Elop Technology sikrer ordre fra Sealtech i YSA

Elop Technology har fått en ordre for både den håndholdte enheten Elop Insight og robotenheten Insight Crawler av Sealtech i USA.
Det fremgår av en melding tirsdag.
Elop-aksjen stiger markant etter nyheten, og er i skrivende stund opp 9,36 prosent til 5,08 kroner.
Sealtech er et Florida-basert selskap som spesialiserer seg på leveranse av produkter og tjenester som tar vare på og øker levetiden på betong, og har satt en bestilling på leveranse av ti stykker av Elop Insight ultralydskannere og samtidig ønsket å sikre seg leveranse av inspeksjonsroboten InsightCrawler.
Elop Insight-skannerne skal leveres gjennom 2022, mens InsightCrawler-enheten, som er under utvikling med Dekra Visatec, forventes å kunne leveres i første halvdel av 2022. Noe som gir tilstrekkelig tid til å legge til rette for amerikanske regulatoriske godkjenninger av teknologien.
Sealtech planlegger å lansere inspeksjonstjenester basert på Elop Technology sine løsninger i større skala fra begynnelsen av 2022.
–Dette åpner opp for Elop i et amerikansk marked hvor vi vet det er betydelig aldrende infrastruktur og stort potensiale, det er åpenbart av strategisk viktig betydning oss. Det amerikanske markedet står foran store investeringer i årene som kommer og både fokus på miljø og sikkerhet er med å skape interesse for våre unike løsninger i USA. Vi ser frem til et godt samarbeid med SealTech og vi skal bistå de med det vi kan for at de skal kunne levere best mulig til sine kunder, sier Øivind Horpestad, CEO i Elop AS.

Siste nytt

Runar Vatne kjøper Atlantic Sapphire-aksjer for 8,5 millioner kroner

Investor Runar Vatne har fredag kjøpt 247.222 aksjer i det landbaserte oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire, hvor han også er styremedlem.
Kjøpt ble gjort gjennom det heleide selskapet Vatne Equity, og snittprisen var 34,45 kroner per aksje. Kjøpet tilsvarer 8,49 millioner kroner.
Etter transaksjonen eier Vatne 4,8 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 5,3 prosent, ifølge en melding.

Styrelederen laster opp i Nordic Semiconductor

Databrikkeselskapet Nordic Semiconductors styreleder, Birger K. Steen, har fredag kjøpt 10.000 aksjer i selskapet til en snittpris på 263,61 kroner per aksje, ifølge en melding.
Kjøpet utgjør 2,64 millioner kroner.
Etter transaksjonen eier styrelederen og tilknyttede parter 192.643 aksjer i selskapet.

Vow får kontrakt verdt 215 millioner kroner

Vow Green Metals har signert kontrakt for prosessteknisk utstyr fra Vow til Follum-prosjektet til en verdi av 215 millioner.
Det fremkommer av en melding fra Vow Green Metals fredag.
Utstyret vil bli ferdigstilt og levert til Norge i løpet av 2022. Kontrakten vil rapporteres som del av Vows landbaserte virksomhet, ifølge Vow.
Ifølge Vow-sjef Henrik Badin vil det bli en av de største biokarbonanleggen...Se mer

Betydelig bedre enn ventet fra Schlumberger

Oljeservicegiganten Schlumberger fikk et justert resultat per aksje på 0,36 dollar i tredje kvartal 2021, mot 0,16 dollar per aksje i samme kvartal året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.
På forhånd var det ventet et resultat på 0,30 dollar per aksje, ifølge Refinitiv.
Driftsinntektene var 5,85 milliarder dollar i kvartalet, opp fra 5,26 milliarder i fjor og bedre enn ventede 5,09 millia...Se mer

Oslo Børs faller fredag

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,25 prosent like før klokken halv 12 på ukens siste dag med handel.
Slik utvikler de fem mest omsatte aksjene seg:
  • It-selskapet Nordic Semiconductor stiger 3,5 prosent
  • Hydrogenselskapet Nel faller 8,6 prosent
  • Olje- og gasskjempen Equinor faller 0,7 prosent
  • Storbanken DNB faller 0,9 prosent
  • Robotlagerselskapet Austostore stiger 6,8 prosent
Pantesystemselskapet Tomra stig...Se mer

Flere meglerhus nedjusterer Nel-kursmål

Etter hydrogenselskapet Nels kvartalspresentasjon torsdag, nedjusterer flere meglerhus sine kursmål for selskapet fredag. Norne er de eneste som oppjusterer.
Til tross for at Nels omsetning både slo estimatet til Sparebank 1 Markets og konsensusestimatet, gjør økte kostnader at ebitda kom inn omtrent der meglerhuset forventet. De synes nedgangen i backlogen fra forrige kvartal er bekymringsfull. De...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%