Smitteutbrudd på byggeplass til Stordalen-hotell

Utbruddet fører til massetesting av alle som har vært på byggeplassen de siste 17 dagene.
Minst 32 av de som har oppholdt seg på byggeplassen til Stordalens nye hotell på Solli plass i Oslo er smittet, og er en del av et større smitteutbrudd.
På byggeplassen er det totalt åtte underleverandører som nå har fått bekreftet smitte blant sine ansatte. Det var Børsen som omtalte utbruddet først.
– Mandag fikk vi beskjed om det første tilfellet. Det jeg vet er 32 smittetilfeller siden 8. februar, og dette gjelder flere underleverandører, sier kommunikasjonssjef i Aspelin Ramm, Grete Sivertsen til E24.
Hun legger til at det første smittetilfellet skjedde hos en underleverandør. Daglig jobber det rundt 250 arbeidere på byggeplassen.
– Massetesting foregår i dag for alle som har vært på byggeplassen siden 8. februar, fortsetter Sivertsen.

Flest påvist den siste uka

– Hovedtyngden av de som har blitt påvist smittet har vi fått bekreftet forrige uke og denne uken. Siden fredag forrige uke er det påvist 25 tilfeller, sier prosjektsjef i Hent, Erik Tveit til VG.
Prosjektsjefen mener de har gjort det de har kunnet for å sikre smittevernet.
– Blant annet har vi hatt lunsjordning der ansatte sitter med avstand og de ulike firmaene i prosjektet spiser til ulike tider, og i tillegg har vi hatt mye Antibac stående fremme. Vi har også hatt en Securitasvakt som har påsett at alle som kommer og går har munnbind på seg, sier han.
– Har dere stengt ned byggeplassen?
– Nei, prosjektet er ikke stengt. Vi jobber med redusert bemanning som følge av at det er smittede og karantene, men det er opp til helsemyndighetene å avgjøre om byggeplassen skal stenges. Vi har ikke fått pålegg om å stenge ned, og da følger vi rådene fra helsemyndighetene, sier Tveit.

Andre utbruddet i år

Eiendomsutvikleren Aspelin Ramm og Stordalen-eide Strawberry Brothers utgjør eierne av bygget.
Hent er hovedleverandør for byggingen av hotellet, som skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Dette skal åpnes september 2022, ifølge hotellets nettside.
I januar førte et smitteutbrudd på en byggeplass til bråstans i byggingen av Pressens hus i Oslo. Også i dette prosjektet var Hent hovedleverandør og Aspelin Ramm byggherre for prosjektet.
– Hvordan sikrer dere smittevern ved byggeplasser der Strawberry er deleiere?
– Vi tar selvsagt smittevern på høyeste alvor, både på våre hoteller og byggeplasser. Vi følger alle smittevernregler myndighetene setter. Det samme gjør Aspelin Ramm, som er ansvarlige for byggeprosjektet, sier Ida Holen, pressekontakt i Strawberry Group.

– Burde stengt ned

Leder for fagforeningen Tømrer og Byggfagforeningen i Fellesforbundet, Alexander U Hopland-Wøien, sier til VG at han ikke har inngående informasjon om situasjonen på byggeplassen, men at fagforeningen har fått henvendelser fra ansatte på byggeplassen.
– Vi har fått meldinger om noen som er litt bekymret for dette. Generelt kan jeg si at hvis det er smitte som er under utvikling og det eskalerer, så bør man se på tiltakene, sier han til VG.
Han mener at økningen i antall smittetilfeller burde gjort at byggeplassen ble stengt.
– Det er et tegn på at man burde stenge plassen til man har kontroll på det. Jeg vet at det er forskjellig praksis rundt dette, men når man har avdekket smitte og man mistenker at det kan ha spredd seg, bør man stenge ned, rengjøre og desinfiserer lokalene og være sikre på at det ikke er smitte når man åpner plassen igjen, sier Hopland-Wøien til VG.
– Det er ytterst viktig at man får kontroll på utbruddet, og man bør iverksette rutiner som gjør at arbeidere på den plassen ikke går tilbake før man er sikker på at man ikke er smittet.

Milliardsatsing

Hotellet som er under utbygging har Petter Stordalen tidligere omtalt med store ord.
– Sommerro kan bli det råeste vi har gjort i Norden, sa hotellkongen til Dagens Næringsliv da han kommenterte milliardinvesteringen i 2018.
I 2015 det ble kjent at Stordalen vil bygge hotellet. Bygningen er fra 1931 og er de gamle lokalene til Oslo Lysverker.

Siste nytt

Mineralselskap får støtte fra staten

Seabirds mineraldatter Green Minerals kunngjør tirsdag at det har fått innvilget støtte fra Forskningsrådet på 1,9 millioner kroner.
Ifølge en børsmelding reduserer pengestøtten risikoen for selskapet, som satser på utvinning av marine mineraler og sjeldne metaller på havbunnen.
Green Minerals utvikler en egen programvare for å utforske og utvinne råvarer fra dypet på norsk sokkel.
Målet er å utnytte ressurser s...Se mer

KMC Properties kjøper industrieiendom i Danmark

KMC Properties melder tirsdag at de har kjøpt en industrieiendom av emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack i Danmark. Meldinger kommer samtidig som norske Bewi melder at de kjøper 51 prosent av aksjene i det danske selskapet.

2020 Bulkers med TC-inntjening på 24.800 dollar i mars

Tor Olav Trøim-rederiet 2020 Bulkers hadde en time charter equivalent-inntjening på omtrent 24.800 dollar per dag i mars, opplyser de i en markedsoppdatering tirsdag.
TCE står for «time charter equivalent income» og representerer inntekter fra kontrakter fratrukket utgifter som drivstoff og havneavgifter.
De fire skipene som var på indeks-tilknyttede TC-kontrakter hadde en inntjening på om lag 24.8...Se mer

Bewi kjøper 51 prosent i dansk emballasjeselskap

Bewi kjøper 51 prosent av det danske emballasjeselskapet Honeycomb Cellpack, melder selskapet i en børsmelding tirsdag.
Honeycomb hadde i 2019 en omsetning på omtrent 30 millioner danske kroner. Dette vil føre til en økning i Bewis årlise omsetning på omtrent 150 millioner kroner, opplyser selskapet.

Oljeprisene stiger tirsdag morgen

Oljeprisene stiger tirsdag morgen på tegn til økt etterspørsel med bedre økonomiske utsikter, samtidig som markedet fortsatt veies noe ned av mulighetene for mer tilbud fra Opec+ samt ytterligere covid-19-smitteverntiltak.
Månedsrapporten fra Opec for mars vil bli publisert senere tirsdag.
Ifølge Reuters kommer oppgangen som følge av bedre eksporttall fra Kina samt økende spenninger i Midtøsten knyt...Se mer

Oljeleter er «forsiktig optimist» for resten av 2021

Seismikkselskapet TGS venter en IFRS-basert nettoomsetning på 186 millioner dollar for første kvartal 2021, opp fra 52 millioner dollar på samme tid i fjor.
Samtidig forventes netto segmentinntekter å være rundt 75 millioner dollar, sammenlignet med 152 millioner millioner dollar i 1. kvartal 2020.
På forhånd var det ventet netto segmentinntekter på 91 millioner dollar, ifølge estimater innhentet a...Se mer

DNO pumper opp mer olje i Nord-Irak

DNO fikk mandag utbetalt 54 millioner dollar fra kurdiske regionale myndigheter (KRG).
Det melder det norske oljeselskapet i en børsmelding tirsdag.
Av det totale beløpet, utgjør 35,2 millioner dollar DNOs andel av oljeleveransene fra Tawke-lisensen i Kurdistan-regionen.
Resten av beløpet er knyttet til ulike oppgjørsavtaler for tidligere perioder der inntektene er blitt tilbakeholdt av KRG. DNO har...Se mer

Kinesiske handelstall overrasker – Asia-børsene stiger

Flere av de store børsene i øst stiger på ukens andre handelsdag. Nye nøkkeltall viser at Kina importerer mer og eksporterer mindre enn ventet.
Etter en negativ start på børsuken er det en positiv utvikling i Asia tirsdag, med flere nøkkelindekser i pluss.
Børsene i Tokyo, Seoul og Hongkong stiger over 1 prosent i morgentimene.
Slik ser det ut på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet ved...Se mer

Lerøy slaktet mer fisk

Lerøy Seafood fikk et slaktevolum på 42.100 tonn laks og ørret i første kvartal 2021, mot et slaktevolum på 39.400 tonn i tilsvarende periode året før.
Det opplyses i en melding fra selskapet mandag.
I første kvartal hadde Lerøy Aurora et slaktevolum på 9.000 tonn (8.500), Lerøy Midt hadde et slaktevolum på 16.500 tonn (14.500), mens i Lerøy Sjøtroll var slaktevolumet på 16.700 tonn (16.300). Av vol...Se mer

Veidekke får boligoppdrag for 512 millioner kroner for Obos

Veidekke har fått i oppdrag av Obos nye hjem å bygge prosjektet Lumanders hage på Ensjø i Oslo, ifølge en børsmelding.
Kontrakten er en totalentreprise verdt 512 millioner kroner uten merverdiavgift.
Lumanders hage består av 216 leiligheter, garasjeanlegg og en barnehage.
– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å sette i gang med byggearbeidene, sier Anders W. Haugen, direktør i Veidekke B...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%