskapets EBITDA var på 43,7 millioner euro, mot 23 millioner euro i andre kvartal i 2021.
Et sterkt spot-marked og god flyt i selskapets transportsystem har resultert i god inntjening for først...Se mer

Svensk inflasjon holdt seg høy i juli

Inflasjonen har steget til høye nivåer i mange land. Fredag kommer det svenske statistikkbyrået med ferske tall over prisveksten.
Den viser at konsumprisindeksen med fast rente (KPIF) steg med 8 prosent i juli fra samme måned i fjor.
Det var ned fra veksttakten 8,5 prosent i juni. Det var også hakket lavere enn økonomenes forventninger på 8,1 prosent, skriver Dagens Industri.
I juni var prisveksten i Sveri...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%