DNB vil finansiere grønt skifte med 450 milliarder

Storbanken DNB leverer tall fredag, og kan vise til et hopp i resultatet etter skatt til 7,58 milliarder kroner i første kvartal, fra 5,65 milliarder i samme periode i fjor.
Samtidig lover banken en storsatsing på det grønne skiftet i økonomien. Banken sier at næringslivet må tilpasse seg et samfunn med lave utslipp, og at flere investorer stiller krav om at pengene deres skal finansiere grønne bedrifter.
«DNB styrker nå satsingen på bærekraft, og har tydelige ambisjoner framover. Blant annet skal DNB bidra til å finansiere 450 milliarder kroner i fornybar energi og infrastruktur fram til 2025», skriver DNB i en børsmelding.
«Tilsvarende har banken som ambisjon å bidra til finansiering av 130 milliarder kroner innen grønn eiendom», legger DNB til.
– Noen ser på det grønne skiftet som en stor risiko, men vi velger å se på det som en mulighet, sier konsernsjef Rune Bjerke i DNB.
– Vi vet at det kommer til å vokse fram nye vinnerbransjer både til havs og på land. Infrastruktur og fornybar energi kommer til å være to slike bransjer, tror vi. Her ligger det store forretningsmuligheter for DNB dersom vi klarer å kombinere bankprodukter med bransjekunnskap, sier Bjerke.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Ny finansdirektør i Quantafuel

Christian Bekkevold Nilsen er ny finansdirektør i plastgjenvinningsselskapet Quantafuel. Han begynner i jobben 10. oktober, melder selskapet i en børsmelding.
Bekkevold har tidligere hatt finansdirektørjobber i Norconsult, Nordpool og i den franske industrigruppen Alstom.
Den nye finansdirektøren tar over for Kristian Flaten, som skal fokusere på den pågående finansieringsprosessen til selskapet, s...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%