Nytt Gamestop-byks i minicomeback på Wall Street

Gamestop-aksjen steg mer enn 100 prosent etter en heftig sluttspurt onsdag.
Nok en gang kom Gamestop-aksjen i fokus på Wall Street.
En time før børsene stengte begynte aksjen å skyte i været. Oppgangen gikk så fort at handelen ble stanset. Til slutt endte aksjen opp over 100 prosent.
Gamestop-aksjen har vært mye omtalt den siste tiden etter at en rekke småinvestorer fant sammen på nettforumet Reddit og besluttet å kjøpe store mengder aksjer i selskapet som store investeringsbanker har veddet på at vil falle i kurs.
Tidligere onsdag kunngjorde selskapet at finansdirektør Jim Bell vil gå av i mars.

Snuoperasjon

På lik linje med de foregående dagene denne uken, startet også onsdagen med aksjefall på Wall Street, før stemningen snudde for alvor.
Til slutt ble det en onsdag med solid oppgang etter to dager med fall, spesielt for teknologiaksjer.
Industritunge Dow Jones steg mest av de toneangivende indeksene og endte på ny toppnotering på nesten 32.000 poeng.
Slik stengte Wall Street:
  • S&P 500 opp 1,13 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,99 prosent
  • Dow Jones opp 1,35 prosent

Beroligende Fed-sjef

Investorer har nå blitt beroliget etter uttalelser fra Federal Reserve-sjef Jerome Powell, skriver Reuters.
Bekymringen har dreid seg om hvordan det økonomiske landskadet vil se ut når man forhåpentligvis går inn avsluttende fase av pandemien.
Med en massiv stimulipakke som det snakkes om at kan komme på 1.900 milliarder dollar, kombinert med en opplivning av næringslivet og at privatkonsumet vil ta seg opp, ligger mye til rette for sterk prisvekst.
Om det blir tilfelle, vil den amerikanske sentralbanken måtte se på å heve styringsrenten, noe som vil gjøre aksjer – spesielt vekstaksjer – mindre attraktive.
At handelen nå har snudd viser at optimismen knyttet til en gjenåpning av økonomien ser ut til å trumfe denne bekymringen, påpeker Reuters.
Powell sa onsdag ifølge nyhetsbyrået at det kan ta mer enn tre år å nå sentralbankens inflasjonsmål. Det er ifølge Reuters et tegn på at Fed kommer til å holde rentene lave i lang tid fremover.

Boeing-hopp

Det er først og fremst tek-aksjer som har fått gjennomgå de siste dagene, og ved åpning onsdag så trenden ut til å fortsette, da alle de såkalte FAANG-aksjene falt med rundt 1 prosent.
Nasdaq endte som nevnt i positivt terreng, men det var ikke primært drevet av disse tek-gigantene. Ut av kvintetten med Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Alphabet (Google) var det kun Netflix og Alphabet som endte i pluss.
Blant dagens store vinnere finner vi flyprodusenten Boeing. Aksjen endte opp nesten 8 prosent. Dette skjer etter to dager med fall som en reaksjon på nyheten om at en rekke 777-fly ble satt på bakken med motortrøbbel.

Siste nytt

Mineralselskap får støtte fra staten

Seabirds mineraldatter Green Minerals kunngjør tirsdag at det har fått innvilget støtte fra Forskningsrådet på 1,9 millioner kroner.
Ifølge en børsmelding reduserer pengestøtten risikoen for selskapet, som satser på utvinning av marine mineraler og sjeldne metaller på havbunnen.
Green Minerals utvikler en egen programvare for å utforske og utvinne råvarer fra dypet på norsk sokkel.
Målet er å utnytte ressurser s...Se mer

KMC Properties kjøper industrieiendom i Danmark

KMC Properties melder tirsdag at de har kjøpt en industrieiendom av emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack i Danmark. Meldinger kommer samtidig som norske Bewi melder at de kjøper 51 prosent av aksjene i det danske selskapet.

2020 Bulkers med TC-inntjening på 24.800 dollar i mars

Tor Olav Trøim-rederiet 2020 Bulkers hadde en time charter equivalent-inntjening på omtrent 24.800 dollar per dag i mars, opplyser de i en markedsoppdatering tirsdag.
TCE står for «time charter equivalent income» og representerer inntekter fra kontrakter fratrukket utgifter som drivstoff og havneavgifter.
De fire skipene som var på indeks-tilknyttede TC-kontrakter hadde en inntjening på om lag 24.8...Se mer

Bewi kjøper 51 prosent i dansk emballasjeselskap

Bewi kjøper 51 prosent av det danske emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack, melder selskapet i en børsmelding tirsdag.
Honeycomb hadde i 2019 en omsetning på omtrent 30 millioner danske kroner. Dette vil føre til en økning i Bewis årlise omsetning på omtrent 150 millioner kroner, opplyser selskapet.

Oljeprisene stiger tirsdag morgen

Oljeprisene stiger tirsdag morgen på tegn til økt etterspørsel med bedre økonomiske utsikter, samtidig som markedet fortsatt veies noe ned av mulighetene for mer tilbud fra Opec+ samt ytterligere covid-19-smitteverntiltak.
Månedsrapporten fra Opec for mars vil bli publisert senere tirsdag.
Ifølge Reuters kommer oppgangen som følge av bedre eksporttall fra Kina samt økende spenninger i Midtøsten knyt...Se mer

Oljeleter er «forsiktig optimist» for resten av 2021

Seismikkselskapet TGS venter en IFRS-basert nettoomsetning på 186 millioner dollar for første kvartal 2021, opp fra 52 millioner dollar på samme tid i fjor.
Samtidig forventes netto segmentinntekter å være rundt 75 millioner dollar, sammenlignet med 152 millioner millioner dollar i 1. kvartal 2020.
På forhånd var det ventet netto segmentinntekter på 91 millioner dollar, ifølge estimater innhentet a...Se mer

DNO pumper opp mer olje i Nord-Irak

DNO fikk mandag utbetalt 54 millioner dollar fra kurdiske regionale myndigheter (KRG).
Det melder det norske oljeselskapet i en børsmelding tirsdag.
Av det totale beløpet, utgjør 35,2 millioner dollar DNOs andel av oljeleveransene fra Tawke-lisensen i Kurdistan-regionen.
Resten av beløpet er knyttet til ulike oppgjørsavtaler for tidligere perioder der inntektene er blitt tilbakeholdt av KRG. DNO har...Se mer

Kinesiske handelstall overrasker – Asia-børsene stiger

Flere av de store børsene i øst stiger på ukens andre handelsdag. Nye nøkkeltall viser at Kina importerer mer og eksporterer mindre enn ventet.
Etter en negativ start på børsuken er det en positiv utvikling i Asia tirsdag, med flere nøkkelindekser i pluss.
Børsene i Tokyo, Seoul og Hongkong stiger over 1 prosent i morgentimene.
Slik ser det ut på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet ved...Se mer

Lerøy slaktet mer fisk

Lerøy Seafood fikk et slaktevolum på 42.100 tonn laks og ørret i første kvartal 2021, mot et slaktevolum på 39.400 tonn i tilsvarende periode året før.
Det opplyses i en melding fra selskapet mandag.
I første kvartal hadde Lerøy Aurora et slaktevolum på 9.000 tonn (8.500), Lerøy Midt hadde et slaktevolum på 16.500 tonn (14.500), mens i Lerøy Sjøtroll var slaktevolumet på 16.700 tonn (16.300). Av vol...Se mer

Veidekke får boligoppdrag for 512 millioner kroner for Obos

Veidekke har fått i oppdrag av Obos nye hjem å bygge prosjektet Lumanders hage på Ensjø i Oslo, ifølge en børsmelding.
Kontrakten er en totalentreprise verdt 512 millioner kroner uten merverdiavgift.
Lumanders hage består av 216 leiligheter, garasjeanlegg og en barnehage.
– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å sette i gang med byggearbeidene, sier Anders W. Haugen, direktør i Veidekke B...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%