Kværner tildelt kontrakt på Valhall- og Hod-feltene

Kværner er av Allseas tildelt oppdraget med å ta fra hverandre og resirkulere tre plattformdekk, tre stålunderstell og fire broer fra Valhall- og Hod-feltene, med en samlet vekt på 33.000 tonn, samt opsjoner på ytterligere 5.000 tonn.
Det fremkommer av en melding fra Kværner tirsdag.
Oppdraget vil på topp gi arbeid til rundt 100 personer.
Kværner er allerede i gang med demoleringen av den gamle Valhall boligplattformen, men har nå fått ytterligere fjerningsoppdrag på feltet. AkerBP har gitt Allseas, med Kværner som underleverandør, i oppdrag å fjerne og demolere boreplattformen og produksjonsplattformen fra Valhall-feltet, i tillegg til den ubemannede Hod-plattformen som er tilknyttet Valhall.
Oppdraget inkluderer også tre stålunderstell og fire broer som går mellom plattformene. Strukturene vil bli tatt av felt av Allseas, og levert på Kværners demoleringsanlegg på Stord hvor de vil bli demontert og resirkulert. De første strukturene er ventet å ankomme i 2022.
Kværner opplyser ikke hva kontrakten for Valhall-fjerningsprosjektet er verdt. Basert på tidligere kontraktsverdier innenfor demolering kan man beregne at Kværners arbeid for å fjerne er på om lag 172 millioner kroner for de 33.000 tonnene i hovedkontrakten. Legger man til opsjonen og beregner 38.000 tonn totalt kommer kontrakten ifølge E24s estimater opp i rundt 200 millioner.

Siste nytt

Positive resultater for Ultimovacs’ kreftvaksine

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs melder onsdag kveld om positive resultater fra første kohort med 20 personer i en klinisk fase én-studie der selskapets ledende produkt, UV1, testes i kombinasjon med pembrolizumab for behandling av pasienter med hudkreft.
Etter ett år var overlevelsesraten 85 prosent, og det indikeres at over halvparten av pasientene som deltok unngikk videre kreftprogresjon.
Investorene Bjørn Rune Gjelste...Se mer

Børsklar hydrogensatsing har fått inn 80 millioner

Teco 2030 har gjennomført en emisjon med en bruttofortjeneste på rundt 80 millioner kroner, fordelt på to millioner aksjer til 40 kroner per stykk.
Det går frem av en børsmelding onsdag.
Selskapet skal i første omgang levere eksosvaskere (scrubbere) til maritim sektor. Men på sikt er hovedsatsingen en brenselcelle for hydrogen, beregnet på skip og maritim industri.
Første handelsdag på Oslo Børs-ind...Se mer

Nikola drøyer med lanseringskonferanse

Elbilprodusent Nikola utsetter sin konferanse Nikola World, som etter planen skulle arrangeres i desember. Det skriver Bloomberg onsdag.
Selskapet produserer blant annet hydrogendrevne lastebiler, og er blant norske Nels viktigste kunder. Nikola har blant annet fått bilgiganten GM på eiersiden.
Utsettelsen skjer av hensyn til smittevernsbestemmelser i Arizona, ifølge det Phoenix-baserte selskapet....Se mer

Laks til topps på positiv Oslo Børs

Oslo Børs falt fra start onsdag morgen, men hentet seg inn etter en drøy halvtime med handel. Ved stenging er Hovedindeksen opp 0,68 prosent.
Sjømatindeksen steg 3,15 prosent, og ble dermed den sterkeste sektoren onsdag. John Fredriksens laksekjempe Mowi ledet an med en oppgang på 4,51 prosent med Børsens høyeste omsetning.
Blant øvrige aksjer på omsetningstoppen finner vi også Nel, som svingte ned...Se mer

Stor oppgang på Wall Street etter nytt forsøk på krisepakke

De tre hovedindeksene ser sterk oppgang etter at den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin fortalte at de vil gi den nye krisepakken et nytt «seriøst forsøk», ifølge CNBC.
I tillegg har det kommet positive tall på antall sysselsatte i privat sektor i USA. I august steg tallet til 749.000 jobber, hele 149.000 jobber mer enn forventet.
Slik så det ut ved 18.30-tiden onsdag:
  • Dow Jones opp 1,81 prosent...Se mer

Amerikansk BNP falt over 31 prosent i andre kvartal

Det endelige bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA falt 31,4 prosent i årets andre kvartal. Det opplyser amerikanske statistikkmyndigheter onsdag.
På forhånd var det ventet et marginalt større fall, med 31,7 prosent.
Den store nedgangen skyldes coronakrisen, som har kjølt ned den amerikanske økonomien og sendt flere millioner amerikanere ut i arbeidsledighet.
Denne onsdagen kom også nye sysselsettings...Se mer

Økonomisk krasj på nesten 20 prosent i Storbritannia

Storbritannias bruttonasjonalprodukt falt med 19,8 prosent i annet kvartal som følge av coronakrisen.
Det viser oppdaterte anslag fra det britiske statistikkbyrået ONS. Tallet er noe nedjustert sammenlignet med de første anslagene, som ble lagt fram i august og viste et BNP-fall på 20,4 prosent.
BNP gikk også ned 2,5 prosent i første kvartal. Dermed er britisk økonomi i resesjon med to kvartaler på...Se mer

Hydrogenselskap henter 600 millioner før børsnotering

Hydrogenpro har hentet inn rundt 600 millioner kroner gjennom en såkalt rettet emisjon.
Selskapet har fått inn pengene ved å utstede 24.663.000 nye aksjer, i tillegg til å selge 2.242.000 aksjer fra gründer Richard Espeseth til kurs 22,30.
Det går frem av en børsmelding fra Hydrogenpro onsdag.
Selskapet, som ble startet i 2013 og sikter mot børsnotering 14. oktober, vil lage hydrogen fra fornybar ene...Se mer

Softox-aksjen dundrer ned – doblet underskuddet

Hånddesinfeksjonsselskapet venter lavere salg etter at «potensielle kunder» fylte lageret i andre kvartal.
Softox Solutions fikk et underskudd på 9,8 millioner kroner i andre kvartal, en forverring fra 4,9 millioner kroner i samme periode året før.
Det viser selskapets halvårsrapport som ble lagt frem midt i handelsdagen onsdag.
Softox-aksjen reagerer straks negativt på rapporten. Etter at aksjen...Se mer

Norges Bank kutter kronekjøp til 1,6 mrd/dag

Norges Bank reduserer sine kronekjøp til 1,6 milliarder kroner per dag i oktober fra 2,0 milliarder per dag i september, ifølge en melding fra sentralbanken.
Norges Bank veksler valuta på vegne av staten, slik at oljeinntekter og avkastning fra Oljefondet i utenlandsk valuta kan brukes over statsbudsjettet.
I kjølvannet av coronakrisen har sentralbanken økt kronekjøpene dramatisk, for å kunne overfø...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%