Ocean Yield tredobler på bunnlinjen

Det Aker- og Kjell Inge Røkke-dominerte skipseiende selskapet Ocean Yield leverer et resultat etter skatt på 16,5 millioner dollar, eller rundt 156 millioner kroner i andre kvartal.
Det er en tredobling fra tilsvarende periode i fjor, da bunnlinjen kom inn på 5,3 millioner dollar.
Omsetningen ble 90 millioner dollar, eller 849,5 millioner kroner. En økning på nesten 273 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor.
Brutto driftresultat (EBITDA) ble 86,3 millioner dollar, betydelig høyere enn samme kvartal i fjor, da tallet var 55,3 millioner dollar.
Styret har vedtatt et utbytte på 0,05 dollar eller 47 øre per aksje. Dette var som forventet. Det er det 28. kvartalet på rad at selskapet betaler utbytte.
Selskapet slo forventningene. Analytikerne ventet et resultat etter skatt på 143 millioner kroner, en omsetning på 600 millioner kroner og et brutto driftsresultat på 58 millioner dollar ifølge Infront.
– Andre kvartal var dominert av corona-pandemien, som førte til betydelig markedsvolatilitet. Med de fleste av våre skip i langsiktige avtaler med faste priser, hadde pandemien begrenset effekt på vår omsetning og Ocean Yield brukte andre kvartal til å styrke balansen, skriver administrerende direktør Lars Solbakken i meldingen.

Siste nytt

Norwegian stiger etter flere dager med tunge fall

Etter at mer enn 900 millioner nye aksjer i handel bidro til at Norwegian-aksjen falt tolv prosent mandag, er det tirsdag morgen lysere tider for aksjen.
Norwegian-aksjen stiger 6,9 prosent til 1,44 kroner etter rundt 15 minutters handel. Nedgangen i kroner fra dagen før er dermed nesten halvert.
De siste ukene har Norwegian-aksjen stort sett falt i forbindelse med at gjeld har blitt konvertert ti...Se mer

Mener samarbeid gir omsetningsmulighet på én milliard dollar

Crayon Group inngikk tidligere i august et globalt strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Selskapet mener samarbeidet tilsvarer en omsetningsmulighet på én milliard dollar.
Det sier konsernsjef Torgrim Takle i Crayon Group på andrekvartalspresentasjon tirsdag.
– Vi mener dette partnerskapet representerer en omsetningsmulighet på én milliard dollar for Crayon i et tre til fem års perspek...Se mer

Oslo Børs klatrer ut av startblokken

Det er oppgang i inngangen til dagen på Oslo Børs. Hovedindeksen åpner opp 0,75 prosent til 862,56 poeng.
Oljeprisen stiger samtidig 0,27 prosent til 45,04 dollar fatet. Det er like under nivået som da Børsen stengte dagen før.
Mest omsatt i åpningen er Equinor som stiger 0,89 prosent, foran Mowi som er opp 1,07 prosent og DNB stiger 1,37 prosent.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et r...Se mer

Meglerhus gjentar salgsanbefaling på Tietoevry-aksjen

Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Tietoevry til 22 euro per aksje, fra tidligere 20 euro. Salgsanbefalingen gjentas.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Vi hever vårt estimat for 2020 med syv prosent etter andrekvartalsrapporten, (..) men vi har fortsatt en forsiktig tilnærming og antar at synergiene ikke fullt ut er gjennomført før 2023», skriver meglerhuset.

Les også:

Zalando doblet resultatet under coronakrisen

Netthandelsgiganten opplevde kraftig inntektsvekst, og varsler nå nye investeringer.
Flere netthandelsbedrifter har kunnet vise til sterk utvikling gjennom andre kvartal. Så er også situasjonen for tyske Zalando som økte inntektene med 27,3 prosent til 2,03 milliarder euro i andre kvartal, sammenlignet med året før.
Resultatet før skatt endte på 198,4 millioner euro, en oppgang fra 92 millioner eu...Se mer

Quantafuel kjøper eierandel i Kristiansand-basert selskap

Gjenvinningsselskapet Quantafuel har kjøpt en eierandel på 49 prosent i Replast, en leverandør av mekanisk sortering- og resirkuleringsløsninger basert i Kristiansand i Norge, for å bygge produksjonskapasitet for kjemisk resirkulering på samme anlegg.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
Aktørene har ambisjon om å gradvis bygge ut en total prosesseringskapasitet på 20-30.000 tonn per år...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Lavere arbeidsledighet enn ventet i Storbritannia

ILO-arbeidsledighetsraten i Storbritannia var 3,9 prosent i tremånedersperioden frem til juni.
Analytikerne ventet på forhånd en ledighetsrate på 4,2 prosent, ifølge Direkt Makro.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%