I samarbeid med CMC Markets

Lavere inntekter, men høyere marginer i Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen slapp fredag resultatene for andre kvartal, og på samme måte som første kvartal falt inntektene også i dette kvartalet, fra 3,73 til 3,53 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.
Samtidig økte brutto driftsresultat (EBITDA) fra 207 til 241 millioner kroner, mens resultat etter skatt økte fra 63 til 89 millioner kroner. Brutto driftsmargin økte fra 5,5 til 6,8 prosent.
Ordreinngangen gjorde imidlertid et kraftig hopp i andre kvartal til 5,30 milliarder kroner, og er den høyeste på lenge. Det bidro til at ordreboken fikk en etterlengtet dytt oppover til 16,42 milliarder, etter at oljebremsen over lengre tid har bidratt til å trekke den ned. Ordreinngangen målt mot utfaktureringer (book/bill) endte på 1,5.
I første kvartal opplevde forretningsområdet Kongsberg Maritime sin første omsetningsvekst siden 2015, og i andre kvartal klarte man å opprettholde omsetningen grovt sett (1,91 milliarder mot 1,97 milliarder for ett år siden) samtidig som brutto driftsresultat (EBITDA) økte fra 60 til 115 millioner kroner.
Forsvarsvirksomheten så en nedgang i omsetningen fra 1,59 til 1,44 milliarder, mens brutto driftsresultat økte fra 142 til 200 millioner.
Selv om restruktureringen i Kongsberg Maritime etter oljebremsen er ventet å gi bedre marginer med samme omsetning i år, har Kongsberg Gruppen pådratt seg en del ekstra kostnader. Et prosjekt i Kongsberg Maritime trekker ned resultatet med 50 millioner, mens kostnader knyttet til det varslede oppkjøpet av Rolls-Royce Marine kostet 79 millioner i kvartalet.
– Vi har vært gjennom et både hektisk og begivenhetsrikt kvartal. Kongsberg Maritime viser underliggende forbedring i marginene og rapporterer god ordreinngang. Kongsberg Defence & Aerospace leverer nok et kvartal med sterke marginer og har samtidig vunnet flere viktige kontrakter, sier konsernsjef Geir Håøy i en uttalelse.
– Oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine vil styrke vår konkurransekraft i det maritime marked som har vært svakt de senere årene, men som nå viser enkelte tegn til bedring, fortsetter han.

Siste nytt

«Freaky Friday» starter med opptur på Wall Street

Ifølge Bloomberg er det mulighet for store svingninger på Wall Street fredag.
Årsaken er at to relativt sjeldne hendelser sammenfaller.
For det første er det i dag «Quadruple Witching day», noe som betyr innløsningsdag for kontrakter på aksjeindeksfutures, aksjeindeksopsjoner, aksjeopsjoner og futures på enkeltaksjer – samtidig.
Hendelsen kommer en gang i kvartalet. Sist var 15. juni, og den gang økt...Se mer

Theresa May snakket pundet kraftig ned

Under den britiske statsministerens tale fredag, der hun blant annet informerer om liten fremgang i brexitforhandlingene, falt pundet.
Hun anklaget EU for å ikke vise respekt under de siste forhandlingene.
Den britiske valutaen svekker seg like etter klokken 15.00 1,39 prosent mot dollar. Ett pund koster nå 1,309 dollar, mot 1,327 under dagens høydepunkt.
Også mot kronen har pundet svekket seg 1,28 p...Se mer

Avis: Aker Solutions kan få kontrakt verdt 1,63 mrd.

Aker Solutions skal ha levert det laveste budet for levering av såkalte juletrær, kontrollkabler og andre tjenester til CNOOCs dypvannsgassfelt Lingshui 17–2 i Sørkinahavet.
Det skriver Hegnar, som viser til Upstream via TDN Direkt.
– Etter det vi erfarer, har Aker tilbudt den laveste prisen etterfulgt av Baker Hughes GE og OneSubsea, sier en kilde.
Kontrakten skal være på 200 millioner dollar, tilsv...Se mer

Olje og teknologi i hver sin retning før åpning

Det er duket for mer oppgang, om enn forsiktig, på Wall Street i det markedet forbereder seg på helg. Torsdag satte både Dow Jones og S&P 500 nye rekorder ved stengetid.
I handelen før det ringes i børsbjellen er det oppgang for energiselskaper, etter at oljeprisen har styrket seg gjennom dagen, skriver Reuters.
Amerikansk lettolje (WTI) er opp 0,94 prosent til 70,83 dollar fatet.
Databrikkeprodusenter faller i...Se mer

DNB først ut: Setter opp boliglånsrenten

DNB setter opp boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng, ifølge en melding.
– Etter en lang periode med historisk lave boliglånsrenter er det ikke overraskende at rentenivået nå øker, sier DNBs konserndirektør for personmarkedet, Ingjerd Blekeli Spiten.
Rentehevingen kommer ikke overraskende, ettersom Norges Bank hevet styringsrenten til 0,75 prosent torsdag, noe som har vært ventet i lang tid.
– Det gjør at vi tror de flest...Se mer

Danske Bank vurderer å kreve tilbake over 20 mill.

Danske Bank vurderer om det skal kreve tilbake bonusene som ble utbetalt i perioden 2007–2015, da hvitvaskingen i den estiske filialen fant sted.
En gjennomgang av Danske Banks regnskaper viser at den nå avtroppende toppsjefen, norske Thomas Borgen, har mottatt i overkant av 20 millioner danske kroner i bonuser siden 2011, skriver Dagens Næringsliv.
Det var Svenska Dagbladet som først omtalte summen...Se mer

Kahoot! sikter mot 100 millioner aktive brukere i år

Spill- og læringsplattformen Kahoot! rapporterer fredag at de i andre kvartal hadde fakturerbare inntekter på 569.000 dollar, tilsvarende 4,64 millioner kroner.
Månedlig gjentagende inntekter (MRR) var på 103.000 dollar (839.151 kroner), og selskapet regner med at det vil øke til 350.000 dollar (2,85 millioner kroner) i fjerde kvartal.
Selskapet skriver at de anslår å ha fakturerbare inntekter på 4...Se mer

Seadrill over 20 mrd. i verdi etter anbefaling

Seadrill stiger 6,88 prosent til 202 kroner aksjen på Oslo Børs fredag. Aksjen er omsatt for 247 millioner kroner, og er kun slått av Equinor på omsetningstoppen.
Det er gjort to store handler i aksjen mellom omkring klokken 12.30 og 12.45 til kurs 199,50 kroner. De to handlene alene utgjør 180 millioner kroner.
Handlene bidrar kraftig til løftet, som kommer etter at Kepler Cheuvreux har gjenopptatt...Se mer

Sevan Marine foreslår navneskifte og ekstra utbytte

Sevan Marine ASA har invitert aksjonærene til ekstraordinær generalforsamling, og foreslår å skifte navn til Magnora ASA og betale ekstraordinært utbytte på 315,6 millioner kroner, eller seks kroner per aksje.
Selskapet sitter med en betydelig kontantbeholdning etter å ha solgt mye av virksomheten innen sirkulære produksjonsskip til Singapore-selskapet Sembcorp for 39 millioner dollar (317,6 millio...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%