Targovax: Legemiddel godkjent for kliniske studier i USA

Kreftvaksineselskapet Targovax opplyser at en «legemiddel under utvikling» (IND)-søknad for TG01 i kombinasjon med QS-21 STIMULON har blitt godkjent av det amerikanske helsemyndigheter (FDA). Dermed er det klart for å starte opp kliniske studier i USA.
Det fremgår av en melding torsdag.
«Søknaden om IND-godkjenning for en ny og forbedret TG01 RAS vaksine i kombinasjon med QS-21 STIMULON ble sendt i mai, og har nå blitt godkjent av det amerikanske FDA. Det betyr at den nye TG01-versjonen er godkjent for kliniske studier i USA», skriver selskapet.
Targovax har allerede vist lovende resultater med en tidligere versjon av TG01 mot kreft i bukspyttkjertelen. TG01 hjelper immunforsvaret med å bekjempe kreft forårsaket av mutasjoner i RAS-genet. Av tekniske og kommersielle hensyn har Targovax gjort betydelige forbedringer i TG01 for å styrke immunresponsen mot RAS-mutasjoner, forenkle håndteringen på sykehuset og forbedre pasientopplevelsen, opplyses det.
I det nye formatet vil TG01 bli gitt sammen med den FDA godkjente adjuvansen QS-21 STIMULON fra samarbeidspartneren Agenus. QS-21 STIMULON er en viktig komponent i kommersielle vaksiner som Shingrix® og MosquirixT, og er forventet å forbedre TG01-vaksinen ved å skape en sterkere immunrespons.
– Dette er en viktig milepæl for vårt KRAS-program, og første gang en TG-vaksine får godkjenning for kliniske studier i USA. Vi er overbevist om at de betydelige oppgraderingene vi har gjort med TG01 vil gi bedre effekt for pasientene, forenkle håndteringen for helsepersonell og gjøre TG-vaksinen til et mer attraktivt produkt totalt sett. Vi jobber nå aktivt med flere sykehus for å starte kliniske studier i USA med den nye og forbedrede TG01-vaksinen i løpet av 2022, sier Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Targovax.

Siste nytt

Black Sea Property: Resort-åpning utsettes

Åpningen av Sunrise Gardens Resort blir utsatt, melder Black Sea Property.
Årsaken er at det må foretas nødvendige tester, og ferdigstillelse av alle fasilitetene, ifølge en børsmelding.
Resorten er nå forventet å åpne innen kommende 10-dagers periode, dvs. innen 8. juli 2022, skriver selskapet.

Danmark vil firedoble sol- og vindkraft i 2030

I helgen ble et bredt flertall i det danske Folketinget enige om å firedoble den samlede kapasiteten for sol- og vindkraft på land.
– Et viktig redskap til å raskt bli fri fra Putins gass er å bygge flere vindturbiner og solceller på land. Derfor firedobler vi produksjonen av fornybar energi på land, sa Danmarks innenriks- og boligminister Christian Rabjerg Madsen i en melding i helgen.
Mye av økningen kan tas gjenno...Se mer

Nasdaq ledet an markant fall på Wall Street

Det var positiv stemning på Wall Street ved børsåpning tirsdag, men utover ettermiddagen norsk tid endret bildet seg. Fallet tiltok utover kvelden.
Slik så det ut for de viktigste indeksene ved stengetid:
  • Dow Jones falt 1,56 prosent
  • Nasdaq falt 2,98 prosent
  • S&P 500 falt 2,01 prosent
Tek-giganter som Tesla, Amazon og Facebook-eier Meta falt markant. Alle endte med nedgang på rundt fem prosent. Snap og A...Se mer

Tekniske problemer hos Nordnet

Det er tekniske problemer hos Nordnet mandag kveld. Daglig leder Anders Skar bekrefter til E24 mandag kveld at det ikke er mulig å legge ordre i amerikanske eller canadiske aksjer via deres tjenester.
Skar skriver i en SMS at feilen skyldes tekniske problemer hos Nordnets depotbank i USA. Det jobbes med å løse problemet, men de vet ikke når eller hvor raskt det vil skje.
Nordnet beklager på det sterke...Se mer

Bewi må selge fabrikker før oppkjøp av Jackon

Konkurransetilsynet godkjenner Bewis oppkjøp av Jackon mot at de selger Jackons fiskekassefabrikker i Alta og Gratangen. Disse må selges til en uavhengig og egnet kjøper før oppkjøpet kan gjennomføres, opplyser tilsynet tirsdag.
Bewi og Jackon produserer EPS-fiskekasser ved en rekke fabrikker langs hele kysten.
– Oppkjøpet gjelder to store og nære konkurrenter i EPS-fiskekassemarkedet i Troms og F...Se mer

Vattenfall vurderer småskala atomkraft ved Ringhals

Det svenske kraftselskapet Vattenfall skal gjøre en forstudie av små modulære kjernereaktorer (SMR) som kan tilknyttes kjernekraftverket Ringhals.
Kraftbehovet i Sverige er ventet å øke mye, og da kan kjernekraft ha en rolle å spille, påpeker det statseide selskapet. Vattenfall har tidligere solgt seg ut av kullkraft, og satser nå mye på vannkraft og vindkraft.
– Det er behov for alle fossilfrie ene...Se mer

Obos-banken varsler rentehevinger

Både innskudd- og utlånsrentene heves med inntil 0,5 prosentpoeng. Det opplyser Obos-banken, tirsdag ettermiddag.
– Beste boliglånsrente vil etter hevingen være på 2,58 prosent, skriver de i en pressemelding.
På innskuddssiden vil brukskonto ha en rente på 1,0 prosent og plasseringskonto 1,65 prosent.

Tar opp dekning med hold-anbefaling

DNB Markets tar opp dekning av PatientSky Group med en hold-anbefaling med kursmål 2,80 kroner, ifølge en oppdatering tirsdag.
«Ettersom PatientSky Group allerede har fått en ledende posisjon innen markedet for elektroniske pasientjournaler, forventer vi at begrenset inntak av nye klinikker og forhøyet churn vil drive litt negativ omsetningsvekst på kort sikt», skriver meglerhuset.
DNB Markets legger imidlertid...Se mer

SAS fornøyd med at Norge kan gjøre om gjeld til aksjer: – Et viktig steg

Det skriver SAS i en børsmelding etter at regjeringen åpner for å gjøre om den norske statens andel gjeld til aksjer, men samtidig sier nei til å gå inn med nye penger.
I meldingen skriver SAS at Norges ja til omgjøring av gjeld til aksjer er et «viktig steg» for selskapets redningsplan SAS Forward.
Selskapet takker samtidig for støtten det har fått av den norske staten gjennom årene.
SAS la tidligere i år frem en...Se mer

Analysesjef om Norges nei til å skyte inn penger i SAS: – Lå litt i kortene

Regjeringen åpner for å gjøre om den norske statens andel gjeld til aksjer, men vil ikke gå inn med nye penger i kriserammede SAS.
Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets er ikke overrasket.
– Det som er viktig for infrastrukturen i Norge er Widerøe, sier han. Westby påpeker at Widerøe ble skilt ut av SAS i forbindelse med redningsaksjonen tilbake i 2012.
– Samfunnsmessig er det ikke «m...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%