Raytheon skal levere Kongsberg-missil til US Marines

Raytheon annonserer tirsdag kveld at de skal integrere en Naval Strike Missile (NSM) fra Kongsberg Defence & Aerospace inn i det amerikanske marinekorpsets eksisterende kommandostruktur, skriver Kongsberg Gruppen i en melding.
– Dette femte-generasjons-missilet tilfører en ny dimensjon både for operasjoner til havs og til å sikre motstandsdyktigheten mot fiendtlige fartøy, sier Kim Ernzen, visepresident i Raytheon Air Warfare System, i en melding fra Raytheon.
Avtalen har en verdi på 47,56 millioner dollar, tilsvarende 416,7 millioner kroner. Det er ukjent hvor stor del av dette Kongsberg Gruppen får. E24 får opplyst av selskapet at de ikke kan gå inn på detaljer i avtalen.
– Vi er meget fornøyd med å øke brukergruppen på NSM. Nå er NSM valgt av den amerikanske Marine og Marinekorps, Norge, Polen og Malaysia til bruk fra både skip og landbaserte kystforsvars systemer, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace i en uttalelse.

Siste nytt

Feil oljepris

Festet innlegg · · Hanna Ghaderi
Mandag morgen viser E24s oversikt over nordsjøoljen (brent spot) feil pris. Vi beklager dette.

Oslo Børs stiger fra start

Etter fredagens tunge fall henter Børsen seg inn mandag.
Hovedindeksen stiger 1,75 prosent fra start.
Med det følger den oljeprisen og den positive stemningen i Asia- og Stillehavsregionen. Der stiger samtlige indekser etter at Kinas offisielle PMI for februar endte på 50,6.
– Den globale smittesituasjonen fortsetter å utvikle seg i riktig retning, i tillegg ventes amerikanske politikere å godkjenn...Se mer

Dash Bidco med nytt bud på Infront: Øker til 40 kroner per aksje

Dash Bidco øker budet på Infront til 40 kroner per aksje fra 34,40 kroner. . Selskapet opplyser at dette er et endelig bud, og at de ikke vil komme med noen ytterligere endringer til tilbudet.
Samtidig skriver Bidco at de sammen med sine partnere har rettigheter til 55,03 prosent av de utstedte aksjene i Infront.
Aksjonærer som allerede har akseptert tilbudet på 34,40 kroner aksjen vil ha rett til...Se mer

Hurtigruten sikret halv milliard i nytt lån

Hurtigruten Group har sikret en ny lånefasilitet på 46,5 millioner euro, vel 480 millioner kroner, ifølge en børsmelding mandag.
Lånet får en rente på 8 prosent pluss Euribor, forfaller i juni 2023 og blir sidestilt med konsernets eksisterende sikrede gjeld.
«Denne transaksjonen, sammen med forventet salg av eiendomsporteføljen på Svalbard, gir Hurtigruten en solid likviditetsposisjon i arbeidet mo...Se mer

Pasientsky med ny guiding for 2021: Venter solid vekst

Patientsky føler seg komfortabel med at de vil omsette for mer enn 240 millioner kroner i 2021.
Det opplyser selskapet i en oppdatering mandag.
«Med en solid kundebase på 14,6 millioner kroner i månedlig gjentagende inntekt, har vi sikret oss en omsetningsbase på 175 millioner kroner å bygge videre på i 2021», skriver selskapet.
Patientsky skriver videre at legger man til ventede klinikkoppgraderinge...Se mer

Bred børsoppgang i Asia etter kinesisk PMI-fall

Den tredje måneden i 2021 starter med optimisme i øst, til tross for dempet veksttro i Kina.
De asiatiske børsene er preget av en positiv stemning mandag 1. mars.
Handelen i februar endte med tunge fall som følge av høyere rentenivåer, også for «verdens viktigste rente» – renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner.
Mandagen endte slik på de store børsene i Asia og Australia:
  • Nikkei 225 i Tokyo opp 2,41 pr...Se mer

Fem flere oljerigger i USA

Oljeserviceselskapet Baker Hughes er ute med sin ukentlige telling over hvor mange olje- og gassrigger som er i drift i USA og Canada.
  • I USA økte antallet rigger med 5 til totalt 402, men antallet er samtidig ned med 388 rigger fra samme tid i fjor
Antallet oljerigger økte med 4 til 309, antallet gassrigger økte med 1 til 92.
  • I tillegg har antallet rigger offshore økt med 1 til 17, ned 5 fra samme ti...Se mer

Northern Drilling-rigg forsinket fra veftet

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Northern Drilling fikk et underskudd på 868.000 dollar i fjerde kvartal, men hadde fremdeles ingen inntekter.
Selskapet venter på levering av riggen West Aquila, som etter planen var ventet før 31. januar. Årsaken til at fartøyet fremdeles ikke er levert er noe gjenstående arbeid på riggen. Selskapet jobber aktivt opp mot veftet for å komme frem til en l...Se mer

Northern Ocean doblet inntektene – underskuddet økte

Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Northern Ocean gikk ut av fjerde kvartal med 29,3 millioner dollar i omsetning, en solid oppgang fra året før da inntektene i samme kvartal endte på 14,5 millioner dollar.
Likevel økte tapene. Resultatet etter skatt endte på minus 7,5 millioner dollar, etter blant annet økte avskrivninger knyttet til riggen West Bollsta, som ble flyttet fra såkalte «new...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%