Golden Ocean vil kjøpe tilbake aksjer for milliardbeløp

Rederiet setter i gang et program for tilbakekjøp av aksjer på maksimalt 100 millioner dollar, ifølge en børsmelding tirsdag kveld.
Beløpet tilsvarer drøye 1 milliard kroner.
– Usikkerheten i den globale økonomien har påvirket kapitalmarkedet og det kortsiktige sentimentet i fraktmarkedet for tørrlast. Etter den siste aksjekursutviklingen, finner vi det i aksjonærenes interesse at selskapet har autorisasjon til å kjøpe tilbake aksjene våre som en del av dets strategi om kapitalallokering, uttaler Golden Ocean-sjef Ulrik Andersen.
Grepet kommer etter at aksjekursen til det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet har falt kraftig siden før sommeren.
Fra en kurstopp på rundt 154 kroner i mai, har kursen falt til 86 kroner per børsstenging tirsdag. Det tilsvarer en nedgang på 44 prosent.
Så langt i år er aksjekursen opp drøye 8 prosent.
– Gitt styrken i balansen vår og vårt konstruktive syn på markedet langsiktig, har styret besluttet å gå for muligheten til å allokere våre finansielle ressurser for å forfølge et slikt tilbakekjøpsprogram. Denne planen reflekterer vår tillit til markedet og vår strategi til å investere i langsiktig aksjonæravkastning, tilføyer han.
Golden Ocean vil kjøpe tilbake aksjene i markedet, både på Oslo Børs og på Nasdaq-børsen i New York. Selskapet er notert begge steder.
Det maksimale beløpet som vil bli betalt per aksje er 10 dollar, eller tilsvarende beløp i kroner for aksjene som kjøpes på Oslo Børs.
Aksjonærene i Golden Ocean kunne etter forrige kvartalsrapport glede seg over et annet aksjonærvennlig grep.
Da økte selskapet utbyttet etter kraftig oppgang i resultatet, noe som betød milliardutbetalinger til aksjonærene.
Selskapet har betalt 724 millioner dollar i utbytte de siste 15 månedene, ifølge en presentasjon selskapet holdt under Paretokonferansen i september.
Golden Ocean har en flåte bestående av 94 tørrlastskip.
Markedsverdien er 17,3 milliarder kroner.

Siste nytt

Vistin Pharma inngår strømavtale med Statkraft

Legemiddelselskapet Vistin Pharma har inngått en langsiktig kraftavtale med Statkraft, ifølge en melding fredag.
Denne avtalen dekker en betydelig del av Vistin Pharmas strømbehov til «konkurransedyktige vilkår» frem til 2032, ifølge meldingen. Avtalen løper fra nyttår.
Vistin skriver at 2022 har vært veldig utfordrende for selskapet og for norsk industri. Fabrikken til Vistin befinner seg i prisomr...Se mer

Havila Kystruten melder om avklaring: – Begynner å bli tidskritisk

Havila Kystruten har mottatt kjennelse fra en høring i «High Court of Justice» i London.
Den er knyttet til rettigheter og sikkerheter som datterselskaper av leasingselskapet GTLK har til de to skipene Havila Polaris og Havila Pollux, som ferdigstilles ved Tersan-verftet i Tyrkia.
Det fremgår av en melding fredag.
Kjennelsen slår fast at alle sikkerheter etablert i forbindelse med byggefinansieringen...Se mer

Santander får milliardsmekk i Storbritannia

Det britiske finanstilsynet Financial Conduct Authority (FCA) melder om et gebyr på 107,7 millioner pund til Santander UK Plc.
Beløpet tilsvarer 1,3 milliarder kroner.
Gebyret kommer som følge av gjentatt svikt i arbeidet mot hvitvasking.
I en periode fra utgangen av 2012 til 18. oktober 2017 klarte ikke Santander å overvåke og håndtere antihvitvaskingssystemene. Det påvirket i betydelig grad kont...Se mer

Millionkjøp i Salmon Evolution

Nikaro AS, et selskap knyttet til styremedlem Janne-Grethe Strand Aasnæs kjøpte torsdag 150.000 aksjer i Salmon Evolution.
Aksjene ble kjøpt til 8,3336 kroner per aksje.
Det betyr at aksjekjøpet var på 1,25 millioner kroner.
Etter kjøpet eier Aasnæs-selskapet 480.000 aksjer i Salmon Evolution.

Strateg: Selg energiaksjer

Aksjestrateg Marko Kolanovic i JPMorgan Chase & Co anbefaler investorer å selge energiaksjer ettersom aksjekurser og oljepriser divergerer, og ser kursfall i sektoren på over 20 prosent på kort sikt.
Det fremgår av en oppdatering fra Kolanovic torsdag kveld, melder Bloomberg News.
Kolanovic har vært en av de mest positive til olje- og gassaksjer på Wall Street, og han tror fortsatt at industrien stå...Se mer

Domstol har godkjent SAS-avtalen med pilotene

Avtalen som flyselskapet SAS og pilotforeningene inngikk i sommer er nå godkjent av en konkursdomstol i USA. Det opplyser flyselskapet torsdag ettermiddag.
Dette er avtalen som avsluttet den 15 dager lange pilotstreiken i SAS i sommer. SAS og pilotforeningene ble enige om en tariffavtale som varer ut september 2027.
SAS søkte om konkursbeskyttelse i USA 5. juli i år, dagen etter at pilotstreiken sta...Se mer

Statt Torsk vil hente 35–50 millioner

Oppdrettsselskapet Statt Torsk vurderer å hente 35–50 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. Det melder sselskapet torsdag ettermiddag.
De friske pengene skal blant annet brukes til å finansiere optimalisering av innhøstingskapasitet, samt oppbygging av biomasse ved selskapets eksisterende lokaliteter og ved den nye lokaliteten ved Apalset.
Flere i eller med tilknytning til ledelsen eller styre...Se mer

Kitron skrur opp forventningene for 2022

Elektronikkselskapet Kitron skrur opp forventingene sin for både omsetning og driftsresultat for 2022 som helhet.
Det skjer på grunn av «av stor etterspørsel og ytterligere lettelser av forsyningsbegrensninger», heter det i meldingen fra selskapet torsdag kveld.
Kitron venter nå inntekter på mellom 6,45 og 6,55 milliarder kroner for 2022, og et driftsresultat på mellom 440 og 470 millioner kroner.
Det er opp fra forventingene K...Se mer

To Solstad Offshore-skip får femårskontrakter

Offshorerederiet Solstad Offshore melder torsdag ettermiddag at to av forsyningsskipene (PSV) har fått femårskontrakter av Equinor.
Dette er skipene «Normand Naley» og «Sea Frost».
Begge kontraktene starter fra januar 2023 og inkluderer opsjoner for ytterligere forlengelser, fremgår det.
«Sea Frost», som har vært på kontrakt med Equinor siden 2017, blir oppgradert med batterihybridsystem og landstr...Se mer

Prosafe med kontrakt på 730 mill. i Brasil

Boligriggselskapet har blitt tildelt en kontrakt verdt rundt 73 millioner dollar av brasilianske Petrobas, ifølge en melding torsdag morgen.
Kontraktsverdien tilsvarer 732 millioner kroner.
Kontrakten varer 650 dager og har oppstart 1. mai 2023.
Oslo Børs-noterte Prosafes aksjekurs har falt 86 prosent det siste året. Markedsverdien er nå på knappe 1,2 milliarder kroner.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%