Lavere inntekter, men høyere marginer i Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen slapp fredag resultatene for andre kvartal, og på samme måte som første kvartal falt inntektene også i dette kvartalet, fra 3,73 til 3,53 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.
Samtidig økte brutto driftsresultat (EBITDA) fra 207 til 241 millioner kroner, mens resultat etter skatt økte fra 63 til 89 millioner kroner. Brutto driftsmargin økte fra 5,5 til 6,8 prosent.
Ordreinngangen gjorde imidlertid et kraftig hopp i andre kvartal til 5,30 milliarder kroner, og er den høyeste på lenge. Det bidro til at ordreboken fikk en etterlengtet dytt oppover til 16,42 milliarder, etter at oljebremsen over lengre tid har bidratt til å trekke den ned. Ordreinngangen målt mot utfaktureringer (book/bill) endte på 1,5.
I første kvartal opplevde forretningsområdet Kongsberg Maritime sin første omsetningsvekst siden 2015, og i andre kvartal klarte man å opprettholde omsetningen grovt sett (1,91 milliarder mot 1,97 milliarder for ett år siden) samtidig som brutto driftsresultat (EBITDA) økte fra 60 til 115 millioner kroner.
Forsvarsvirksomheten så en nedgang i omsetningen fra 1,59 til 1,44 milliarder, mens brutto driftsresultat økte fra 142 til 200 millioner.
Selv om restruktureringen i Kongsberg Maritime etter oljebremsen er ventet å gi bedre marginer med samme omsetning i år, har Kongsberg Gruppen pådratt seg en del ekstra kostnader. Et prosjekt i Kongsberg Maritime trekker ned resultatet med 50 millioner, mens kostnader knyttet til det varslede oppkjøpet av Rolls-Royce Marine kostet 79 millioner i kvartalet.
– Vi har vært gjennom et både hektisk og begivenhetsrikt kvartal. Kongsberg Maritime viser underliggende forbedring i marginene og rapporterer god ordreinngang. Kongsberg Defence & Aerospace leverer nok et kvartal med sterke marginer og har samtidig vunnet flere viktige kontrakter, sier konsernsjef Geir Håøy i en uttalelse.
– Oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine vil styrke vår konkurransekraft i det maritime marked som har vært svakt de senere årene, men som nå viser enkelte tegn til bedring, fortsetter han.

Siste nytt

Tidligere Telenor-topp Lars-Åke Norling ny Nordnet-sjef

Lars-Åke Norling er utnevnt som ny administrerende direktør i den nordiske digitale banken Nordnet, ifølge en melding mandag.
Norling har tidligere blant annet har vært sjef for Telenor i Sverige og er for tiden ansvarlig for investeringer i TMT-sektoren i det svenske investeringsselskapet Kinnevik.
– Lars-Åke er den rette personen til å lede arbeidet med å bygge fremtidens bank. Han har bred erfar...Se mer

Equinor fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje- og gass sørvest for Norne-feltet i Norskehavet, ifølge en melding fra Oljedirektoratet mandag morgen.
Equinor bekrefter i en egen melding at det er gjort funn i det de kaller Snadd Outer og Black Vulture i lisens PL159B.
Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Lysingformasjonen er mellom 0,3 og 2 millioner standard kubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter og mello...Se mer

H&M stenger butikker i Europa

H&M sier kjeden vil fokusere på vekstmarkeder i tiden fremover, og vil åpne 175 nye butikker i disse markedene i 2019 alene.
Nye land i disse markedene er Egypt og Mexico hvor klesgiganten vil åpne franchiser i år.  
I Europa er bildet annerledes, og antallet H&M-butikker på kontinentet vil reduseres med 50 i løpet av året, skriver selskapet i rapporten.

Les også:

Equinor boret tørt på andre forsøk på Korpfjell i Barentshavet

Saken oppdateres...
Mandag morgen kom boreresultatene som viser en ny «oljeskuffelse» i Barentshavet. Oljedirektoratet melder nemlig om at letebrønn 7335/3–1 i Barentshavet (Korpfjell Deep) er tørr.
Dette er den andre brønnen som har blitt boret i Korpfjell, et av leteprospektene det har vært knyttet mest spenning til i Barentshavet etter at norske myndigheter åpnet opp nye områder for oljenæringen...Se mer

H&M slår forventningene etter tilbudsgrep

Etter et svært tungt 2018, slår den svenske klesgiganten tilbake, og leverer overraskende sterke tall i første kvartal.
Saken oppdateres.
H&M omsatte for 57,47 milliarder svenske kroner i andre kvartal, noe som representerer en vekst på 11 prosent i svenske kroner.
På forhånd ventet analytikerne en omsetning på 57,2 milliarder svenske kroner, ifølge Infront.
Klesgiganten skriver i rapporten at de ser...Se mer

Spår Oslo Børs opp 0,4 prosent fra start

Nordnet venter at Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent, eller innenfor intervallet 0,2 til 0,5 prosent mandag.
Denne uken vil det komme en rekke rentebeslutninger. Norges Bank er ventet å heve renten onsdag, mens amerikanske Fed er ventet å holde renten uendret torsdag.
– Gitt at både vekst og inflasjonsimpulsene i økonomien har kommet vesentlig ned siden forrige rentemøte, er det naturlig å anta at sent...Se mer

DNB-fond kjøper kontoreiendom for 1,3 mrd.

DNB Scandinavian Property Fund (DNB SPF) kjøper kontoreiendommen Workplace Oo på Storo i Oslo for 1,33 milliarder kroner av Skanska, skriver selskapene i en pressemelding.
Vidar Stokkeland, sjef for Skanska Commercial Development Nordic, sier de «har hatt stor tro på prosjektet fra start og igangsatte byggingen uten at leietagere var på plass».
– Det har vist seg å være en god beslutning og Workpl...Se mer

Dolphin Drilling-rigg sikrer arbeid for Shell

Riggselskapet Dolphin Drilling, tidligere Fred. Olsen Energy, er tildelt en kontrakt for riggen Borgland Dolphin av Norske Shell for arbeid ved Knarr-feltet på norsk sokkel, ifølge en melding mandag morgen.
Arbeidet innebærer boring av en brønn med opsjon for to til.
Den faste kontrakten har en verdi på 15 millioner dollar, inkludert mobiliseringskostnader, opplyses det.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%