Kriserammede Thinflim sikrer lån på 118 millioner

Thinfilm Electronics har de siste månedene slitt under sterkt finansielt press, noe som også har resultatert i at selskapet har sagt opp en mengde ansatte.
Torsdag morgen offentliggjør det kriserammede selskapet at det har sikret en lånefasilitet for finansiering opptil 13,2 millioner dollar, tilsvarende 118 millioner kroner. Det er den amerikanske banken Utica Leaseco som står bak lånefasiliteten.
Lånet kommer i to transjer som er ventet å bli utbetalt i løpet av september. Den første transen på 5,6 millioner dollar er et fire år langt lån som ble utbetalt onsdag. Selskapet betaler bare renter på lånet de første seks månedene.
Den andre transjen på 7,6 millioner dollar venter selskapet å låne fra utgangen av september. Denne vil ha de samme betingelsene som det første lånet.
Selskapet opplyser at pengene skal brukes til å finansiere den løpende drifte og for å støtte gjennomføringen av nye strategiske initiativer.

Siste nytt

Nels datterselskap har mottatt 16 millioner

Nel Hydrogen Electrolyser, en avdeling av Nel, har blitt tildelt 16 millioner kroner i tilskudd fra Norges Forskningsråd for å forbedre effektiviteten og kostnadene til neste generasjon alkalisk elktrolyseplattform.
Det fremgår av en melding torsdag.
Forskningsprosjektet ventes starte i tredje kvartal 2020 og vare til tredje kvartal 2022.

Biotekaksje stiger på Oslo Børs etter ny leveringsavtale

Arcticzymes AS, som tidligere het Biotec Pharmacon, stiger på Oslo Børs etter en melding om at selskapet har fått en kontrakt for å levere et produkt som skal brukes i utvikling og produksjon av en ny vaksinekandidat mot coronaviruset.
Aksjekursen til Arcticzymes stiger 16,22 prosent til 34,4 kroner torsdag.
Det Oslo Børs-noterte bioteknologiselskapet, som satser på forebygging av immunrelaterte s...Se mer

Oppgang på Europa-børsene etter vaksineoppdatering

De store europeiske børsene følger markedene i Asia oppover onsdag, med den brede Stoxx Europe 600-indeksen opp 0,84 prosent.
Oppgangen tilskrives positive nyheter om en ny coronavirusvaksine, skriver CNBC.
Onsdag kom nyheter om at en vaksinekandidat utviklet av farmasøytselskapet Pfizer og bioteknologiselskapet Biontech viser potensial i tidlige studier, og kan eventuelt bistå i utviklingen av en...Se mer

Kongsberg sikrer kontrakt med Forsvaret verdt 128 millioner

Kongsberg Defence & Aerospace og Forsvarsmateriell (FMA) har signert avtale om leveranse av et nytt radiolinje system. Avtalen har en verdi på 128 millioner kroner.
Det fremkommer av en melding fra Kongsberg Gruppen torsdag.
Flexible High Capacity Link (FHCL) vil være Forsvarets nye taktiske radiolinje, med serieleveranser fra mai 2021, ifølge meldingen.

Stolt-Nielsen leverte langt bedre enn ventet

Stolt-Nielsen slår forventningene på alle punkter i andre kvartal, men selskapet venter at tredje kvartal blir tyngre.
Driftsinntektene til rederiet var 503,5 millioner dollar, eller 4,77 milliarder kroner i kvartalet, mot ventet 490 millioner dollar.
Driftsresultat endte på 49 millioner dollar, eller 464 millioner kroner i andre kvartal, mot 43 millioner dollar i samme kvartal 2019. Det var vente...Se mer

Små utslag fra start på Oslo Børs

Det er små bevegelser på Oslo Børs like etter åpningstid torsdag morgen, med Hovedindeksen ned 0,07 prosent.
Her beveger tungvekterne Equinor og Mowi seg nedover i tidlig handel, henholdsvis 0,22 og 1,22 prosent.
Ellers er aksjene i Merkur Market-noterte Kahoot opp 6,8 prosent. Det etter at selskapet kom med en resultatoppdatering for andre kvartal på morgenen, der det kom frem at selskapet firedobl...Se mer

BW LPG-direktør øker aksjebeholdningen

Anders Onarheim, som tok over som administrerende direktør i BW LPG i mai, har kjøpt 1.587 aksjer i selskapet.
Det melder BW LPG i en børsmelding torsdag.
Kjøpet ble gjort onsdag til en kurs på 29,65 kroner per aksje. Onarheim har dermed kjøpt aksjer for 47.000 kroner
Etter kjøpet eier Onarheim 31.587 aksjer i selskapet, tilsvarende cirka 938.000 etter onsdagens sluttkurs på 29,7 kroner.

Mulig milliardkontrakt til Subsea 7

Oljeserviceselskapet Subsea 7 har sikret det de omtaler som en «sizeable» kontrakt for arbeid i Mexicogolfen.
Selskapet bruker ordet på kontrakter som er verdt mellom 50 og 150 millioner dollar, tilsvarende mellom 474 millioner og 1,4 milliarder kroner.
Oppdraget går ut på å konstruere og installere undersjøiske kabler, i tillegg til transportarbeid knyttet til prosjektet.
Installasjonen er planlagt å p...Se mer

Veidekke har fått to byggekontrakter i Danmark

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har signert kontrakter for to nye prosjekter i Danmark, skriver selskapet i en børsmelding torsdag.
Det ene prosjektet er bygging av et produksjons- og kontorlokale i Guderup på Sør-Jylland, mens det andre prosjektet er oppføring av 82 nye boliger i Næstved på Sjælland.
Kontraktsverdien er på 119 millioner danske kroner, tilsvarende 170 millioner norske k...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%