Oljeprisen stiger markant

Oljeprisene løfter seg onsdag kveld etter å ha ligget under 70 dollar fatet mandag.
Klokken 21.30 handles ett fat nordsjøolje (brent spot) til 72,2 dollar fatet i spotmarkedet, opp 5,29 prosent fra tirsdag. Amerikansk lettolje (WTI) ligger på 70,24 dollar per fat, opp 5,79 prosent i samme tidsrom.

Peker på coronaviruset

Usikkerhet knyttet til covid-19 skal likevel være hovedårsaken til at oljeprisen falt kraftig mandag, skrev både Reuters og Bloomberg tirsdag. På mandag falt oljeprisen rundt syv prosent, mens amerikanske oljelagre falt for niende uke på rad.
– Mandagens nedsalg som presset prisene ned til det laveste på to måneder skjedde i stor grad på grunn av bekymringer rundt deltavarianten og makroforhold, og ikke på grunn av betydelig endret tankegang rundt fremtidsutsiktene for fundamentale forhold i oljemarkedet, uttalte analytikere i RBC Capital Markets til Reuters.
Bloomberg skrev tirsdag at avtalen i Opec+ har fjernet noe av usikkerhet i markedet, men påpeker at den siste tidens oppblomstring i smittetilfeller er en påminnelse om at innhentingen vil bli «humpete».

Hopp i oljelagrene

Onsdag kom imidlertid meldingen om at de amerikanske råoljelagrene steg 2,1 millioner fat i forrige uke til 439,7 millioner fat, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet. Oljelagrene tok dermed en helt annen retning enn hva økonomene i Trading Economics ventet. Analytikerne estimerte på forhånd at lagrene skulle være ned 4,5 millioner fat.
Reuters skriver onsdag at fallet i oljeprisen mandag kom etter at Opec+ landet en avtale om innebærer å fase ut 5.8 millioner fat olje per dag innen september 2022. Men først skal produksjonen økes med 400.000 fat om dagen fra og med august, ifølge avtalen.

Reiseråd i USA

USA har advart amerikanske borgere om å reise til Storbritannia og Indonesia som følge av økt smitte i de to landene, ifølge Bloomberg.
Den smittsomme deltavarianten har nå blitt påvist i rundt 100 land, der dårlig vaksinedekning i flere land bremser kampen mot viruset.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Lufthansa vil hente inn 21 milliarder kroner

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil hente inn over 21 milliarder kroner for å komme på rett kjøl etter pandemien.
Det skal skje i form av en kapitalutvidelse, opplyser selskapet søndag. De planlegger å hente inn 2,1 milliarder euro.
Styret i flyselskapet har besluttet å utstede nye aksjer fra onsdag. I likhet med andre flyselskap tapte Lufthansa store penger da pandemien førte til at antallet passa...Se mer

Prosafe har signert kontrakt med BP

Boligriggselskapet Prosafe har inngått en kontrakt med BP Exploration Company om utleie av riggen Safe Zephyrus, ifølge en børsmelding fredag.
Riggen skal brukes til å støtte Seagull-prosjektet på britisk side av Nordsjøen.
Kontrakten løper ti måneder fra første kvartal 2022 med opsjoner på opptil fire måneder.
Den faste kontrakten verdsettes til 35,5 millioner dollar (rundt 305 millioner kroner)...Se mer

Fredriksen flagger i Avance Gas

John Fredriksens selskap Hemen Holding  har kjøpt 197.715 aksjer i Avance Gas, går det frem av en flaggemelding fredag.
Etter kjøpet eier Hemen 25.809.075 aksjer i Avance Gas, noe som tilsvarer en eierandel på 33,33 prosent. 
Hemen eier også rundt 40 prosent i Frontline, som igjen eier 442.384 aksjer i Avance Gas, noe som gir en samlet eierandel på 26.251.459 aksjer, tilsvarende 33,9 prosent av Avan...Se mer

Miljødirektoratet har avvist søknad fra Softox

Miljødirektoratet har avvist at Softox' hånddesinfeksjon kan omfattes av en overgangsordning i perioden hvor søknaden om produktgodkjennelse behandles. Det skriver Softox i en pressemelding fredag ettermiddag.
Miljødirektoratets fortolkning av regelverket bestrides av Softox, opplyses det. Selskapet stiller seg uforstående til direktoratets fortolkning av teksten i høringsforslaget.
– Situasjonen er vurdert samme...Se mer

Atea kjøper tilbake aksjer

Styret i Atea har besluttet å sette i gang et program for tilbakekjøp av aksjer, skriver IT-selskapet i en melding.
Tilbakekjøpsprogrammet vil være på maksimalt 100 millioner kroner, fordelt på maks 520.000 aksjer og 200 kroner per aksje. Det vil settes i gang mandag i neste uke.
Samtidig varsler Atea et driftsresultat (EBIT) på 245 til 260 millioner kroner i tredje kvartal.

Ny sjef for merkevare-segmentet i Aker Biomarine

Aker Biomarine har utnevnt Seth French som ny administrerende direktør for selskapets Brands-segment, ifølge en melding fredag morgen.
French vil rapportere til konsernsjef Matts Johansen, og den nye Brands-direktøren vil ifølge meldingen spille en viktig rolle ved å lede segmentets ekspansjon i det amerikanske markedet.
Selskapet skriver også at en detaljhandelskjede i USA har tildelt Epion en «bet...Se mer

Blandet i Asia – Evergrande-aksjen faller tungt

Det er et blandet bilde på børsene i Asia fredag morgen. Her henter børsen i Hongkong inn noe av tapet etter fire strake dager med nedgang.
Her faller aksjene i China Evergrande Group kraftig, i skrivende stund rundt 11 prosent. Selskapet er verdens mest forgjeldede eiendomsutvikler, og står i fare for å kollapse.
Evergrande har rundt 2.500 milliarder norske kroner i gjeld og rundt 1,5 millioner bol...Se mer

KMC Properties vil hente opptil 300 millioner kroner

Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet torsdag ettermiddag.
KMC Properties er et eiendomsselskap som fokuserer på industri- og logistikkeiendom.
DNB Bank og Pareto Securities leder transaksjonen.
Den største eieren i selskapet, EBE Eiendom, har på på forhånd forpliktet seg til å tegne seg for sin pro-rata-andel av emisjonen (rundt 41,4 prosent).
EBE Eiendom er eid 50–50 av selskapene Bekke...Se mer

Maersk jekker opp forventningene

To måneder inn i årets tredje kvartal forventer Maersk at det vil ende med sju milliarder dollar i brutto driftsresultat (EBITDA), skriver selskapet i en melding.
Selskapet opplyser at den «eksepsjonelle situasjonen» i markedet fortsetter, som igjen har ført til økning i containerratene. For hele året er forventningen til EBITDA endret til mellom 22 og 23 milliarder dollar.
Maersk-aksjen stiger etter de...Se mer

Nordea får grønt lys av ESB for tilbakekjøp av aksjer

Nordea fikk torsdag ja fra Den europeiske sentralbanken (ESB) til å kjøpe tilbake aksjer for inntil 2 milliarder euro. Beløpet tilsvarer drøye 20 milliarder kroner, med dagens valutakurs.
Det skriver banken i en melding.
Tilbakekjøpsprogrammet ventes å settes i gang etter publisering av tredjekvartalsrapporten, som legges frem 21. oktober.
Et tilbakekjøp, eller aksjetilbakekjøp, er når et selskap k...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%