Flere meglerhus nedjusterer Nel-kursmål

Etter hydrogenselskapet Nels kvartalspresentasjon torsdag, nedjusterer flere meglerhus sine kursmål for selskapet fredag. Norne er de eneste som oppjusterer.
Til tross for at Nels omsetning både slo estimatet til Sparebank 1 Markets og konsensusestimatet, gjør økte kostnader at ebitda kom inn omtrent der meglerhuset forventet. De synes nedgangen i backlogen fra forrige kvartal er bekymringsfull. Deres estimater antar for øyeblikket en akkumulert omsetning på 1,5 ganger nåværende ordrebok innen utgangen av 2022, men i en oppdatering fredag skriver meglerhuset at dette er for høyt med mindre ordreinngangen øker kraftig i løpet av de kommende månedene.
Sparebank 1 Markets gjentar sin salgsanbefaling og kursmålet på 8 kroner pr aksje. Imidlertid ber de investorer med shortposisjoner være forsiktige ved inngangen av første kvartal, da en finansieringsbeslutning fra IPCEI vil bli ferdigstilt, som kan gi økt ordreinngang.
Også DNB Markets gjentar salgsanbefaling, og skriver i en oppdatering at oppgangen på 21 prosent etter en nøytral kvartalsrapport skyldes shortinndekninger og enkelte aktørers begeistring for omsetningen.
DNB kutter i sine estimater for 2022 på grunn av mangel på nåværende ordrer og i 2023-estimatet basert på "generell treghet" i hydrogensegmentet, og nedjusterer sitt kursmål til 9 kroner pr aksje fra tidligere 10 kroner pr aksje.
Ifølge en oppdatering fra Pareto Securities fredag, gjør den gode omsetningen og det fortsatt trege ordreinntaket at de forholder seg relativt nøytrale til kvartalsrapporten. Pareto gjentar sin salgsanbefaling og senker kursmålet til 7 kroner pr aksje fra tidligere 8 kroner pr aksje.
Norne skriver i en oppdatering, at tredjekvartalsrapporten til Nel var solid, med gode salgsinntekter og beroligende kommentarer på fremtidsutsiktene. Norne mener Nel er i god posisjon til å få en stor andel større kontrakter, men at det kan ta tid før de materialiserer seg. Imidlertid mener Norne at Nel har råd til å vente på disse prosjektene, med 2,9 milliarder kroner i kontanter ved utgangen av tredje kvartal.
Norne hever kursmålet til 22 kroner pr aksje, fra tidligere 20 kroner pr aksje, og gjentar kjøpsanbefaling.
Berenberg gjentar også sin kjøpsanbefaling av selskapet, og nedjusterer sitt kursmål til 21 kroner pr aksje, fra tidligere 23 kroner pr aksje. I en oppdatering fredag skriver de at de forventer at større prosjekter og kontrakter realiseres i løpet av 2022, til tross for at 2021 har vært et tregt år for ordreinnganger i hydrogensektoren.
I likhet med Norne, bemerker Berenberg den markante økningen i mulige prosjekter, som ifølge Nel har en verdi på seks milliarder dollar. Dette er omtrent en dobling av verdien Nel opplyste om på kapitalmarkedsdagen i januar.

Siste nytt

Oljeprisen faller 10 prosent

Ett fat av nordsjøoljen Brent handles til 73,9 dollar fredag ettermiddag. Prisen er ned 10,08 prosent for dagen.
Nedgangen kommer etter at ny virusfrykt har fått investorene til å flykte fra risikable markeder.
Prisen har vært høy i det siste, slik at dagens fall kommer fra høye nivåer. Sist gang oljeprisen var under dagens nivå var i september.
Brent brukes som referanse for oljehandel globalt. D...Se mer

Vaksineaksjer stiger på fallende Wall Street

Mens børsene faller rundt om i verden, gjør vaksineprodusentene det godt på børs fredag:
 • Moderna opp 17,2 prosent
 • Pfizer opp 6 prosent
 • Biontech 13,2 prosent
Såkalte «bli hjemme»-aksjer, som videokonferanseselskapet Zoom stiger. Sistnevnte er opp 8,3 prosent.
I det bredere markedet er Dow Jones-indeksen ned 2 prosent, mens S&P 500 er ned 1,4 prosent.
Torsdag kveld gjorde sørafrikanske helsemyndigheter d...Se mer

Høyere inntekter for Avinor

Det statlige konsernet som eier flyplasser haddde driftsinntekter på 2,95 milliarder kroner i årets tredje kvartal, ifølge rapporten lagt frem fredag ettermiddag.
Det er en oppgang fra 1,41 milliarder kroner på samme tid i fjor.
Driftstilskudd fra staten ble økt med 900 millioner kroner, mens trafikkinntekter og andre driftsinntekter økte med henholdsvis 400 og 234 millioner.
– Gjennom sommer- og høstseson...Se mer

«Fryktindeksen» hopper etter virusfrykt

En ny virusvariant har skapt uro i verdens aksjemarkedet fredag formiddag. Det ligger også an til at de amerikanske børsene vil falle når de åpner i ettermiddag.
«Fryktindeksen» Vix stiger 44,94 prosent til 26,93 poeng i 10.30-tiden. Det er det største hoppet for indeksen siden januar.
Volatilitetsindeksen Vix måler forventede svingninger på den brede S&P 500-indeksen de neste 30 dagene, gjennom o...Se mer

Wall Street går mot tung nedgang

Fly- og cruiseaksjer faller kraftig i førhandelen i USA etter at en ny virusvariant har skapt børsuro i store deler av verden.
Den såkalte futureshandelen i USA peker mot at Wall Street-indeksene vil falle rundt to prosent når de åpner klokken 15.30.
Slik går det for amerikanske reiselivsaksjer i førhandelen:
 • Cruisegiganten Carnival dundrer ned 11,4 prosent
 • Royal Caribbean faller 11,92 prosent
 • United Airlines er ned 8,3 pro...Se mer

Tunge fall i Europa etter mutantfrykt

Børsuroen har inntatt Europa fredag formiddag med bredt og tungt fall flere steder.
Det er frykt for den nye virusvarianten, B. 1.1.529, som skaper uro i markedet. Sørafrikanske helsemyndigheter opplyste torsdag kveld at den nye varianten var påvist. Både EU og en rekke andre land har varslet at de vil stanse fly fra land sør i Afrika for å hindre smittespredning.
Slik er utviklingen på Europa-bør...Se mer

Kraftig fall på Oslo Børs

En ny virusvarianten skaper bølger i aksjemarkedene fredag. Tungt fall preger Oslo Børs der Equinor faller rundt fem prosent.
Hovedindeksen faller tre prosent etter en liten halvtimes handel.
Også utover i Europa faller børsene tungt. CAC40 i Paris mer enn fire prosent.
Investeringsdirektør Leif-Rune Rein i Nordea Liv at utviklingen er «klassisk risk off».
– Man har fått litt negative nyheter på grunn...Se mer

Seadrill-aksjen hopper 16 prosent etter milliardkontrakter

Riggselskapet går mot strømmen av fallende aksjer på Oslo Børs, etter at det har sikret to nye kontrakter verdt nærmere fem milliarder kroner.
Seadrill-aksjen er opp 16 prosent i tidlig handel, mens Oslo Børs faller 3,4 prosent.
De to kontraktene med en samlet verdi på 549 millioner dollar er inngått med brasilianske Petrobras, opplyste Seadrill i en børsmelding fredag morgen.
Kontraktene er til boreskipene...Se mer

Flyaksjer i hele Europa faller

Flyselskaper på europeiske børser faller kraftig etter at coronfrykten har blusset opp igjen i markedene.
 • Britiske IAG, som blant eier British Airways, faller 15 prosent
 • Lufthansa er ned 11 prosent
 • Ryanair faller 8,9 prosent
Her hjemme er også flyaksjene i rødt:
 • Norwegian sendes ned 7,2 prosent
 • Flyr faller 4,9 prosent
 • Norse Atlantic er ned 5,3 prosent
 • SAS er ned 8,7 prosent
Stemningen i markedene er preg...Se mer

John Fredriksens riggselskaper tapte 434 millioner

Seadrill, som er på vei ut av konkursbeskyttelse, er ikke det eneste John Fredriksen-selskapet som preges av den tyngede riggbransjen.
I tredje kvartal tapte to av de mindre satsingene, Northern Ocean og Northern Drilling, samlet 434 millioner kroner, ifølge kvartalsrapportene lagt frem fredag morgen.
 • Northern Ocean fikk et resultat før skatt på minus 27 millioner dollar, eller 244 millioner kroner,...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%