Kraftigste oppgang for Oslo Børs på over fire måneder

Etter en tydelig oppgang fra start, fikk Hovedindeksen virkelig fart oppover utover dagen. Oljeprishopp, Norwegian-rykter og Hydro fremgang i Brasil bidro til børsfest i Oslo.
Hovedindeksen endte opp 1,84 prosent til 882,49 poeng 16. mai. Det er den kraftigste oppgangen siden 4. januar.
Store deler av oppgangen må tilskrives en god dag for oljeprisen, som klatret 1,31 prosent til 72,90 dollar fatet etter at uro i Midtøsten fortsetter å gi usikkerhet, skriver CNBC.
Mest omsatt var Equinor som steg 0,82 prosent etter oljeprishoppet. Aksjen ble handlet ex-utbytte torsdag.
Energiindeksen endte opp 2,21 prosent, men ble slått av oljeservice som endte opp 3,25 prosent.

Hydro nærmere oppstart

Hydro-aksjen var nest mest omsatt, og steg 4,87 prosent. Det etter at en føderal domstol i Brasil i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Alunorte-anlegg.
Anlegget fortsetter for halv maskin inntil forbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.
– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sa konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina tidligere torsdag.
Det har også vært en svært god dag for Norwegian, som endte opp hele 13,78 prosent til 40,05 kroner aksjen etter nye oppkjøpsrykter fra den spanske avisen Expansion.

Norwegian lettet på rykter

Norwegian-aksjen var i torsdagens handel verdt 44,50 kroner på det meste. Selskapet har imidlertid mye å ta igjen. Så langt i år har aksjen falt nesten 60 prosent.
Avisen siterer «markedskilder» på at investorer nå posisjonerer seg på mulighetene for et mulig bud fra British Airways-eier IAG eller tyske Lufthansa.
Flyselskapet selv har ikke ønsket å kommentere artikkelen i den spanske avisen.
Ellers var Mowi opp 0,75 prosent, DNB opp 2,03 prosent og Telenor opp 2,06 prosent.

Les morgenens rapporter:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Wall Street stenger ned etter Huawei-bråket

De amerikanske børsene startet dagen i minus mandag, og nyhetsbildet, så vel som markedet, har den siste tidens bråk rundt Huawei i fokus.
USAs svartelisting har fått Google til å bryte samarbeidet med den kinesiske telekomkjempen, og Bloomberg har skrevet at selskaper som Intel, Qualcomm og Broadcom også vil stanse leveranser til Huawei midlertidig.
Produsenter av databrikker tynget børsen. Nvidia,...Se mer

Produksjonsembargoen på Alunorte løftes

Etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år har den føderale domstolen i Belém løftet produksjonsembargoen mot Alunorte.
Den føderale domstolen i Belem i Brasil har løftet produksjonsembargoen mot Hydros Alunorte-anlegg, melder Hydro i en børsmelding mandag.
Dermed kan Alunorte starte prosessen mot å gjenoppta normal produkson, etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år, går...Se mer

Opptur for Børsen på ukens første handelsdag

Børsen steg fra start, men falt noe tilbake i løpet av dagen i takt med en svekkelse av oljeprisen. Ved stengetid var Hovedindeksen opp 0,29 prosent til 885,09 poeng.
Oljeprisen var da opp 0,82 prosent til 72,70 dollar fatet, ned fra dagens topp på 73,38 dollar.
Det var likevel noe opp fra forrige ukes nivåer, etter meldinger om at Opec og samarbeidspartnerne skal være innstilt på å fortsatt begrens...Se mer

Styreleder Eystein Eriksrud i EMGS trekker seg

Styreleder Eystein Eriksrud og styremedlem Anne Øian i Elecromagnetic Geoservices (EMGS) avstår fra gjenvalg til styret.
Dermed vil de to gå av på selskapets generalforsamling 13. juni 2019, ifølge en melding.
Nominasjonskomiteen foreslår at nåværende styremedlem Johan Kr. Mikkelsen velges som ny styreleder. Samtidig foreslås Alexandra A. Herger som nytt styremedlem.

Ford skal kutte 7.000 jobber innen august

Ford kunngjør mandag at de skal kutte 7.000 jobber, eller rundt ti prosent av alle selskapets ansatte verden over innen august.
Ifølge CNBC skal 900 jobber forsvinne bare denne uken.
Avgjørelsen er ventet å resultere i årlige besparelser på 600 millioner dollar årlig, tilsvarende 5,27 milliarder kroner.
2.300 av jobbene som nå forsvinner er i USA.
Selv om solid etterspørsel i USA løftet resultatet ove...Se mer

Tesla-aksjen faller tungt etter analytiker-alarm

Wedbush-analytiker Daniel Ives ser en «code red»-situasjon i Tesla, som han mener utvider innen forsikring, robot-taxier og andre «sci-fi»-prosjekter, i stedet for å fokusere på å øke Model 3-etterspørselen, forenkle forretningsmodellen og kutte kostnader.
Det kommer frem av et notat fra Wedbush, ifølge CNBC.
Tesla-aksjen er ned 4,94 prosent til 200,69 dollar i tidlig handel på Wall Street. Det er l...Se mer

Huawei vil fortsette med sikkerhetsoppdateringer

– Huawei vil fortsette våre sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smarttelefoner samt nettbrett som allerede har blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis, opplyser Huawei Norges kommunikasjonssjef Erik Thomas Ganer til E24.
– Vi vil også fortsette å utvikle et trygt og bærekraftig programvareøkosystem som vil gi den beste opplevelsen for...Se mer

Huawei-bråk preger Wall Street før åpning

Futures-handelen indikerer en nedgang fra start på de amerikanske børsene mandag.
USAs svartelisting av Huawei er i investorenes fokus, skriver CNBC.
Google har varslet at de bryter med den kinesiske telekomkjempen, og Bloomberg har skrevet at selskaper som Intel, Qualcomm og Broadcom også vil stanse leveranser til Huawei midlertidig.
Produsenter av databrikker går også mot et fall, og Nvidia, Appli...Se mer

Barclays kutter kursmålet på American Airlines

Storbanken Barclays har senket kursmålet på flyselskapet American Airlines aksje til 48 dollar fra tidligere 60 dollar, ifølge Dow Jones Newswire.
Aksjen avsluttet til 31,7 dollar på Wall Street fredag.
Den har falt markant etter at Boeings Max 737-fly ble satt på bakken over hele verden i kjølvannet av dødsulykkene med flytypen.
American Airlines har tidligere anslått at deres tilbakesatte Boeing...Se mer

Klart for notering av Klaveness Combination Carriers

Oslo Børs har vedtatt å ta aksjene i Klaveness Combination Carriers opp til notering på Oslo Axess.
Det forutsettes at selskapet før første noteringsdag oppfyller opptakskravene, opplyser Børsen i en melding.
Børsdirektøren fastsetter første noteringsdag, som vil bli senest 5. juli.
Selskapet meldte forrige uke at det har hentet 350 millioner kroner gjennom en rettet emisjon i forkant av den planlagt...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%