Borr Drilling må hente mer penger for å få på plass redningspakke

Borr Drilling skriver i en børsmelding sendt ut julaften at selskapet har «betydelig støtte» fra kreditorene for en redningspakke som skal styrke likviditeten i selskapet med 925 millioner dollar – eller åtte milliarder kroner.
Men en forutsetning for at den planen skal få støtten som trengs, er at selskapet må hente inn nye 40 millioner dollar i frisk kapital, ifølge meldingen. Det tilsvarer 345 millioner kroner.
Borr Drilling skriver at de har fått «sterke indikasjoner» om at de største aksjonærene stiller seg bak kapitalinnhentingen.
– Borr Drilling er veldig takknemlige for støtten som er gitt av alle de sikrede kreditorene og verftene for å styrke det finansielle fotfestet til selskapet. Vi ser på dette som et vitnesbyrd om kvaliteten på våre folk, eiendeler og virksomheten som igjen leverer verdi til kundene våre, sier Borr Drilling-sjef Patrick Schorn i meldingen.
Borr Drilling, som ble startet opp av investoren Tor Olav Trøim, er som andre riggselskaper rammet av oljenedturen og har tatt krisegrep for å kunne håndtere den tyngende gjelden.
Selskapet har tidligere hentet mer finansiering i september, etter at det fikk på plass en redningspakke i sommer.

Siste nytt

AF Gruppen skal bygge fiskeslakteri

Helgesen Tekniske Bygg, et datterselskap i AF Gruppen, har signert kontrakt med Hardanger Fiskeforedling AS i forbindelse med renovering og utvidelse av eksisterende fiskeslakteri i Langevåg på Bømlo.
Det kommer frem av melding fredag.
Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på omtrent 112 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Arbeidene starter i fjerde kvartal 2021 med planlagt ferdigsti...Se mer

Fearnley: Ser bedring i tank-volumer

Volumer fra Midtøsten har ligget bak de foreslåtte produksjonsoppjusteringene fra Opec+ i august og september, på grunn av en kombinasjon av lavere produksjon mot faktiske kvoter samt høyere innenlandsetterspørsel. Fearnley Securities venter nå at begge disse faktorene vil reverseres, støttet av høyere aktivitet i inneværende måned enn sett tidligere.
Det fremgår av en oppdatering fra Fearnley Secu...Se mer

Pareto jekker opp kursmålet på shippingaksje

Pareto Securities oppjusterer kursmålet på Awilco LNG til 5 kroner per aksje, fra tidligere 3,5 kroner aksjen, og gjentar samtidig kjøpsanbefalingen.
Det kommer frem av oppdatert analyse fra meglerhuset fredag morgen.
Awilco LNG-aksjen avsluttet til kurs 4,2 kroner torsdag. Siden årsskiftet er shippingaksjen opp nær 170 prosent.
Pareto satt en kjøpsanbefaling på aksjen i slutten av august, da med ku...Se mer

Nel sikret kjøpsordre

Hydrogenselskapet Nel har mottatt en kjøpsordre på fem megawatt alkalisk elektrolysør fra det britiske gasselskapet SGN, ifølge en melding fredag morgen.
«Ordren er for verdens første 100 prosent hydrogen-til-hjem varmenettverk på østkysten av Skottland», fremgår det i meldingen, ifølge Infront TDN Direkt.
Elektrolysørkontrakten inkluderer installasjon og igangkjøring, så vel som en service- og vedl...Se mer

PGS får arbeid av ExxonMobil

Seismikkselskapet PGS er tildelt en kontrakt for 3D-seismikkinnhenting offshore Surinam av olje- og gassgiganten ExxonMobil, ifølge en melding fredag morgen.
PGS-skipet «Ramform Tethys» vil bli brukt og ventet oppstart er i løpet av årets fjerde kvartal. Ferdigstillelse er planlagt i første kvartal 2022.
PGS har en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Så langt i år er seismikkaksjen n...Se mer

Oljesjef selger i BW Offshore og kjøper i BW Energy

Konsernsjef Carl K. Arnet i BW Energy kjøpte torsdag 500.000 aksjer i oljeselskapet til en gjennomsnittlig kurs på 23,8 kroner, ifølge en melding fredag morgen.
Det tilsvarer et aksjekjøp på 11,9 millioner kroner.
I en separat melding fremgår det at Arnet også har solgt 500.000 aksjer i BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip, til en gjennomsnittlig kurs på 25,10 kroner. Her er han styr...Se mer

Frontline-sjefen med TRS-avtale på 80.000 aksjer i rederiet

Lars H. Barstad, som er konsernsjef i Frontline Management, inngikk torsdag en total return swap-avtale (TRS) med underliggende økonomisk eksponering mot 80.000 aksjer i tankrederiet Frontline.
Forfallsdatoen er 20. desember 2021 og TRS-prisen er 72,7930 kroner per aksje.
En TRS-avtale innebærer at en investor inngår en avtale med en annen part, der man bytter til seg avkastningen i en eller flere a...Se mer

USAs tiårige statsrente stiger

Renten på amerikansk tiårig statsgjeld stiger 10 basispunkter for dagen til 1,435 prosent.
Oppgangen kommer etter at Fed onsdag kveld varslet snarlig innstramming av støttekjøpene, og med tro på at første renteheving kan nærme seg.
Det ligger imidlertid ikke an til at renten heves før tidligst i siste del av 2022.
Statsobligasjonen regnes som en av verdens sikreste investeringer, og kalles ofte for v...Se mer

Nike-aksjen faller etter skuffende kvartalsinntekter

Nike rapportere en økning i nettoresultatet til 1,87 milliarder dollar (16 milliarder kroner) i kvartalet som endte i august, fra 1,52 milliarder dollar på samme tid i fjor.
Inntektene steg med 16 prosent til 12,2 milliarder dollar, mens analytikerne på forhånd ventet 12,46 milliarder, ifølge CNBC.
Aksjen faller rundt tre prosent i etterhandelen i USA.

Spørsmål

Anonym: Bør de rekordhøye summene av "Reverse repo operations" i USA tolkes som et faretegn? Er det de unaturlig store mengdene penger som er pumpet inn i økonomien som gjør at banker kvitter seg med risikoen av cash, eller er det et likviditetsbehov?

Camilla Knudsen:
Hei,
Tror ikke det er et faretegn, men heller en naturlig følge av de enorme pengesummene som sentralbanken (Fed) fortsatt pumper inn i økonomien hver måned.
"Reverse repo operations" er en måte bankene kan plassere penger hos sentralbanken til en fast rente, vanligvis over natten, som dermed sikrer et gulv for de korte rentene.
Jeg ser at totalsummen for dette nylig er økt, og at plasseringene økt...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%