Milliardbot til Deutsche Bank etter Epstein-overføringer

Finanstilsynet i New York mener banken ikke klarte å oppdage mistenkelige transaksjoner knyttet til Jeffrey Epstein, til tross for at de kjente til hans «forferdelige kriminelle historie».
Deutsche Bank har gått med på å betale en bot på 150 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner, for båndene de har hatt til Jeffrey Epstein.
Det varsler finanstilsynet i delstaten New York tirsdag.
Ifølge tilsynet har banken gått med på å betale summen etter «betydelige» regelbrudd i forbindelse med Epstein-saken.
Ifølge tilsynet skjedde utbetalingene via Danske Banks filial i Estland og FBME Bank. Tilsynet mener Deutsche Bank burde ha plukket opp «røde flagg» i hvitvaskingskontrollen til begge disse bankene - blant annet etter hvitvaskingsskandalen i Baltikum.
Boten til Deutsche Bank er den første tilsynreaksjonen en finansinstitusjon har fått for sine relasjoner til Jeffrey Epstein.

«Forferdelig kriminell historie»

– Bankene er den første forsvarslinjen når det gjelder å forhindre kriminalitet gjennom det økonomiske systemet, og det er grunnleggende at bankene skreddersyr overvåkningen av kundenes aktivitet basert på de risikoene en bestemt kunde utgjør, sier Linda A. Lacewell ved tilsynet i New York i en uttalelse.
Tilsynet mener at banken ikke klarte å gjennomføre en «tilstrekkelig overvåkning» av aktiviteten til kunder som banken selv anså for å ha høy risiko.
– Spesielt i saken om Jeffrey Epstein, til tross for at banken kjente til Epsteins forferdelige kriminelle historie, klarte ikke banken å oppdage eller forhindre millioner av dollar i mistenkelige transaksjoner, fortsetter hun.

Skolepenger og husleie

Milliardæren Jeffrey Epstein var siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter, da han ble funnet død i fengselcellen sin i fjor sommer. Epstein nektet straffskyld. Det har senere blitt slått fast at han tok sitt eget liv.
Ifølge finanstilsynet er det snakk om «millioner av dollar» som Deutsche Bank skulle ha gransket nøyere i lys av hans kriminelle historie.
Pengene gikk ifølge tilsynet blant annet til:
  • Utbetalinger til enkeltpersoner, der det var offentlig kjent at vedkommende kunne ha samarbeidet med Epstein i overgrepssaker
  • Forlikbetalinger verdt mer enn syv millioner dollar, og en rekke utbetalinger til advokatfirmaer på over seks millioner dollar.
  • Utbetalinger til russiske modeller og betaling av skoleavgifter til flere kvinner.
  • Kostnader knyttet til hotellrom og husleie.

Erkjenner «svakhet i prosessen»

En ikke navngitt talsperson opplyser til Financial Times at banken erkjenner at de gjorde feil da de tok imot Epstein som kunde i 2013. Vedkommende vedgår også at Deutsche Banks prosesser har hatt «svakheter», skriver avisen.
Talspersonen understreker videre at ingen av deres ansatte noensinne har hatt en intensjon om å dekke over ulovlig aktivitet.
– Vi har investert nærmere én milliard dollar i opplæring og trening, og økt antall ansatte i gruppen som jobber med å forhindre økonomisk kriminalitet til 1.500 personer. Dette arbeidet fortsetter, sier talspersonen ifølge FT.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Paddeflatt på Wall Street

De tre toneangivende aksjeindeksene på Wall Street var uten de store endringene fredag. Slik gikk det ved stenging:
  • Dow Jones opp 0,12 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,21 prosent
  • S&P 500 ned 0,02 prosent
Før børsåpning viste ferske tall at detaljhandelomsetningen i USA hadde en oppgang på 1,2 prosent på månedsbasis i juli, mot forventningene på 1,9 prosent, ifølge TDN Direkt.
Capital Economics skriver i en...Se mer

Reuters: USA og Kinas planlagte møte om handel utsettes

USA og Kina skulle etter planen møtes lørdag for å gjennomgå i hvilken grad Kina har fulgt fase 1-avtalen på handel. Møtet er nå utsatt på ubestemt tid, grunnet «planleggingsproblemer», ifølge Reuters som viser til kilder med kjennskap til planene.
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer, finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He har vært ventet å ha et videomøte 15. augus...Se mer

Oslo Børs endte med nedgang

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 871,91 poeng. Nedgangen kommer med et bredt børsfall i Europa. Wall Street er også i minus fredag ettermiddag.
Equinor stengte med en nedgang på 2,93 prosent til 145,7 kroner. Aksjen er ekskludert utbytte og har blitt nedgradert av meglerhus, i tillegg til at oljeprisen er gått litt nedover i løpet av dagen.
Pareto Securities har jekket ned anbefalingen på Equ...Se mer

Lakseprisene holder seg stabile for neste uke

Lakseprisene ser ut til å bli noenlunde stabile for neste uke. Men flere prøver å presse prisene opp.
Det er tilbakemeldingen IntraFish får fra markedsaktører fredag ettermiddag.
En eksportør sier at prisene har stabilisert seg, og forventer samme pris neste uke som denne. Han melder om priser fra oppdretter på 43 kroner for 3–4 kilo.
– Det har vært en kjekk uke, vi har klart å få pengene våre tilbak...Se mer

Oljeprisen svinger nedover etter IEAs anslagskutt

Oljeprisen er på vei nedover fredag formiddag. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 44,58 dollar fatet i, ned 1,13 prosent for dagen.
Det etter at prisen klatret over 45 dollar i morgentimene, etter nyheter om at USAs kommersielle oljelagre har falt for tredje uke på rad.
«Prisene svingte til tap på fornyet bekymring for den globale utviklingen for oljeetterspørselen,» skri...Se mer

SAS med nye endringer i redningspakken: Sverige og Danmark tilbys økt rente

SAS fikk ikke nok støtte til forslag til redningsplan som ble lansert 30. juni. Etter at et nytt forslag ble lagt på bordet tidligere i august, sukres pillen nå ytterligere for den danske og svenske staten.
Fredag varsler SAS markedet om nye endringer i den foreslåtte rekapitaliseringsplanen som skal redde selskapet fra konkurs.
Endringen som nå gjøres betyr i praksis at den svenske og danske staten...Se mer

Flere meglerhus oppjusterer Bank Norwegian-kursmål

Arctic Securities, ABG Sundal Collier og Danske Bank Markets er blant meglerhusene som har høynet kursmålet på Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, etter det som omtales som en solid andrekvartalsrapport.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 92 kroner per aksje fra tidligere 85 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering torsdag kveld.
Meglerhuset ventet en innhenti...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene – reiseaksjer faller

Det er bred nedgang på de europeiske børsene fredag morgen, med samleindeksen Stoxx 600 ned 0,69 prosent.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia. Også på Wall Street kvelden før var utviklingen blandet.
I Europa er flere reiseaksjer på vei nedover, etter at Storbritannia innførte nye karantenekrav for reisende fra Frankrike, Nederland Malta og Monaco, fra og med lørdag, melder CNBC.
Tui-aksjen er ned 5,47 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%